Bukol pisze:
JareG pisze:
PK2 pisze:
Część naszego społeczeństwa jest już całkowicie zdegenerowana. Nie za bardzo wiadomo, co z tym zrobić.
Zatluc, jak sie ma okazje.
Wczoraj w programie Kryszaka gościem był JK Mikke. Mówił coś takiego: "Skoro z naszych podatków kupowana jest policji ostra amunicja to do bandytów trzeba strzelać [w tym wypadku miał na myśli "watahy" idące z
Zeby jeszcze nasza policja umiala strzelac.. balbym sie dostac 'przy okazji', moze lepiej zeby jednak uzywali pal?
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Cytuj:
łomami itp na W-wę]" i jakoś trudno się nie zgodzić z jego teorią. Słysząc o takich ku...stwach staję się coraz bardziej radykalny w swoich poglądach.
Ja tam jestem pacyfista (umiarkowanym)
Chodzi mi o to, ze gdyby nie przywolenie publiczne, toby sie spirala 'degeneracji' nie nakrecala. A tak to poczucie bezkarnosci i sily w grupie robi swoje = coraz wiecej tej stonki, i na coraz wiecej sobie pozwalaja. Do tego dochodzi bieda, ktora znaczna czesc spoleczenstwa zmusza do roznych podlosci.. ale dla takich mialbym litosc. Trzaby im zapewnic jakas mozliwosc egzystencji, czyli np. roboty publiczne juz 'po cywilnemu'.. Tak se mysle, ze trzaby tez zajac sie organami wladzy panstwowej, ktora ma wsio w dupie, poza wlasna
![[buu]](./images/smilies/buu.gif)
Mysle tu o sadownitwie, o opiece spolecznej, o urzedach pracy, o policji (to tak ogolnie) Na 100% daloby sie tu usprawnic pare rzeczy
Nie da sie sprawy zlikwidowac walczac tylko na jednym froncie (=strzelajac do stonki)..
Jestem za lapaniem takiego w/w elementu, szybkim wyrokiem, i robotami przymusowymi, pod scislym nadzorem. Niech buduja drogi, czyszcza kanaly. A mieszkac moga pod chmurka, jak ktorys zdechnie to mial pecha
Czyli minimum inwestycji w skazanca, maksymalny wyzysk. I trza dopilnowac, zeby za szybko nie padl - bo to ma byc kara, a kara musi byc bolesna.. w tym przypadku dlugotrwala
A zeby nie bylo, ze to niehumanitarnie, to za pierwszym zlapaniem krotki wyrok, za drugim juz na kilka lat na roboty. I tak do skutku. Roboty jest duzo, z tego co slychac w TV
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)