MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 12:57 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Idea
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 3764542
Pytanie - czy Wam w kraju tez nie działają telefony w Judei?? Mnie już szlag trafia - od południa zero sygnału [zly]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

W Sz-nie działa.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł: Re: Idea
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
damian pisze:
Pytanie - czy Wam w kraju tez nie działają telefony w Judei?? Mnie już szlag trafia - od południa zero sygnału [zly]

Poprawka - od północy zero sygnału, z przerwami na 1/7 zasięgu... A już zaczyłem rozglądać się za nową komórką....

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Moja nokia dziś wylądowała na glebie bo myślałem że to ona dała [dupa] :evil:

Jeśli jutro do 14 nie będzie zasięgu to będę próbować z nimi rozwiązać umowę z powodu nie wywiązywania się z umowy [zlosnik]

swój chłop

damian pisze:

Panowie bez nerwów, chcecie mieć lepszą sieć to to są tego konsekwencję. Przy jakichkolwiek zmianach sprzętu na stacjach bazowych konieczne jest wyłączenie stacji czasami na kilka godzin. Operatorzy starają się to robić w nocy ale czasmi coś się posypie i padaka.:-(( Część operatorów wdraża EDGE do swoich usług co jest bezpośrednio z wiązane z dużą ilością wymian BTS na nowszy typ /szczgólnie w miastach - patrz Wrocław/.

pozdrawiam wszystkich komórkowców

Tytuł:
wiarus senior

Otóż dzisiejsze niedomaganie dosć mocne sieci IDEA jest spowodowane konserwacja i pracami przy nadajniku i moze byc tak ze do piatku bedą problemy z używaniem owej sieci :evil:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

moja NK również załapała sie na kilka wstrząsów bo myślałem że to przez nią....
muszę ją przeprosić bo się obrazi.... [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

adi pisze:
Jeśli jutro do 14 nie będzie zasięgu to będę próbować z nimi rozwiązać umowę z powodu nie wywiązywania się z umowy [zlosnik]

Zapomnij [zlosnik]
Ja już Idee przerabiałem na 100 możliwych sposobów. Coś mi odwaliło i podpisałem kiedyś z nimi umowę i robili mi takie jaja, że hej. Potrafili mi w połowie miesiąca wyłączyć telefon, bo stwierdzali, że za dużo dzwonię (a dzwoniłem po ok 200zł), no przecież to jest jakaś k... paranoja, żeby zabraniali mi dużo dzwonić. Już z tymi skurw.... nie chce miec nigdy do czyniena. A wracając do tematu to zapomnij, w umowie jest napisane, że:
Jeśli operator nie wywiązuje się ze swoich obowiązków dłużej niż przez 3 dni (chyba, ale coś takiego), to możesz napisać podanie o zwrot abonamentu za ten okres, czyli ok. 1/30 abonamentu z 1 dzień i takiego wala. Nic im nie zrobisz.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

kombatant
Awatar użytkownika

harryON pisze:
Panowie bez nerwów, chcecie mieć lepszą sieć to to są tego konsekwencję. Przy jakichkolwiek zmianach sprzętu na stacjach bazowych konieczne jest wyłączenie stacji czasami na kilka godzin. Operatorzy starają się to robić w nocy ale czasmi coś się posypie i padaka.:-(( Część operatorów wdraża EDGE do swoich usług co jest bezpośrednio z wiązane z dużą ilością wymian BTS na nowszy typ

Brzmi jak naukowy opis następującej sytuacji:
Franio zapomniał przygotowac zapasowy kabelek oraz wyłączyć bezpieczniki. Zenek trochę przychlał przed imprezą (wymianą "BTS na nowszy typ") i śrubokręt mu się omsknął. "OJEJ! A co to się porobiło?!" [zlosnik] [hihi]
Druga wersja brzmi: Panie damy Panu tu nowe świetne świece do silnika, ale najpierw stare popsujemy, to bardziej odczujesz Pan róznicę. [hehehe]

Zawsze mi się wydawało, że obowiązuje budowa modułowa oraz system rezerwowy, szczególnie na przekaźniki odpowiadającym za całe malutkie miasteczko. :-?
Zdawało mi się też, że można za darmochę wysłać abonentom info na temat "mozliwych trudności" "przepraszamy", bla, bla, bla. :-? Tak samo mozna mieć wtedy klienta w głęboko poważaniu, ale on o tym nie wie i jeszcze gotów się nawet wzruszyć. I Zenuś może spokojnie przychlać. [zlosnik]

and6412 pisze:
Potrafili mi w połowie miesiąca wyłączyć telefon, bo stwierdzali, że za dużo dzwonię (a dzwoniłem po ok 200zł),

Dobre, a nawet jeszcze lepsze [zlosnik] [ok]
and6412 pisze:
Już z tymi skurw.... nie chce miec nigdy do czyniena.

Ludźmi interesu and. Pewenie Ci tłumaczyli, jak to mają problemy ze ściągalnością faktur - tu wszyscy minuta zadumy, pełnej współczucia dla operatorów [zlosnik]
and6412 pisze:
A wracając do tematu to zapomnij

Jak mówię, ludzie interesu. Umowy niestety czyta się zazwyczaj już po podpisaniu. [oczko]

Nie ma się co smucić. Siadło im na ogonki i będą grzecznie opuszczać (wciąż bandyckie) ceny.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00