MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 12:57 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Część naszego społeczeństwa jest już całkowicie zdegenerowana. Nie za bardzo wiadomo, co z tym zrobić.

Zatluc, jak sie ma okazje.

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Tian pisze:
Nie obraź się stary, ale wszelkie plagi wylęgaja się w Łodzi
[totalszok] żart czy jakaś idiosynkrazja?

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Tian pisze:

Niekoniecznie.. byc moze kolega mial na mysli niejakiego Millera na przyklad, i tego typu zjawiska [zlosnik][hehe]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

JareG pisze:
Wookee pisze:
Tian pisze:

Niekoniecznie.. byc moze kolega mial na mysli niejakiego Millera na przyklad, i tego typu zjawiska [zlosnik][hehe]

No czyli jednak idiosynkrazja, odetchnąłem, bo bałem się że żadna z tych 2 mozliwości.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Tian pisze:

Jest jeszcze Radom [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

JareG pisze:
PK2 pisze:
Część naszego społeczeństwa jest już całkowicie zdegenerowana. Nie za bardzo wiadomo, co z tym zrobić.

Wczoraj w programie Kryszaka gościem był JK Mikke. Mówił coś takiego: "Skoro z naszych podatków kupowana jest policji ostra amunicja to do bandytów trzeba strzelać [w tym wypadku miał na myśli "watahy" idące z łomami itp na W-wę]" i jakoś trudno się nie zgodzić z jego teorią. Słysząc o takich ku...stwach staję się coraz bardziej radykalny w swoich poglądach.

PS - współczuję...

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
JareG pisze:
PK2 pisze:

Wczoraj w programie Kryszaka gościem był JK Mikke. Mówił coś takiego: "Skoro z naszych podatków kupowana jest policji ostra amunicja to do bandytów trzeba strzelać [w tym wypadku miał na myśli "watahy" idące z

Zeby jeszcze nasza policja umiala strzelac.. balbym sie dostac 'przy okazji', moze lepiej zeby jednak uzywali pal? [zlosnik]

Cytuj:
łomami itp na W-wę]" i jakoś trudno się nie zgodzić z jego teorią. Słysząc o takich ku...stwach staję się coraz bardziej radykalny w swoich poglądach.

Ja tam jestem pacyfista (umiarkowanym) [hehe]
Chodzi mi o to, ze gdyby nie przywolenie publiczne, toby sie spirala 'degeneracji' nie nakrecala. A tak to poczucie bezkarnosci i sily w grupie robi swoje = coraz wiecej tej stonki, i na coraz wiecej sobie pozwalaja. Do tego dochodzi bieda, ktora znaczna czesc spoleczenstwa zmusza do roznych podlosci.. ale dla takich mialbym litosc. Trzaby im zapewnic jakas mozliwosc egzystencji, czyli np. roboty publiczne juz 'po cywilnemu'.. Tak se mysle, ze trzaby tez zajac sie organami wladzy panstwowej, ktora ma wsio w dupie, poza wlasna [buu] Mysle tu o sadownitwie, o opiece spolecznej, o urzedach pracy, o policji (to tak ogolnie) Na 100% daloby sie tu usprawnic pare rzeczy [hehe]
Nie da sie sprawy zlikwidowac walczac tylko na jednym froncie (=strzelajac do stonki)..

Jestem za lapaniem takiego w/w elementu, szybkim wyrokiem, i robotami przymusowymi, pod scislym nadzorem. Niech buduja drogi, czyszcza kanaly. A mieszkac moga pod chmurka, jak ktorys zdechnie to mial pecha [zlosnik]
Czyli minimum inwestycji w skazanca, maksymalny wyzysk. I trza dopilnowac, zeby za szybko nie padl - bo to ma byc kara, a kara musi byc bolesna.. w tym przypadku dlugotrwala [hehe]
A zeby nie bylo, ze to niehumanitarnie, to za pierwszym zlapaniem krotki wyrok, za drugim juz na kilka lat na roboty. I tak do skutku. Roboty jest duzo, z tego co slychac w TV [hehe]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

JareG pisze:
Zeby jeszcze nasza policja umiala strzelac.. balbym sie dostac 'przy okazji', moze lepiej zeby jednak uzywali pal? [zlosnik]

Tyż prawda, ale pałą przy okazji też oberwać można [hehe]

Cytuj:
Chodzi mi o to, ze gdyby nie przywolenie publiczne, toby sie spirala 'degeneracji' nie nakrecala.

