MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 20, 2025 8:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Dzwoniłem do właściciela jest bardzo miły i mówi że samochód wygląda obecnie trochę gorzej niż na zdjęciach bo powychodziło parę bąbli podłoga też do małego spawania gdyż są już jakieś dziury silnik jest raczej nowszy wstawiony gdyż ma wtrysk mechaniczny i malowana była deska w środku ale mimo wszystko myślę że za tą kasę fajna furka kurde gdybym szybko sprzedał w 123 ce to już bym był ją obczajć.

C126 E56

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
S1, czy mi się wydaje, czy ktoś na otomoto wystawił "Twoją" [podobno już ją sprzedałeś] białą W115 na "sprzedaż" - za grosze, i z podanym fikcyjnym numerem telefonu?

Interesujące spostrzeżenie. :-?

Rzeczywiście sprawdziłem i jest takie ogłoszenie. :o

Co ciekawsze posłużono się zdjęciami które umieściłem tutaj na forum i na allegro.
Część opisu jest też żywcem skopiowana z mojego.

A najciekawsze (i prowadzące do pewnych przemyśleń) są te fragmenty opisu które do mojego (z forum i akcji na allegro) zostały dodane. Np. powód sprzedaży. :-?

Sprawdziłem że koszt takiego ogłoszenia to tylko 1 zł 20 groszy.

Czyli z a małe pieniądze ktoś się dobrze bawi.

Ciekawy jaki jest powód i cel tego.

Ciekawe … naprawdę ciekawe … . No - nic może się coś wkrótce wyjaśni.

A swoją droga skoro zwróciłeś na to uwagę i wiesz (!?!) że numer jest fikcyjny to może coś więcej wiesz na ten temat? [oczko]

S1

p/s
Mnie to naprawdę nie przeszkadza i nawet bawi – w sumie dobry dowcip!!! :lol: (aczkolwiek styl i poziom może troszeczkę płytki jak dla mnie – ale to subiektywna ocena) :) :) :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Samsung1 pisze:
A swoją droga skoro zwróciłeś na to uwagę i wiesz (!?!) że numer jest fikcyjny to może coś więcej wiesz na ten temat? [oczko]

S1

Tak myślałem, że pojawi się u Ciebie cień podejrzenia że mogę stać za tym, ale zaryzykowałem mimo wszystko. Fakt, że czasem kogoś krytykuję nie oznacza, że jestem do niego negatywnie nastawiony, nie oznacza, że go nie lubię, a już napewno nie oznacza, że byłbym gotów robić mu jakieś mało śmieszne dowcipy, zwłaszcza tak dziecinne.
Numer telefonu jest fikcyjny, próbowałem się skontaktować z osoba która wystawiła to ogłoszenie, i w słuchawce słychać "podany numer jest nieprawidłowy" lub coś w tym guście. Lokalizacja "Dolny Śląsk" podana w ogłoszeniu skłoniła mnie do przyjrzenia się sprawie bliżej, ale ponieważ widzę, że nie ma w tym ogłoszeniu nic poważnego, sprawę olewam.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

PANOWIE Samsung i Tricky - bez prywatych wycieczek proszę. Macie sobie coś do powiedzenia to proszę przez PW.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
PANOWIE Samsung i Tricky - bez prywatych wycieczek proszę. Macie sobie coś do powiedzenia to proszę przez PW.

Nic takiego nie ma miejsca.

Przecież napisałem:

Samsung1 pisze:
Mnie to naprawdę nie przeszkadza i nawet bawi – w sumie dobry dowcip!!! :lol:

Pozdrawiam – S1 :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Przepraszam, faktycznie mogłem to wrzucić na PW, muszę przywyknąć do częstszego korzystania z tej formy kontaktu bo pewne rzeczy faktycznie nie są na forum publicznym potrzebne.

Tytuł:
swój chłop

A wracając do tego Mercedesa ....mi się podoba :) ...chociaż pełnię obrazu psuje ten nieszczęśnie opadający tył. :roll: Kolorystyka moim zdaniem świetnie pasuje.
Jakiś czas temu ktoś chciał widzieć jak wygląda w114/115 z dachem w innym kolorze, oto świetny przykład.

Czy po zrobieniu podłużnic tyłek pójdzie w górę??

