MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 6:16 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Ocet pisze:
No i co do korzysci bycia w klubie, to uwazam, ze nie ma co sie denerwowac, na Nila, w sumie tylko niefortunnie nazwal kwestie finansowe, reszta to bylo pytanie, a nie atak na klubowiczow.

No i jeszcze jedno, juz kiedys byl taki watek na forum, chyba o podobnym tytule, gdzie rowniez sie mocno powstrzymywalem [oczko]

Tiaaa... Niefortunny to jest priv, który przed chwilą odczytałem, autorstwa Nilo. Wielkie dzięki. Po prostu poezja. Na podstawie tego, co w nim zostało zawarte zastanawiam się głęboko, co Nilo robi na tym Forum i po co chce się zapisać do Klubu. [szalone] :evil:

O co chodzi??

W123 230E '82 "Vanishing Point"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Kowal pisze:
Sebian pisze:
Ocet pisze:
No i co do korzysci bycia w klubie, to uwazam, ze nie ma co sie denerwowac, na Nila, w sumie tylko niefortunnie nazwal kwestie finansowe, reszta to bylo pytanie, a nie atak na klubowiczow.

No i jeszcze jedno, juz kiedys byl taki watek na forum, chyba o podobnym tytule, gdzie rowniez sie mocno powstrzymywalem [oczko]

Tiaaa... Niefortunny to jest priv, który przed chwilą odczytałem, autorstwa Nilo. Wielkie dzięki. Po prostu poezja. Na podstawie tego, co w nim zostało zawarte zastanawiam się głęboko, co Nilo robi na tym Forum i po co chce się zapisać do Klubu. [szalone] :evil:

O co chodzi??

Tego dokładnie nie wiadomo, ale Sebian był mocno zbulwersowany w czasie rozmowy ze mną....

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

i co teraz....? Lec do BIERDONKI [zlosnik]
Znow rozmowa schodzi na tor boczny, a wystarczyloby tylko uwaznie czytac. To nic takiego. Jesli ktos uwaznie nie czyta, to niech przeczyta kilka razy, bo znow zaczyna sie afera.
Jesli musze wytlumaczyc ten post aby niektorzy zrozumieli o co chodzi, to mowa tutaj nie o tym co mnie to da... bycie klubowiczem, a jedynie mowao Waszych spostrzezeniach, uwagach, zaletach i wadach bycia czlonkiem klubu. I to klubu Mercedesa, co zarazem nie wywyzsza nas od innych klubowiczow BMW, Fiata czy innych klubow zrzeszajacych swych sympatykow (chocby czasopismo Przyjaciolka tez ma swoj klub).

Mozna powiedziec, ze temat sie zakonczyl? Wszyscy (prawie) powiedzieli przede wszystkim zalety bycia klubowiczem. A decyzje niezdecydowanych pozostawimy im samym. To najlepsze rozwiazanie.
Pozdrawiam N.

Ps.przepraszam czy juz czas na czerwona kartke? ;) [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Nilo pisze:
i co teraz....? Lec do BIERDONKI [zlosnik]
Znow rozmowa schodzi na tor boczny, a wystarczyloby tylko uwaznie czytac. To nic takiego. Jesli ktos uwaznie nie czyta, to niech przeczyta kilka razy, bo znow zaczyna sie afera.

Sama się nie zaczyna :evil:

Nilo pisze:
Jesli musze wytlumaczyc ten post aby niektorzy zrozumieli o co chodzi, to mowa tutaj nie o tym co mnie to da... bycie klubowiczem, a jedynie mowao Waszych spostrzezeniach, uwagach, zaletach i wadach bycia czlonkiem klubu. I to klubu Mercedesa, co zarazem nie wywyzsza nas od innych klubowiczow BMW, Fiata czy innych klubow zrzeszajacych swych sympatykow (chocby czasopismo Przyjaciolka tez ma swoj klub).

Już lepiej nic nie tłumacz. Wystarczy, że nasze wyrazy zadowolenia i tak rozumiesz na swój jakże oryginalny sposób. Lepiej zrobisz, jak sam się zastanowisz, zanim coś napiszesz.

