MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 28, 2025 7:55 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja swoje auta mechanicznie naprawiam sam.(mogę pomóc)
Blacharza mam dobrego (robił kilka moich starszych i nowszych i do roboty używa dużo głowy ,a mało młotka).
Z lakiernikiem różnie bywa...

A jeśli mam problem z układem paliwowym to mam dobrego i sprawdzonego mechanika w CZ-wie . Naprawi wszystkie układy wtrysku wyprodukowane przez Merca.(ma dużą wiedzę i ...).Mogę podać adres

Honda Odyssey
Audi A8 4.2
Smart ForTwo

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Idźcie z tym na priv, ok?

Nieeeeeeeeeee stop, chce na forum, Wookee coś nadgorliwy dziś jestes a nie wiem czy zaóważyłeś że gość mi za parę dni silnik rozwala, i chce posłuchac co ludzie mowią.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Wookee pisze:

(..) wiem czy zaóważyłeś że gość mi za parę dni silnik rozwala, i chce posłuchac co ludzie mowią.

Przeciez juz z tego co jest napisane widac, ze V8 to jest cos co za nic nie powinno trafic do fachofca [zlosnik]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
gość mi za parę dni silnik rozwala, i chce posłuchac co ludzie mowią.

:o
czy to może słynny Pan Witek?
jeżeli tak to współczuję - ale to Twoja decyzja.

S1

ps/
a do moderatora to nie miej pretensji - jest "nowym" moderatorem - przejętym rolą i chce się wykazać - trzeba to zrozumieć - to jest bardzo ludzkie po prostu.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Wookee coś nadgorliwy dziś jestes

Samsung1 pisze:
nie miej pretensji - jest "nowym" moderatorem - przejętym rolą i chce się wykazać - trzeba to zrozumieć - to jest bardzo ludzkie po prostu

Jakbyście koledzy forumowicze nie zauważyli:

1.
erio pisze:
Wto Maj 31, 2005 10:00 am

erio pisze:
primo ... edit ... poszło na priv

erio pisze:
Ostatnio zmieniony przez erio dnia Wto Maj 31, 2005 10:07 am, w całości zmieniany 3 razy

2.
Wookee pisze:
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 10:05 am

Wookee pisze:

Pozdrawiam i życzę prawidłowej interpretacji tych zapisów, chyba że chcecie się/coś wykazać [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No witam ponownie i przepraszam za nieobecnośc we własnym wątku. Wróciłem dzisiaj po dwóch dniach do chaupy z nadzieją otwieram kompa i pierwsze co to forum a tu ...........:o :o :o
Ale po kolei
1. Samsung1> Napisałeś: Można wnosić, że: - niech robią nogami – byle tanio.
Mam jedną uwage kolego, nie imputuj mi proszę rzeczy nie wypowiedzianych przeze mnie. N I G D Z I E wcześniej nie napisałem, że szukam TA N I E G O mechanika. Sam ciężko pracuję i znam wartośc dobrze wykonanej pracy. I wiem doskonale, że za taką nie płaci się klepakami. Jeżeli chcesz wyciagac coś więcej spomiędzy zdań posta to zrób to umiejętnie. Jak dla mnie z tych kilku moich zdań rozpoczynających ten wątek wyziera rozpaczliweie próba znalezienia kogos komu mozna zaufac zostawiając swoja gwiazdę. Daruj sobie też rady "zrób to sam" i nie kieruj mnie w ręce "domorosłych naprawiaczy". Jeżeli Twoja pomoc ma sie do tego zamykac to naprawdę nie trzeba było. Szkoda tylko niszczyc swój cieżko budowany na forum (a także w moich oczach!) pozytywny wizerunek. Wierze, ze dalsza znajomośc będzie sie układała jusz bez problemów [smiech]

Bardzo dobrze, że osoba pana Witka została spolaryzowana. And6412 już jest beneficjentem wymiany poglądów. Ja zresztą też. Tylko czy nie mozna tego zrobic bez deptania po odciskach? :o To naprawdę takie trudne?

