Cytuj:
Były turbodiesle 300 i 350 - te słabe nie są, ale trudno dostępne. Jest to już seria 463, czyli stały napęd na 4 łapy i wypass z S-ki.
Zaraz się rozejrze i zobacze co znajde, i jedno mnie zastanawia - jak wygląda sprawa reduktora w G, wszystkie mają
Znalazłem 290GD - to taki sam silnik jak w 210?
Cytuj:
W najstarszych nawet wspomaganie było za dopłatą.
w w serii 463 to chyba już wszystko normalnie było, bo jak oglądam 400 CDI to nawet TV niektóre mają
Cytuj:
Kup zatem dowolne auto i dokup Warna lub Ramseya za 6k PLN lub coś z półki Dakar Winch, Kangaroo itp za jakieś 3k PLN. Pamiętaj tylko, że montaż wyciągarki niesie za sobą szerego dość daleko idących przeróbek (zderzak, pas przedni, chłodnica klimy itp) - winch musi być tak zamontowany, aby nie zmniejszał kąta natarcia!!!
Przeróbka pewnie tyle samo ile wyciągarka będzie kosztować - zresztą chyba już lepiej kupić (jak się uda) auto z zamontowaną wyciągarką. Z tego co tutaj czytam to być może rzeczywiście taka wyciagarka by wyglądała szpanersko

ale wole być zawsze zabezpieczony, pare razy by się taka wyciągarka przydała, no ale widomo normalne auto to nie terenówka.
Cytuj:
Range Rover może być ciekawą propozycją (RR poprzedniej generacji). Zawsze pełen wypas. Diesel 2,5 od BMW (tds) lub dwie V8: 4.0 i 4.6. Diesel występował z manualem lub automatem, V8 tylko z automatem. Jeździłem sporo takimi, polecam 4,6 HSE. Ceny zaczynają się już od 50k PLN.
Fajne autka - szkoda, że nie wyglądają jak G, narazie mam czas na zastanowienie się.