Przeleciałem oczkami temat. Miałem w czasie czytania trochę wspomnień...... fajnych, słonecznych, szybkich, deszczowych, z rozerwaną oponą (dwa razy), dalekich i trochę bliskich, czasem ubrany jak trzeba, ale głównie na krótki rękaw (a nie jeździłem w koło pompy)....... ech fajnie było. Nie jeżdżę już dwa lata. I jak na razie mnie nie ciągnie. Zapodam zajawkę mojego około piętnastoletniego motocyklowania.
W '92 kupiłem mój pierwszy motocykl (wyszedłem z domu po śniadaniu wielkanocnym), na którym tak jeździłem:
A tu Konik 30 kilo temu, chwilę po powrocie ze Skorpiona '92:
Sprzedałem go w '93 - NACISK rodziców i permanentny, totalny szlaban na wszystko, ale powiedziałem im, że i tak kupię - żyli nadzieją, że mi przejdzie, a ja się wyprowadziłem i dopiąłem swego. W '96 wynająłem mieszkanie i kupiłem nowe Suzuki Marauder 800. Pojeździłem trochę i sprzedałem. Kupiłem nowe Suzuki Freewind 650. Usłyszałem od kolegów, że następny pewnie będzie skuter. Oooooo kur...! Skuter? Nie! Pojeździłem trochę i........ wróciłem na jedynie słuszną, obraną na początku drogę.
W '99 kupiłem, a raczej zamieniłem Freewind'a z dopłatą na Hondę Gold Wing 1500 '97. Oooooo, to było TO! W tym roku pojechałem z moją Małgosią Goldaskiem do ślubu. We fraku! Nie mam w tej chwili scanu fotek - to był czas "kliszy"
Goldaskiem przejechałem kilkadziesiąt tysięcy km. W ciągu sezonu kulałem około 20 000 km. Zjechałem kawał Europy. Potrafiłem zrobić 1350 km dziennie. Pamiętam takie fajne wakacje w 2000 roku, kiedy pojechałem w Europę i zrobiłem 8 500 km w 16 dni, z czego 8 dni to dwa zloty we Francji i w Hiszpanii. Fajnie było. Sezon zimowy był krótki. Kiedyś Goldaskiem pojechałem do Szczyrku na narty. Oczywiście z nartami. Jak? Kur..... nie wiem gdzie mam fotki, ale poniżej coś jeszcze będzie w tym klimacie
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Na nartach nie poszalałem. Coś wstrzymało wyjazd i jak zajechałem z tygodniowym opóźnieniem, to już śnieg był słaby. Ale na Biały Krzyż (Przełęcz Salmopolska) wjechałem. Wśród sniegu. Fajnie było.
Tak się kulałem do końca sezonu 2002. Aaaaa! Fotki
W 2002 roku w Szczyrku po 9 latach spotkałem mój pierwszy motocykl. Wyglądał już "trochę" inaczej........ ja też
I tak nadszedł nowy 2003 rok, a wraz z nim z Kanady przyszła paczka
z której wyglądała nieśmiało "deska rozdzielcza"
A to co nieśmiało wyglądało z paczki, jak z niej wyszło, powaliło mnie na kolana
Dalej było fajnie. Kilometry, wiatr, słońce, deszcz, kilometry...... nakulałem znowu kilkadziesiąt tysięcy km.
W Alpach
i w drodze powrotnej przez Alpy - było chłodno
Wypad w koło komina (Konina
) (a jednak się zdarzało) 2 stycznia 2005 - Oooo

tu się nawet ubrałem
I tak sobie jeździłem przez 13 lat. Bez ani jednej, choćby parkingowej przewrotki. Aż do 9 października 2005, kiedy to ubrany jak Bozia przykazała, przy 40 km/h złamałem kręgosłup. Swój. Moto miało zaledwie kilka otarć.
Od kolegów dostałem koszulkę
Dało się ją wciągnąć na gorset gipsowy
Fajnie było.
Ale to nie koniec
Wylizałem się! Po
sześciu dniach wstałem i powiedziałem lekarzowi, że idę do domu. A on, że nie. A ja, że tak. Nie będę pisał ile trwała wymiana zdań. W domu byłem tego samego dnia. Kilka miesięcy w gipsie, jednym gorsecie, drugim gorsecie. "Pancerz psychiczny" zrzuciłem po roku. Przez rok bałem się, że mnie ktoś potrąci, a ja się złamię. Ech..... fajnie było.
W 2007 roku kupiłem
Harley mój to jest to, kocham go
Hehe. Kulnąłem nim 1 000 km i wiedziałem, że to już nie to. Raz, że Harczy (a jednak). A dwa, że czasem było pięknie, a czasem zdawało mi się, że wszyscy chcą mnie zabić.

Harczy poszedł do ludzi. I tak zakończył się jakiś rozdział mojego życia.
Dziś nie mówię tak, ale nie mówię też nie.
Wróciłem do mojego starego hobby, znalazłem też przyjemność w innych pasjach. Bez pasji nie da się żyć.
Ale się rozkręciłem.......... a to zaledwie mały fragment jakiejś małej części mojego życia.
Born to be ride!