MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 03, 2025 12:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 3047373
Witam
Chcialbym podziekowac osoba, ktore rozbebeszyly moja gelende z radia oraz szesciu glosników.
Dziekuje, ze tak profesjonalnie to wszysko wymontowaliscie, dzieki za niezniszczenie zamka, za niezniszczenie tapicerki i za ladne rozpiecie wszystkiego na kostkach, tylko kabelek od podswietlenia popielniczki wam sie wyciagnał, że wam sie chcialo te glosniki wszystkie wykrecac. Jak bym sam glosniki zdejmowal to nie wiem czy tak ladnie by mi sie udalo.

No i po co czlowiek kupuje dobre glosniki radio, teraz kupie wszystko na promocji w hipermarkecie.
kiedys juz utopilem samochod i caly sprzet nadawal sie do wyrzucenia, ale to byla moja wina wiec nie czulem takiego rozzalenia.

Sorry, za nic nie wnoszacy post, ale musialem sie wyzalic.

Mercedes C140 500CL '96
Mercedes W124 300CE '87 - Sprzedam niestety
Toyota Land Cruiser HDJ100 '00

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

oby im ręce upie......o (uschły)

PF 126p 600 '76
PF 125p '83
Polonez '85
3xToyota Crown MS 55 '67

Tytuł:
swój chłop

dołączam się powinno sie takich ku...ów wieszać za nogi na parkingowych latarniach odstraszaliby kolegów po fachu

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Tylko współczuć ....

Dlatego właśnie jestem miłośnikiem alarmów samochodowych takich co wyją i mrugają, wiem, że jak dojdzie do poważnej sprawy czyli kradziezy auta nie uratuje taki alarmik samochodu ale zawsze wypłoszy jakis złodzieji radi itp.

Taką mam nadzieje :(.

Pozdrawiam

Tytuł:
Swoja BABA

[skoczek3] [bity] [skoczek3]

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
gelanda pisze:
Witam
Chcialbym podziekowac osoba, ktore rozbebeszyly moja gelende z radia oraz szesciu glosników.

Wiem jak się czujesz, kilka razy już czułem się podobnie. Wczoraj zamontowałem w japońcu CD Alpine - poprzednia wydostała się w brutalniejszy sposób niż u Ciebie - w środkowej konsoli została poszarpana dziura wymiaru około 6xDIN... A tym razem zainstalowałem sprzęt w firmie która we Wrocławiu jest znana z dorabiania solidnych mocowań na wymiar - wymagało to zdjęcia całej deski rozdzielczej, ale teraz nie da rady wyciągnąć tego radia bez zniszczenia go [na 7 wkrętach zamocowany do byczej konstrukcji z kątowników]. 3 godziny pracy i 80zł.

weteran
Awatar użytkownika

Wychodzi na to ze chyba juz kazdy z tego forum wiec co czujesz :cry:

Mi radio wyciagneli z W115 i zostawili otwarte drzwi aby kazdy mogl sobie wziasc co mu potrzeba [zlosnik]

Ale to jest zalosne aby nie mozna bylo miec w samochodzie radia jakiego sie chce [szalone] :cry: :(

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

swój chłop
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
gelanda pisze:
Witam

Wiem jak się czujesz, kilka razy już czułem się podobnie. Wczoraj zamontowałem w japońcu CD Alpine - poprzednia wydostała się w brutalniejszy sposób niż u Ciebie - w środkowej konsoli została poszarpana dziura wymiaru około 6xDIN... A tym razem zainstalowałem sprzęt w firmie która we Wrocławiu jest znana z dorabiania solidnych mocowań na wymiar - wymagało to zdjęcia całej deski rozdzielczej, ale teraz nie da rady wyciągnąć tego radia bez zniszczenia go [na 7 wkrętach zamocowany do byczej konstrukcji z kątowników]. 3 godziny pracy i 80zł.

W sumie to dziwi mnie takie podejscie by tak montowac radio ! Przeciez złodziej jak bedzie widział ze sie nie da go wyciągnąc to go poprostu zniszczy a i przy tym poniszczy deske , albo złosliwie cos wiecej , efekt bedzie taki ze radio i tak trzeba bedzie wymienic bo bedzie zniszczone ! a przy tym i cos wiecej !suma sumarów koszty beda wieksze .Kiedyś były włamania do garaży u nas sąsiadowi zawsze mówiłem po co TY zamykasz samochód w garazu ?? przeciesz jak juz złodziej wejdzie to nie odpusci , popsuje zamki , wybije szybę itd. a i tak wezmie to co chce z auta ! , wiec nie zamykał od tej pory , no i stało sie ! włamali sie , jemu oczywiscie nic nie zrobili oprócz tego ze zwineli radio , ale innym co mieli samochody pozamykane to popsuli zamki , potłukli szyby a i tak radia wzieli . Słowem mozna miec radio jakie sie chce byle by je tak zamontowac ze jak sie gdzies parkuje na zadupiu , to zabiera sie je całe ze sobą ! wiem to kłopot , ale inaczej jest jak jest ! Puki co mnie tam złodziej radia nie ukradnie , bo jak parkuje w miejscu podejrzanym , to go biore ze sobą , trudno z czegos trzeba być zadowolonym ! [cool]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 3047373
Chyba tez mysle, ze lepiej radio miec zamontowane tak w miare normalnie, zlodziej wejdzie, wyjmie sobie i pujdzie, a nie wyrwie z kawalkami deski rozdzielczej.
Tak samo jestem zwollenikiem niezamykania schowka na kluczyk, po co maja go zdemolowac wskoro tam i tak nic nie ma, tak to otworzyli zamkneli i juz.