Tytuł:
swój chłop

Wydaje mi się, ze tył w takiej postaci został "zafiksowany" przez blacharza który robił tą "odbudowę". Jeżeli nawet nie byli wstanie (albo było to za drogie) zlaleść orginalnych błotników od coupe i wstawili jakieś inne to samo to świadczy już o poziomie tej renowacji. Sądze że podłużnice nie są połamane - błotnik nie jest wybrzuszony, a przy aucie które stoi tyle lat na pewno by to nastąpilo. Njprawdopodobniej więc kształt taki został nadany przez blacharza.
Doprowadzenie tego auta do porządku będzie bardzo kosztowne. Trzeba całkowicie zrekonstruować tył. Czyli błotniki + podłużnice + bardzo dokładne "poustawianie" wszyskiego zgodnie z orginalnymi wymiarami. Oczywiście trzeba by było jeszcze dokokonać napraw pozostałych elementów o których mówisz. Jeżeli właściciel sam mówi, ze są dziury w podłodze to szykuj się na wymiane. Do tego oczywiscie nowy lakier. Częsci blacharskie do coupe są o wiele droższe niż do sedana.
JA bym się trochę bał brać auto któe stoi parę lat pod chmurą wogóle nie jeżdżone. jest to najgorsza z mozliwych sytuacji. Najprawdopodobniej będziesz miał do wymiany wsyztskie elementy gumowe zawieszeń. Skrzyni biegów taka bezczynność też za dobrze nie robi nie mówiąc uż o silniku.
No chyba, ze nie zależy ci na 100% orginalnym wyglądzie. Wtedy tyłu nie ruszaj - ponaprawiaj tylko to co jest konieczne i śmigaj spokojnie bardzo żadkim i na pewno wzbudzającym sensację na ulicach samochodem.
Acha jeszcze jedno - zdajesz sobie sprawę, zę przy tym silniku spalanie w mieście rzędu 16-17 litrów jest normą?

Tytuł:
swój chłop

Sill pisze:
Wydaje mi się, ze tył w takiej postaci został "zafiksowany" przez blacharza który robił tą "odbudowę". Jeżeli nawet nie byli wstanie (albo było to za drogie) zlaleść orginalnych błotników od coupe i wstawili jakieś inne to samo to świadczy już o poziomie tej renowacji. Sądze że podłużnice nie są połamane - błotnik nie jest wybrzuszony, a przy aucie które stoi tyle lat na pewno by to nastąpilo. Njprawdopodobniej więc kształt taki został nadany przez blacharza.
Doprowadzenie tego auta do porządku będzie bardzo kosztowne. Trzeba całkowicie zrekonstruować tył. Czyli błotniki + podłużnice + bardzo dokładne "poustawianie" wszyskiego zgodnie z orginalnymi wymiarami. Oczywiście trzeba by było jeszcze dokokonać napraw pozostałych elementów o których mówisz. Jeżeli właściciel sam mówi, ze są dziury w podłodze to szykuj się na wymiane. Do tego oczywiscie nowy lakier. Częsci blacharskie do coupe są o wiele droższe niż do sedana.
JA bym się trochę bał brać auto któe stoi parę lat pod chmurą wogóle nie jeżdżone. jest to najgorsza z mozliwych sytuacji. Najprawdopodobniej będziesz miał do wymiany wsyztskie elementy gumowe zawieszeń. Skrzyni biegów taka bezczynność też za dobrze nie robi nie mówiąc uż o silniku.
No chyba, ze nie zależy ci na 100% orginalnym wyglądzie. Wtedy tyłu nie ruszaj - ponaprawiaj tylko to co jest konieczne i śmigaj spokojnie bardzo żadkim i na pewno wzbudzającym sensację na ulicach samochodem.
Acha jeszcze jedno - zdajesz sobie sprawę, zę przy tym silniku spalanie w mieście rzędu 16-17 litrów jest normą?
Cytuj:
No ja jeżeli było to do mnie skierowane oczywiście jeżdżiłybm takim jaki jest obecnie tzn zrobiłbym wszystko co byłoby do zrobienia ale błotniki pozostawiłbym takie jakie są oczywiście nie wiem jak to wszystko wygląda na żywca więc piszę to tylko na podstawie zdjęć. A co do spalania 2.8 to już dawno jestem uświadomiony gdyz obecnie mam 2 w123 2.8ce. Pozdro ART.
P.S
A tak w ogóle to ciekawy jestem czy ktoś ją widział na żywca.

C126 E56

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Panowie oglądał ktoś sprzęta? ja może bym sobie sprezentował na święta [smiech] , jeśli oglądał to prosze o recenzje. na co szczególnie gdyby co zwrócić uwage? jak sprawdzic automat? nigdy nawet niejezdzilem automatem :roll:

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00