Marzył mu się jeszcze Mercedes, najbardziej klasyczny jaki się uda, szukał szukał i znalazł...
przyjechał wczoraj wieczorem.
Oczywiście nie w idealnym stanie, bo raz że fundusze, a dwa:
nie zabawa złapać króliczka, ale go gonić, hehe...

a więc:
250CE, rocznik 1970, srebrny, z automatyczną skrzynią i.... w zasadzie to wszystko co wiem na tę chwilę
dziekuję bardzo za wszystkie głosy typu:
"człowieku, w coś ty się wpakował", "hoho, nie miała baba kłopotu"
itd - nie zrazicie mnie, zresztą, pewnie w większości też przez to przeszliście.
A dla mnie to nie pierwsze stare auto - mam trudniejsze tematy w trakcie, przynajmniej trudniejsze na naszym rynku.
Natomiast to mój pierwszy Mercedes, stąd wiedza moja mizerna, zwłaszcza że niemiecki język mi obcy - jeśli ktoś zna dobre źródło wiedzy angielskojęzyczne - byłbym wdzięczny za podrzucenie.
Wracam do auta: podłoga, progi - do roboty.
Wszystkie elementy chromowane obecne i ładne, wnętrze wygląda całkiem nieźle moim zdaniem.
Skrzynia jest ok, silnik nie działa - brak zapłonu.
1. tu pierwsze pytanie - od czego zacząć, jeśli chodzi o próbę przywrócenia życia silnikowi?
2. ponadto - to auto ma chyba elektryczną pompę paliwa - powinienem ją słyszeć po przekręceniu kluczyka, tak jak w nowszych autach?
3. czy ktokolwiek posiada instrukcję obsługi tego auta i mógłby ją udostępnić w dowolny sposób, oczywiście najlepiej elektronicznie? nawet nie wiem do czego która gałka w aucie...
4. no i takie ostatnie [na razie] pytanie/prośba: jestem z okolic Gniezno / Inowrocław - czy jest ktoś z moich stron, kto takie auto posiada, a zechciałby pokazać, jak takowe powinno wyglądać, działać?
Chętnie bym podjechał pogadać i popodziwiać.
Dziękuję za wszelkie dobre i złe uwagi - na pewno każda w jakiś sposób będzie pomocna.
Załącznik:
DSCF0026.JPG [ 99.65 KiB | Przejrzano 3809 razy ]
Załącznik:
DSCF0027.JPG [ 67.87 KiB | Przejrzano 3809 razy ]
Załącznik:
DSCF0029.JPG [ 42.1 KiB | Przejrzano 3809 razy ]
Załącznik:
DSCF0030.JPG [ 38.98 KiB | Przejrzano 3809 razy ]
Załącznik:
DSCF0031.JPG [ 134.69 KiB | Przejrzano 3809 razy ]
Załącznik:
img-20121012-00064.jpg [ 149.06 KiB | Przejrzano 3809 razy ]