MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 8:07 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Remont "BECZKI"
kombatant
Awatar użytkownika

Witka panowie, okazuje sie ze tej zimy mój mietek w123 przejdzie remont blacharski, poprzednio robiony byl jakies 2-3 lat tem,u ale nie pytajcie jak te auto wyglada teraz, spawali go fachowce :lol: I dlatego mam teraz takie pytanie skad wziac dobre blachy do W123 i wogole co mozna dostac z blach a co trzeba juz dorabiac, bo o reperaturkach to sie wie ale jak lukne na drzwi w mojej beczusi to cos mi sie zdaje ze trzeba je bedzie zwyczajnie wymienic, tak jak i tylny pas [zlosnik] A najgoprzej wyglada chyba podloga w bagażniku, a zreszta cala podloga [zlosnik] Jak macie jakies linki do stron producentow blach i ew. ceny to zazuccie linkami, acha tak wogole to ja mieszkam niedaleko RYBNIKA wiec jesli macie namiary na konkretny sklep w tych okolicach tez mozecie dac znac [zlosnik]

swój chłop

Xytras pisze:
Witka panowie, okazuje sie ze tej zimy mój mietek w123 przejdzie remont blacharski, poprzednio robiony byl jakies 2-3 lat tem,u ale nie pytajcie jak te auto wyglada teraz, spawali go fachowce :lol: I dlatego mam teraz takie pytanie skad wziac dobre blachy do W123 i wogole co mozna dostac z blach a co trzeba juz dorabiac, bo o reperaturkach to sie wie ale jak lukne na drzwi w mojej beczusi to cos mi sie zdaje ze trzeba je bedzie zwyczajnie wymienic, tak jak i tylny pas [zlosnik] A najgoprzej wyglada chyba podloga w bagażniku, a zreszta cala podloga [zlosnik] Jak macie jakies linki do stron producentow blach i ew. ceny to zazuccie linkami, acha tak wogole to ja mieszkam niedaleko RYBNIKA wiec jesli macie namiary na konkretny sklep w tych okolicach tez mozecie dac znac [zlosnik]

Do w123 produkje sie jeszcze wiele blach...
u mnie na sklepie mam całą oferte. Mozesz kupic same doly drzwi lub cale poszycie. dostepne sa progi, blotniki cale, naprawki, maska, grill listwy przedniego pasa , tyly pas.
Cen aktualnie nie pamietam oprocz ceny tylnego pasa, bo sam ostatnio sie zastanawiam nad wymianą. Jego cena oscyluje w okolicach 280zl, dolne częsci drzwi sa w granicach od 67zl do 90zl. Cena zalezy od elementu (zewnetrzny lub wewnętrzny)
Zaraz bede w pracy to moge zobaczyc na ceny i wieczorem tu wrzuce.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A jakie sa jakosciowo te blachy??

A elementy podlogowe tez mozna dostac, bo widzialem np kompletna nowa podloge do w115 to moze do mojego tez bedzie?? I podloga z przedzialu pasazerskiego??

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Xytras pisze:

A elementy podlogowe tez mozna dostac, bo widzialem np kompletna nowa podloge do w115 to moze do mojego tez bedzie?? I podloga z przedzialu pasazerskiego??

podloga beczki sklada sie z czterech czesci, wiec nie powinno byc z tym problemu ;p

Tytuł:
swój chłop

wiesz napewno jakość orginalnych blach to niepodwarzalnie JAKOŚĆ! lecz cena samych blach przekroczy wartość twojego auta! podróby wyglądają żałośnie czasem trzeba w nich porzeźbić czyli zdolności plastyczne wskazane!!! zazwyczaj Włosi robią te blachy chyba z najcięńszej blachy na świecie! a co do jakości czasem jest dziwnie przerażająco mała:)! ale ich cena również

Tytuł:
swój chłop

Xytras pisze:

Podloga jest dosepna w 4 czesciach, nie ma tez z tym problemu.
Jesli chodzi o jakość tych blach to mysle że dają rade (moj miesiek ma juz od 4 lat z przodu nowe blotniki, ktorych nie pomalowalem jeszcze zadnym podkladem a kornik nadal ich jeszcze nie zjadl :) wiec chyba jest dobrze
Sorry, że nie wstawie tu dzis cennika blach ale mialem caly dzien urwanie glowy w pracy i nie miale po prostu czasu na przejrzenie oferty. Jutro postarm sie wygenerowac chwile na to i zaraz po robocie wklepie na forum

W123 250

W201 2.0 '85

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00