Ok, dzięki, w takim razie spróbuję się do niego dodzwonić i popytać czy się da. Napisz mi tylko, co masz na myśli pod pojęciem "bliżej Trójmiasta"?
Z tym kolejnym mercem to dłuższa historia. Jakoś latem było w okolicach Wawy do sprzedania ładne, pierwszoseryjne 300d w kolorze pastellblau i prawdziwym przebiegiem 140000 za ok 10k pln. Auto bardzo długo stało w jakimś podziemnym garażu hotelowym, i przez to stanie brakowało w nim oryginalnych przednich foteli i dywaników

Dzwoniłem wtedy do właściciela - okazało się, że to starszy pan, który chce po prostu się pozbyć kłopotu. Jakoś w sierpniu dzwoniłem ponownie i auto się sprzedało, no a teraz wypłynęło
w nowym ogłoszeniu za ponad 2x większą kwotę. Dzwonię pod nr z ogłoszenia i pytam o co kaman, że auto nagle tak podrożało. Właściciel, jak się okazało po prostu zna się na starych Mercach i jak zobaczył auto to wiedział, że stosunek cena - stan jest baardzo korzystna, więc zwietrzył interes... No i tak sobie zaczęliśmy nawijać o starych Mercach, gość powiedział mi, że remontuje W123 300DT USA (stąd moje ogłoszenie o kupnie zderzaków US) no i stanęło na tym, ze nie zejdzie do osiągalnego dla mnie pułapu.
Parę dni temu natomiast zadzwonił do mnie, że właśnie kupił od dziadka ze swojego miasta bekę 240d w bardzo dobrym stanie i że może się jej pozbyć za niższą kasę niż 300d. Resztę znasz

Co do flaszki, to napisz co lubisz i podaj adres