MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 24, 2025 12:31 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam.Jestem na etapie kombinacji jak zdobyc fajne 123.Mam tu pewna opcje a wiem ze przewijało sie w ogloszeniach tylko teraz nie moge nic znalezc.Jest to 2,5 benzyna rok 1980.Swiatła tył i przod wiem ze inne. Nie pasują mi też fotele w jodełkę i kombinacja kolorów srodka i budy,ale moge sie mylić. Proszę o opinie czy waro sie zainteresować bo już raz wystartowałem ze szcepanem złożonym z 3 serii i chcialbym uniknąć tego.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed2 ... 17d62.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d6 ... ee42a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f77 ... a2b59.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c2 ... db582.html

Klubowicz
Awatar użytkownika

Lampy na pewno powinny być okrągłe (kwadraty miały tylko coupe i modele z silnikiem M110, to samo listwy chrom pod lampami i na podszybiu kratki. Lampy tylne to w ogóle jakaś tuning sprawa. Nie ma uśmiechu pod zderzakiem i jest zglebiona co na pewno nie działa na jej korzyść. Jako, że jest to 1980 to łączy w sobie niektóre elementy I serii z II serią, więc co do wnętrza raczej jest ok.

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Własciciel auta ma (miał?) jeszcze kombi i coupe w tym samym czasie. Każde sobie mocno cenił i każde nieco "pimpował".

Kolory z VINem się zgadzają z tego co pamiętam.

Nie bał bym sie tego auta, właściciel zaaplikował mu tylko lekki, łatwy do przywrócenia do oryginału, tuning.

postmajtek

Masz racje. Ma jeszcze kombi, cupe sprzedał. Rozmowy trwają ;)

swój chłop
Awatar użytkownika

ile sobie winszuje za tą beczę ? czy w '80 roku włącznik awaryjnych był duży ?

SAMURAI 1.3 & Saab 900

postmajtek

Ja sie na tą beczułke zamieniam na swoje auto,wiec dokładnie nie wiem ile ją wycenia. Ja mam swojego(a4) wystawione za 13500 i mamy sie zamienić łeb w łeb. Dzisiaj ją widziałem. Jak zwykle na foto ładniejsza niż na żywo. Jest troche rdzy na dołach drzwi ale bez tragedii.Kilka wgniotek małych. lakier w wiekszości org. Kody z tabliczki się zgadzały. Jeszcze go nie mam fizycznie ale wyraziliśmy juz słownie chęć zamiany po ogledzinach. Szczerze mówiac już nie moge się doczekać mimo że bije się z myslami czy dobze robie. ... I bede go mył i pastował i pieścił.. :) Co do włacznika to nie mam pojecia stad moje prosby o porady. Dzis sie okazało ze to jest 81 rok. Mam zamiarcofnąć mu ten tuning. Tu moje pytanie: Czy ten gril powinien być czarny? Jak już bede go miał to zagoszcze sie pochwalić. I wogole bede gościł i mył i pastował i pieścił. [oczko]

swój chłop
Awatar użytkownika

ja bym się poważnie zastanowił nad taką zamianą.... jeżeli za swoje auto cenisz ok. 13,5 załóżmy że je sprzedasz za 12 tyś, to za tą kwotę można zakupić fajnego w 123. Nie koniecznie z 250 na pokładzie, miałem taki sprzęt rzadki silnik trochę paliwożerny fajny gang 6 cylindrów. Poczekaj na posty kolegów.... powodzenia

SAMURAI 1.3 & Saab 900

postmajtek

No jeszcze klamka nie zapadła, a tak jak juz pisałem -raz się sparzyłem w mojej gorącej wodzie. Dopiero mam liźnięty tylko temat beczek. Tak całkiem to choruje na coupe ale ciezko w tej cenie. Dzieki za sugestie z tym silnikiem.Tak mi cos sie wydawało że pierwsze slysze o takiej pojemności. Z tą zamiana patrze też przez wzgląd ekonomiczny ,że tak powiem. Rok temu za a4 dalem 16 tys teraz nie moge sprzedac za 13. Pewnie za 2 lata sprzedam za 8 koła ,no a beczka jak utrzymam stan ,myslę że nie spadnie o tyle. No własnie ... dlatego nie wiem czy dobrze robie... Na zdrowy rozsądek faktycznie jakbym sprzedał to za gotówke mam wieksze pole manewru,tylko że jak znam siebie to mając kase w ręku pewnie wpadne na sto innych pomysłów ale nie moja wymarzona beczunia. A może ktoś z Was szuka fajnej a4 na zamiane :lol: Sam nie wiem. Bardzo chciałbym juz mieć jakąś kochanke. Tylko czy (jak to w życiu bywa) ona mnie nie zgubi. Rok juz kombinuję i jestem tak blisko. Myslicie że za powiedzmy rok da się ją sprzedac np za 12 tyś?

