MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 12:13 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam. Milionerzy w Sejmie to tytuł artykułu w dzisiejszym Dzienniku Polskim. W artykule tym opisane jest kto co i ile ma i jak szybko się dorobił. Ale mniejsza z tym :lol: . Najbardziej zaciekawiło mnie jak autor ocenił preferencje motoryzacyjne naszych posłów. Pośród wymienianych marek z najwyższych półek autor pisze "Najczęściej wiek poselskich samochodów nie przekracza 5 lat ; należący do Gertrudy Sz. ugrupowanie(Dom Ojczysty) mercedes 200D z 1973r. to ABSOLUTNY wyjątek :lol: "
Ode mnie: mam nadzieje że chociaż w ładnym stanie. Może by tak panią poseł namierzyć i wkroczyć w progi polityki MB W114-115 [oczko].

Pozdrawiam Marcin [oczko]

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Marcin Nieszkowiecki pisze:
Ode mnie: mam nadzieje że chociaż w ładnym stanie.

Nadzieja dobra rzecz, ja jestem sceptyczny, chociaż w jej oświadczeniu majątkowym jego wartość 3 lata temu została wyceniona na 13K, a obecnie wpisane jest 10Kzł, więc może tak do końca zajechany nie jest...

wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Marcin Nieszkowiecki pisze:
Ode mnie: mam nadzieje że chociaż w ładnym stanie.

Nadzieja dobra rzecz, ja jestem sceptyczny, chociaż w jej oświadczeniu majątkowym jego wartość 3 lata temu została wyceniona na 13K, a obecnie wpisane jest 10Kzł, więc może tak do końca zajechany nie jest...

Witam. No popatrz to chyba musi być w niezłym stanie [smiech] . Czyli ta W115 przewija sie w róznych artykułach prasowych.

Pozdrawiam Marcin [oczko]

Ex:MB W115 200D. 76r

Ex:MB C123 280CE 81r.

Tytuł:
wiarus senior

Szczerze to watpie,przedewszystkim juz sama nazwa ugrupowania wprawia mnie w mieszane uczucia i kojazy mi sie z romanem g. ... i ksenofobia...ale to moje subiektywne spojrzenie na sprawe,natomiast jezeli chodzi o oświadczenia majątkowe to zwykły szarak z wiadomych względów stara się zaniżać za wszelką cenę wartość majątku ale nie osoby które wchodzą do parlamentu bo tu działa wszystko w drugą stronę trzeba za wszelką cenę wykazac ze jest sie na tyle bogatym coby nikt po uplywie kadencji niepodwarzyl wielkosci majatku (qtury nominalnie sie nie zwieksza znacznie) bo niby czemu najwiecej milionerow gromadzi klub paralmentarny samoobrony?...tak wiec wg mnie to wrak a jezeli ne to napewno nie jest wart tych 10tpln

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
krzstian pisze:
Szczerze to watpie[..] ...tak wiec wg mnie to wrak a jezeli ne to napewno nie jest wart tych 10tpln

To jest wszystko prawda to co piszesz - z zabytkowymi autami to już tak bywa, że po zainwestowaniu 15K masz samochód wart 10K. Nikt poza prawdziwym koneserem czegoś takiego nie robi, bo za tę kasę można mieć całkiem niezawodny azjatycki plastik. Więc nie wykluczone, że ten W115 to wrak w ogródku który został się jeszcze z przedpolitycznych czasów [a w końcu jakiś samochód powyżej 10K trzeba zadeklarować, inaczej to już kompletnie śmierdzi], a dwa Bentleye zarobione na lewo śpią w garażu, i są przepisane na rodzinę.

Tytuł:
wiarus senior

oczywiscie nieznam tej kobiety i tak tylko spekuluje, ale swoją drogo to jeszcze pozostajac na wielkim swieceie polskiej polityki to mysle ze warto poruszyc temat zakup za kilka milonow pln samochodow marki bmw dla Bor oczywiscie bez przetargu (bo wiadomo kto by wygral [cool] ) czy to znaczy ze juz po trasco na podstawi w126 lecha wałęnsy Polscy najwyzsi dostojnicy pozostana przy bmw 7 i x5, czy niewroca juz czasy dominacji sklasy?...wiem w koncu niemcy maja wiekrzy powod do wstydu szreder (sorry ale niewiem jak sie pisze [zlosnik] ) jako pierwszy urzednik panstwowy w tym kraju przesiadl sie z mercedesa na dawna (krotkotrfala)wlasnosc mercedesa marki qtura zupelnie sie stoczyla=audi-spoko troche sie wyrobila produkujac vw z czterema kolkami (no i niesposob zapomniec o audi v8-bez komentaza [zlosnik] ) ich marka coprawda nigy niebedzie w rankigu naj...ale z racji zasiadnia tego pana w radzie nadzorczej tej firmy jest mozliwe do zgryzienia ale ten sam pan za jakis czas przesiadl sie z A8 do... vw czy to nie jest tragiczne?

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00