Czyli np. kupowanie części z "niewiadomego" źródła. Kupi się taniej bo "bida panie", a to że krojone to nikogo nie obchodzi ... dopóki samemu nie doświadczy się podobnego.

Cytuj:
A tak to poczucie bezkarnosci i sily w grupie robi swoje = coraz wiecej tej stonki, i na coraz wiecej sobie pozwalaja.

Niska szkodliwość społeczna...

Cytuj:
Do tego dochodzi bieda, ktora znaczna czesc spoleczenstwa zmusza do roznych podlosci.. ale dla takich mialbym litosc.

Na to też wczoraj padła odpowiednia teoria - o tym, że tak na prawdę ludziom nie chce się pracować (za nieróbstwo 400,-/msc a za pracę 800,- - też bym wolał na bezrobotnym...). Wiem coś o tym jak zatrudniam "proli" na budowę - zwyczajnie nie chce im się pracować, a ja nie wymagam nadludzkich wysiłków.

Cytuj:
Jestem za lapaniem takiego w/w elementu, szybkim wyrokiem, i robotami przymusowymi, pod scislym nadzorem. Niech buduja drogi, czyszcza kanaly.

Drogi to bym wolał wybudowane przez fachowców [zlosnik]

Co do reszty - zgadzam się w 100%.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:

Skoro taka niska, to niech sady dadza spokoj ludziom, ktorzy chca sami o swoje sie zatroszczyc [zlosnik]

Cytuj:
Na to też wczoraj padła odpowiednia teoria - o tym, że tak na prawdę ludziom nie chce się pracować (za nieróbstwo 400,-/msc a za pracę 800,- - też bym wolał na bezrobotnym...). Wiem coś o tym jak

Wiem o tym, widze jakie problemy maja koledzy z pracownikami.. nie dosc, ze nie chce im sie pracowac, nie chce im sie myslec, to jeszcze kokosy im sie marza [hehe][no]

Cytuj:

Drogi to bym wolał wybudowane przez fachowców [zlosnik]
Co do reszty - zgadzam się w 100%.

Stonka ma robic zamiast plugow, spychaczy, koparek.. proste narzedzia pracy typu lopata, taczka i do boju [zlosnik] Takiej roboty nie da sie zepsuc - odbierajacy moze nakazac rozbiorke i ponowna robote.. i tak do skutku. Ino przydzial zarcia zmniejszony za fuszerke [zlosnik]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

JareG pisze:
Bukol pisze:

Skoro taka niska, to niech sady dadza spokoj ludziom, ktorzy chca sami o swoje sie zatroszczyc [zlosnik]

Niech dadzą. Do tego dochodzi jeszcze ten kretyński przepis o wartości szkody, że niby poniżej chyba 500,- to nie przestępstwo, czy jakoś tak...

Cytuj:
Cytuj:
Na to też wczoraj padła odpowiednia teoria - o tym, że tak na prawdę ludziom nie chce się pracować (za nieróbstwo 400,-/msc a za pracę 800,- - też bym wolał na bezrobotnym...). Wiem coś o tym jak

Wiem o tym, widze jakie problemy maja koledzy z pracownikami.. nie dosc, ze nie chce im sie pracowac, nie chce im sie myslec, to jeszcze kokosy im sie marza [hehe][no]

A już myślałem, że to tylko u mnie tak... ale u kumpla w warsztacie też tak jest. Urlopik, wcześniejsze wyjście do domciu, zaliczka - to pojęcia które znają, ale "zostać dłużej bo jest robota" lub "przyjść w sobotę" to dla nich chińszczyzna :evil:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Na to też wczoraj padła odpowiednia teoria - o tym, że tak na prawdę ludziom nie chce się pracować (za nieróbstwo 400,-/msc a za pracę 800,- - też bym wolał na bezrobotnym...). Wiem coś o tym jak zatrudniam "proli" na budowę - zwyczajnie nie chce im się pracować, a ja nie wymagam nadludzkich wysiłków.