swój chłop

Jeśli chorujesz na coupe to jedź do niemiec i poszukaj, tylko nie u Turasa [zlosnikhihi] . Jest jeszcze sporo ładnych egzeplaży zgodnych z VIN'em.Zrobisz trochę blacharki i pryśniesz to wyjdzie ładne auto.Gdy rejestrujesz auto na zabytek go na zabytek to nie płacisz akcyzy,podatku środowiskowego i VAT-24. Najepiej szukaj od sprzedawcy prywatnego.

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/show ... abNumber=1

PS. Śpiesz się bo na lato samochody drożeją.

postmajtek

Juz sie odkochałem :) Jeszcze raz byłem obejrzeć mniej podniecony i dałem spokoj. Blacharka jednak w wiekszosci robiona i zaczeło już wychodzić od nowa,w skrzyni wycie jakiegoś łożyska. Jednak to nie to czego oczekuje. Za duzo niedosytów. Dzięki Panowie za pomoc w podjeciu decyzji. I nie raz pewnie o nią jeszcze poproszę.

postmajtek

Nie chce zakładac nowego tematu wiec kolejną prośbe :lol: pytanie też kieruje tutaj. Co myślicie o tym ? http://moto.allegro.pl/mercedes-123-2-4 ... 35451.html Światła że nie te to widze.I tylko to widze :) Zestaw kolorów na ten rocznik na podstawie tej strony http://www.astralsilber.de/ też by pasował. Z tego vinu wiecej nie moge odczytać niż silnik ,kierownica i skrzynia. Proszę doświadzonych o rzut oka.

swój chłop
Awatar użytkownika

środek okej (miałem taki sam:)), lampy mają być okrągłe, zwróć uwagę na dach, tego się prosto nie naprawia .

SAMURAI 1.3 & Saab 900

Klubowicz
Awatar użytkownika

Tym zielonym z Wrocławia interesowałem się w sierpniu 2011, sprowadzony w 2006 z DE, po jakimś tam remoncie blacharskim, częściowo malowany (nowe progi, przednie błotniki, belka chłodnicy) ale na dachu jakieś wgniotki po gradzie. Silnik podobno bez zarzutu, skrzynia też. A, i nowe amorki z tyłu. Zaznaczam że to informacje od sprzedającego, ja się nie pofatygowałem go obejrzeć wtedy.

EDIT: Heheh teraz przeczytałem treść ogłoszenia i jest to kropka w kropkę wklejony mail który dostałem w sierpniu od sprzedającego.

postmajtek

frugoman pisze:
Tym zielonym z Wrocławia interesowałem się w sierpniu 2011, sprowadzony w 2006 z DE, po jakimś tam remoncie blacharskim, częściowo malowany (nowe progi, przednie błotniki, belka chłodnicy) ale na dachu jakieś wgniotki po gradzie. Silnik podobno bez zarzutu, skrzynia też. A, i nowe amorki z tyłu. Zaznaczam że to informacje od sprzedającego, ja się nie pofatygowałem go obejrzeć wtedy.

EDIT: Heheh teraz przeczytałem treść ogłoszenia i jest to kropka w kropkę wklejony mail który dostałem w sierpniu od sprzedającego.

No tak własnie czytam i sobie myśle co Ten mi tu teraz ogłoszenie cytuje :) [oczko] Będę w poniedzialek we Wrocku to może uda mi sie go zobaczyć,podziele się wrażeniem. Pierwsze co to podejde go w temacie tych napraw. Obejrze z dystansem bo i tak wolałbym CE ale jak bedzię czas to nie zaszkodzi rzucić okiem.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00