Piotreks pisze:
O rany, jak to dobrze ze jest wiecej takich!
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mam w domu sprawny dysk CAVIAR 200MB! To i tak jest nowość, bo pamietam jak marzyłem o 40 MB i był za drogi. Muszę pogrzebać u brata, to znajdzie się jeszcze gdzies karta I/O ( he to były czasy )
Panowie, ja z kolei powymieniałbym się chętnie starymi grami.Zajrzę na płytke, ostatnio zgrywałem od kolegi, to powiem, co mam. Na pewno jest kultowy Prince of Persia, Prehistoryk...a dalej nie pamiętam. Ale strasznie mocno poszukuję ŻUŻLA. Pamiętacie, była taka gra, mozna było się ścigać we czterech maksymalnie, ( 4 różnokolorowe kreseczki ) rany, ile ja nocy przez to nie przespałem, a ajk mi się wątroba nadwyrężyła
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Jakby ktoś z Was miał toto, takie, co chodzi na współczesnym komputerze, to, nie wiem jak bedę dźwięczał z dźwięczności. Mówię, takie co chodzi na współczesnych, bo juz przy pentium 100 trzeba było wyłączać cash, zeby sobie pograć.
Mój pierwszy kontakt z klonem IBM to było XT czyli 8086 (o ile się nie mylę z zegarem o zawrotnej prędkości kilku MHz) z DOS 3.0, potem AT/12MHz (80286) z NC i Windows 3.0 wyposazony w dysk 52Mb. Najstarszą rzeczą, jaką posiadam jest chyba HDD Maxtor o pojemności ok. 130Mb. Za to starych gier mam cała furę: Prince of Persia, Prehistorik, F-15, F-22, F-117A, F-19, Fox, Dragon Ball, Test Drive II, River Raid, Operation Wolf, Super Mario Bros., Rip Tide i inne. Ktoś chce kilka uzytecznych adresów? Mam nadzieję, że jeszcze działają
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Polecam emulatory Zx Spectrum itp, dzięki którym można pogierczyc na naszych PC w stare, ale wciąż jare gry.