800 zł to w miarę kwota, ale dla kogoś kto mieszka np u mamy i nie płaci za mieszkanie.
Po opłatach to co zostaje to hmm... to nie życie to egzystencja.

Ex W123 200D

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Rad.ek pisze:
800 zł to w miarę kwota, ale dla kogoś kto mieszka np u mamy i nie płaci za mieszkanie.

Za tyle nie da się żyć samodzielnie - nie widzę szans. U mnie w sklepie dziewczyny tyle zarabiają, ale jak się postarają to mogą więcej. Z tym że jedna to studentka świerzo po ślubie z zarabiającym facetem (czyli ma kaskę na "waciki"), a druga mieszka z rodzicami i ma niewielkie potrzeby. Powalająca jest natomiast proporcja pomiędzy zasiłkiem a najniższymi płacami. 800,- to nie jest dolna granica, niestety.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Niech dadzą. Do tego dochodzi jeszcze ten kretyński przepis o wartości szkody, że niby poniżej chyba 500,- to nie przestępstwo, czy jakoś tak...

A nie 250 zl?

Cytuj:
A już myślałem, że to tylko u mnie tak... ale u kumpla w warsztacie też tak jest. Urlopik, wcześniejsze wyjście do domciu, zaliczka - to pojęcia które znają, ale "zostać dłużej bo jest robota" lub "przyjść w sobotę" to dla nich chińszczyzna :evil:

Wczoraj sie jeden taki prawie utlukl - zaliczyl 7.5m, bo jakis inny debil polozyl styropian na dziure.. [no] Dzis kumpla przesluchuja, bo chociaz pracownik nie jego, ale na jego budowie sie paletal [hehe]
Na szczescie bylo sporo swiadkow, bo jakims dziwnym trafem ten styropian gdzies zniknal..
I jeszcze jedno: strasznie kradna, na potege.

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

JareG pisze:
Bukol pisze:

A nie 250 zl?

Może - jeden wój.

Cytuj:
I jeszcze jedno: strasznie kradna, na potege.

No tak - zostawić na budowie na chwilę wiertarkę...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Rad.ek pisze:
Cytuj:
Na to też wczoraj padła odpowiednia teoria - o tym, że tak na prawdę ludziom nie chce się pracować (za nieróbstwo 400,-/msc a za pracę 800,- - też bym wolał na bezrobotnym...). (...)

Takilajf.. ludzie zarabiaja i po 500 zl. Ale pracujac na budowie bez zadnego wysilku mozna miec 1k zl, bo dniowka to minimum 30 zl. Dniowka u mojego kolegi w warsztacie to 50 zl, plus procent od zysku (to tak motywacyjnie). Mozna bez problemu miec 1500 zl minimum.. i nie moze dobrego pracownika znalezc. Dobrego, to znaczy:
1. Myslacego
2. Pracowitego (kolega jest pracowity, zasuwa od 8 dopoki nie skonczy, czyoli czesto do 24, i pozniej), dla ktorego praca to nie 8h, i do domku, tylko robota do wykonania..
3. Lojalnego - nie trzepiacego fuch na boku (czesty przypadek, jak sie taki rozkreci, to wali fuchy w warsztacie w ktorym pracuje, w godzinach pracy i na sprzecie warsztatowym)

Ja twierdze, ze tak naprawde to bezrobocie u nas jest calkiem nieduze.. reszta to kombinatorstwo, lenistwo i 50 lat wladzy ludowej

jareg@mb.org.pl

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00