ukaniu pisze:
Nagraj lepiej jak wygląda to wypadanie stroboskopem.
Niestety nie mam w tym momencie możliwości nagrania ponieważ wyjechałem autem od mechanika i zabrałem ze sobą do Wrocławia. Mogę opisać ewentualnie zadzwonić do mechanika po większy opis. Wygląda to jak niecykliczne przyspieszenie/opóźnienie zapłonu (w rytm przygasania oświetlenia nagranego powyżej) + strzały z wydechu podczas gazowania/jazdy(po odpuszczeniu gazu)
ukaniu pisze:
Akumulator ciśnienia sprawny?
Tak, samochód zapala raczej od sztycha. Czasem kaprysi i trzeba zakręcić raz jeszcze. Nie jest to jednak regułą, nie zależy od długości postoju jak i od temp silnika.
ukaniu pisze:
Jak wygląda ciśnienie paliwa przy dużym wydatku? (Wtryski na wierzchu klapa palcem w dole)
Wtryski dawkują równo co do mililitra - przed "regulacją" w kominku ~ 100ml w ~ 30 sek jak już wspomniałem bardzo równo każdy. Pylą nienajgorzej. Nie leją, nie ciekną po zamknięciu i na włączonej pompie bez wychylenia klapy też nie ciekną.
ukaniu pisze:
Przygasanie wygląda jak słabe styki w alternatorze.
Też zaczynam podejrzewać styk lub masę zwłaszcza że pomiary na akumulatorze podczas pracy silnika mam na ~14.04V a na gnieździe diagnostycznym (5 i masa) 13,96 z tego co pamiętam, a powinny być równe. Przy rozłączonym alternatorze nic się nie zmienia więc alternator raczej nie jest winny.
ukaniu pisze:
Jak z masą silnika? Napięcie silnik -blacha
Będę sprawdzał.
Jakie miejsca jeszcze warto sprawdzić? Czy są jakieś newralgiczne dla elektryki miejsca (często śniedziejąca masa/przewody)