harryON pisze:
Panowie bez nerwów, chcecie mieć lepszą sieć to to są tego konsekwencję. Przy jakichkolwiek zmianach sprzętu na stacjach bazowych konieczne jest wyłączenie stacji czasami na kilka godzin. Operatorzy starają się to robić w nocy ale czasmi coś się posypie i padaka.

( Część operatorów wdraża EDGE do swoich usług co jest bezpośrednio z wiązane z dużą ilością wymian BTS na nowszy typ
Brzmi jak naukowy opis następującej sytuacji:
Franio zapomniał przygotowac zapasowy kabelek oraz wyłączyć bezpieczniki. Zenek trochę przychlał przed imprezą (wymianą "BTS na nowszy typ") i śrubokręt mu się omsknął. "OJEJ! A co to się porobiło?!"
Druga wersja brzmi: Panie damy Panu tu nowe świetne świece do silnika, ale najpierw stare popsujemy, to bardziej odczujesz Pan róznicę.
Zawsze mi się wydawało, że obowiązuje budowa modułowa oraz system rezerwowy, szczególnie na przekaźniki odpowiadającym za całe malutkie miasteczko.
Zdawało mi się też, że można za darmochę wysłać abonentom info na temat "mozliwych trudności" "przepraszamy", bla, bla, bla.

Tak samo mozna mieć wtedy klienta w głęboko poważaniu, ale on o tym nie wie i jeszcze gotów się nawet wzruszyć. I Zenuś może spokojnie przychlać.
and6412 pisze:
Potrafili mi w połowie miesiąca wyłączyć telefon, bo stwierdzali, że za dużo dzwonię (a dzwoniłem po ok 200zł),
Dobre, a nawet jeszcze lepsze
and6412 pisze:
Już z tymi skurw.... nie chce miec nigdy do czyniena.
Ludźmi interesu and. Pewenie Ci tłumaczyli, jak to mają problemy ze ściągalnością faktur - tu wszyscy minuta zadumy, pełnej współczucia dla operatorów
and6412 pisze:
A wracając do tematu to zapomnij
Jak mówię, ludzie interesu. Umowy niestety czyta się zazwyczaj już po podpisaniu.
Nie ma się co smucić. Siadło im na ogonki i będą grzecznie opuszczać (wciąż bandyckie) ceny.