Nilo pisze:
Mozna powiedziec, ze temat sie zakonczyl? Wszyscy (prawie) powiedzieli przede wszystkim zalety bycia klubowiczem. A decyzje niezdecydowanych pozostawimy im samym.

:evil:

Nilo pisze:
Ps.przepraszam czy juz czas na czerwona kartke? ;) [zlosnik]

Jeśli próbujesz mnie sprowokować do pewnych działań i wypowiedzi na Forum publicznym, to masz bardzo duże szanse :evil: Chyba, że ktoś zdąży zablokować ten wątek... Nilo, daj sobie na wstrzymanie :evil:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 550868
Nilo pisze:
Witam... Oto kolejne dosyc ciekawy temat na tym forum. Raczej nieco kontrowersyjny...
Co komu to daje procz satysfakcji, naklejki i "straty" kilku zlotych? czy ktos moze cos na ten temat powiedziec? Jakie sa tego zalety?

WItam...
Oprócz naklejki, satysfakcji i jak to nazywasz "straty" kasy bycie klubowiczem to przede wszystkim możliwość poznania innych ludzi. Ludzi o podobnych zainteresowaniach. Ludzi z niesamowitą pasją, jaką jest Mercedes i wszystko co z tą marką związane. Gdyby nie klubowicze, którzy dążą do celów, jakie zostały zawarte w statucie klubu nie było by zlotów, a co za tym idzie możliwości poznania się. Bo nikt inny, tylko klubowicze właśnie te zloty organizowali. A jest to ciężka praca, pochłaniająca czas i pieniądze. Ale nie ma nic lepszego, jak satysfakcja, którą masz, kiedy usłyszysz zwykłe "dziękuję" od uczestników. Będąc klubowiczem sporo dowiedziałem się o MB, a także podzieliłem się swoją wiedzą i doświadczeniem na ten temat z innymi i myślę, że pomogłem w różnych kwestiach. Zniżki na usługi czy zakup części są na pewno wymierną korzyścią, ale sądzę, że nie jest to główny cel bycia klubowiczem. Uważam, że ludzie wstępują do klubu świadomie, bo popierają jego idee. Oczywiście zdarzają się wyjątki w postaci wiszących na czerwono kandydatów. Klubowicze jeżdżą Mercedesami, propagują utrzymanie ich w idelanym stanie, pogłębiają swoją wiedzę na ten temat, mogą służyć za wzór innym użytkownikom dróg. Oprócz tego mam jeszcze jedno przekonanie, że będąc gdzieś w Polsce, kiedy spotka mnie jakiś problem i zadzwonię do klubowicza z okolicy to nie odmówi pomocy. Krótko mówiąc bycie w tym klubie razem z innymi klubowiczami to dla mnie wielka przyjemność i zaszczyt, które ciężko opisać słowami - to trzeba przeżyć.

W114 280 Automatic '73 "White Lady"
TDM 900 '07
"Lepiej w knajpie zabalować
niż w chałupie wykorkować"
"Mystic Festival" Wrocław 28.11.03

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

To jeszcze ja grosik: klubowiczem jestem od niedawna, nawet nie mam jeszcze naklejki i koszulki :( , pal licho, nie dla tych atrubutów się zapisałem. Naturalna jest u ludzi o tych samych zainteresowaniach chęć jednoczenia się - a Klub jest jedyną ponadinternetową formą. Myślę, że wiele osób myli klub z tym forum i z internetem w ogóle. A skąd się biorą wątpliwości takich kolegów jak Nilo? Przecierz nie z chęci zamiany samochodu czy zaszkodzenia Klubowi i forum! Po prostu z pewnego paradoksu: będąc członkiem Klubu jeździ sie na zloty, nie będąc też - teoretycznie nie będąc Klubowiczem masz to samo. A Klub nie może zorganizować imprezy zamkniętej bo statut mówi o integracji i pozyskiwaniu nowych, a nie o tworzeniu towarzystwa wzajemnej adoracji. Więc jeżeli jeździsz na zloty to z samego szacunku dla organizatorów i Klubowiczów zapisz się i odżałuj 80PLN rocznie, a nie odcinaj tylko kuponików. Pozdrawiam Z, ale i tych poza.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Byc klubowiczem............... to piekna rzecz!
tym pieknym akcentem proponuje zakonczyc ten temat

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00