Mercedes C140 500CL '96
Mercedes W124 300CE '87 - Sprzedam niestety
Toyota Land Cruiser HDJ100 '00

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

gelanda pisze:
Chyba tez mysle, ze lepiej radio miec zamontowane tak w miare normalnie, zlodziej wejdzie, wyjmie sobie i pujdzie, a nie wyrwie z kawalkami deski rozdzielczej.

No to popatrzcie na to z mojej strony. Mieszkam w bardzo spokojnej dzielnicy, auto nocuje przed domem - czyli w nocy gdy można się chrzanić z rozrabianiem dewastacyjnym - auto jest bezpieczne [od 15 lat kiedy tu mieszkam nie było ani jednego przypadku włamu do czegokolwiek w mojej okolicy, a niektórych sąsiadów mam naprawdę niebiednych]. Poprzednie radio zostało wyrwane wraz ze sporym kawałkiem konsoli środkowej [wszystko plastik, jak to japońce] w biały dzień w centrum Wrocławia. Akcja błyskawiczna, wyrwane siłowo.
Miałem do wyboru : zakupić i wymienić całą konsolę środkową - wyszłoby około 100zł. Lub kupić kawałek przodu [ramkę] za 15zł i resztę konstrukcji dać do zrobienia na szkielecie metalowym [80zł]. Jeśli ktoś chciałby wyrwać radio - wyrwałby je tak czy inaczej, rozwalając sporą część konsoli przy okazji - tak jak to było ostatnio. W nocy nikt się do tego nie dobierze, a w ciągu dnia parkuję w ruchliwych miejscach gdzie raczej złodziej nia ma czasu na mszczenie się na aucie...

Inna rzecz, że chyba w niedzielę na giełdzie kupię jakieś zepsutego badziewnego rzęcha [jakieś radio noname z początku lat 90] i z panela czołowego zrobię sobie maskownicę do Alpine'y...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Maskownica nic Ci nie da ! złodziej nie jest taki głupi , jak przypuszczasz , a nuż załozy ze pod maskownicą coś jest interesujacego ? i znowu klapa ! Lepiej zabieraj radio ze soba wtedy widzi ze nie ma radia , bo jest po nim dziura !

BMW 730 IL automatic + LPG

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

bodo pisze:
Maskownica nic Ci nie da ! złodziej nie jest taki głupi , jak przypuszczasz , a nuż załozy ze pod maskownicą coś jest interesujacego ? i znowu klapa ! Lepiej zabieraj radio ze soba wtedy widzi ze nie ma radia , bo jest po nim dziura !

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Chcę ze starego badziewnego radia zrobić atrapę która będzie wyglądała jakby właśnie taki badziew był założony, a nie Alpine za 400zł... radio za 30zł doskonale będzie się komponować we wnętrzu mojej zdemolowanej i zaniedbanej Mazdy.
Wyjmowanie radia jest ekstremalnym patentem. Ekstremalnie bezpiecznym i ekstremalnie niewygodnym. Nie chodzę z plecakiem po mieście.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Współczuje.

Ja również dziękuje tym co w Galerii Dominikańskiej „pożyczyli” mi chromowaną nakładkę na wydech Walkera że mi całego tłumika nie wyrwali.
:evil:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

... moze zostawiac autka otwarte i z dokladnym rozpisem coi gdzie zamontowane. Zlodziej nie bedzie musial sie meczyc w otwieranie na marne...

Wyjec napewno odstraszy mlodego kretyna, ktory zbiera na maryske. Profesjonalista poradzi sobie ze wszystkim.
Ja po powrocie z dalekiej trasy zostawilem autko na parkingu ze zle zamknietymi drzwiami pasazera, centaral wysiadl. Jak wrocilem po 15 min. juz nie bylo plyt w schowku ( tylko oryginaly zabral) i latarki. Najlepsze jest to, ze polakomil sie na 12 wiejskich jaj produkcji kur mojej babci... NA POHYBEL ZLODZIEJOM

Pozdrawiam

s123 240TD - 6.X.82; Taigabeige Drobinka

http://www.nanoelektrody.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

qzyn pisze:
... moze zostawiac autka otwarte i z dokladnym rozpisem coi gdzie zamontowane. Zlodziej nie bedzie musial sie meczyc w otwieranie na marne...

Wyjec napewno odstraszy mlodego kretyna, ktory zbiera na maryske. Profesjonalista poradzi sobie ze wszystkim.
Ja po powrocie z dalekiej trasy zostawilem autko na parkingu ze zle zamknietymi drzwiami pasazera, centaral wysiadl. Jak wrocilem po 15 min. juz nie bylo plyt w schowku ( tylko oryginaly zabral) i latarki. Najlepsze jest to, ze polakomil sie na 12 wiejskich jaj produkcji kur mojej babci... NA POHYBEL ZLODZIEJOM

Pozdrawiam

kiedyś postawiłem auto z otwartym oknem przed Makro na parkingu NIESTRZEŻONYM. Po powrocie, gdy podszedłem do samochodu doszedł do mnie ochroniarz i powiedział ze otworzył samochód, zamknął okno i zatrzasnął drzwi. Oczywiście facetowi podziękowałem i dałem 10zl na piwo. Taki sam przypadek miał mój ojciec pod kinem Bałtyk w Łodzi , tylko tam przysługę wyświadczy bezdomny któremu ojciec dał 2zł za pilnowanie auta. Tak wiec są jeszcze uczciwi ludzie na tym świecie.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00