Sebian pisze:
outsider pisze:
Chyba nie robili silników diesela po to żeby terez jeździły na oleju z pierwszego tłoczenia

, to samo tyczy się benzynowców, gdyby prducent chciał aby jego silniki były zasilane gazem to by takie robił

Hmm... Nie wiem, czy zauwazyleś, ale traktujemy to raczej jako ciekawostke, a nie przykład do stosowania. Mam diesla i leję ON, a nie wynalazki. Jakbym miał benzyniaka, to lałbym benzynę, a nie LPG. To chyba oczywiste
ale jakoś ten eksperymet jest bardzo obiecujący
No niby diesel jest na ON, ale chyba lepiej jeżdzić na roślinnym i pewnym ( i to za friko) niż na pewnej substacji płynnej do ogrzewania domów
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
- jak to niektórzy robią

i ogloszenia na giełdzie typu : "czyszczenie układów zasilania dla lubiących cieplo" .
A tak naprawde to Ty nigdy nei wieszs co lejesz! Masz dystrybutor i raczej tam nie będzie czystej ON, tylko raczej "polskie mikstury "

- za to powinni wieszać!
Wiem że jesteś przeciwnikiem LPG, ale jak byś miał juz w końcu ta benzyne to prędzej czy pożniej założyłbys LPG , no chyba że stać Cię na benzyne , mnie nie
A i tak wole jeżdzisz na tym pewnym szajstwie, niż na benzynie z dobieszkami - już w Omedze robiliśmy silnik bo debil na jedej z Radomskich stacji wlał NITRO do benzyny, i cała Omega 2,0i do kapitelki - poprotu się zatała

i rozpadła.... A jak benzyny są przerabiane na LPG to co za wstyd jeżdzisć na paliwie alternatywnym?? a że z pierwszego tłoczenia

- przynajmneij zawsze frytki możesz sobie zrobić
Pozatym LPG 1,27 za litr na Pb najtaniej 2,99 ( na Jet przy dworcu w radomiu), na LPG pali o 10% więcej, więc i tak muchozol wychodzi taniej i przynajmiej wody ani nitro nie będzie
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)