Wookee> najtrafniej ująłeś profil poszukiwanej osoby. Nic dodac nic ując. Amen.

mercW107> bardzo dziękuje za odpowiedź. I chciaż nie wiem czy to problem z wtryskiem, nie wyklczone, że skorzystam. [zlosnikz]

P.S
Mój prawdziwy konik to AUDIO.
Kiedys w nieszczęsciu (uwalony rekami mojego dzieciaka wzmacniacz) pomogli mi nieznajomi, życzliwi z forum audiostereo.pl
Polecili elektornika, fachowca, sprawdzona osobe, który zrobił robote profesjonalnie, policzył dobrze i uczciwie bez krzywdy dla którejś ze stron.
A szukałem kogoś poza autoryzowanym, "profesjonalnym" serwisem Primare w Markach, nauczony przykrymi doswiadczeniami. Myślałem, że tu wśród pasjonatów znajdę podobną pomoc.
P.S 2
Firmowego Passata serwisuję u Bełtowskiego. Gdyby był prywatny w życiu by sie tam nie znalazł. [zlosnik]
P.S 3
A moderatora słuchac ! ! ! ! [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Pozdrawiam wszystkich bez wyjatku!

Croolick

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Croolick pisze:
Daruj sobie też rady "zrób to sam"

:o a to dlaczego - co złego jest w takiej radzie?

Croolick pisze:
nie kieruj mnie w ręce "domorosłych naprawiaczy".

:o :o :o radzę czytać posty ze zrozumieniem - ja właśnie pisałem o tym że ty sam się w takie ręce kierujesz oferując tu na forum:
Samsung1 pisze:
Ale tak naprawdę myślę, że nie szukasz nic „normalnego, „ – bo proponujesz naprawę tutaj ludziom z forum:

Samsung1 pisze:
Croolick pisze:
Może ktoś, z forumowiczów chce pogrzebać troszkę ?( ręczny nie robi, bo linka nie pracuje-zatarta, sprzęgło wału i jakieś drobiazgi) Płace prawdziwymi złotówkami a zawsze to lepiej jak w rodzinie [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] zostanie

- a śmiem przypuszczać, że tutej też jest kilku przypadkowych i domorosłych „naprawiaczy” – jak w kazdej zresztą społeczności.

Natomiast twoje opinie o wizerunku są dla mnie tak ważne jak zeszłoroczny śnieg [hehe].

Croolick pisze:
Firmowego Passata serwisuję u Bełtowskiego. Gdyby był prywatny w życiu by sie tam nie znalazł. [zlosnik]

ciekawe dlaczego???

wariant1/
-jest tak zły (ten serwis) - czyli typowe "polskie" podejście do majątku firmy - zamiast ostrzec szefa zmieńmy serwis jeżdżę dalej a co mi tam nie moje

wariant2/
- jest dobrze ale drogo - czyli typowe często prywatne podejście - zrobię swojego gdzie indziej - moga robić nogami byle tanio.

Croolick pisze:
.Wierze, ze dalsza znajomośc będzie sie układała jusz bez problemów

Mam nadzieję że dalszej znajomości nie będzie - bo szkoda mi czasu na marnotrawienie go [zlosnik] :evil: [zlosnik] .

S1

ps/
Croolick pisze:
A moderatora słuchac ! ! ! ! [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

to zacznij od siebie !!!

ps2/

a przy okazji dla przypomnienia:
Samsung1 pisze:
. Ja polecam zakład Krzysztofa Kapery na Mogilskiej, – ale to zakład autoryzowany przez MB (jak Zasada). Jest tam bardzo drogo, – ale za to bardzo profesjonalnie (moim zdaniem). Naprawy trwają nie za długo (także przy konieczności ściągnięcia części z oldtimer center MB), – ale są na naprawdę wysokim poziomie i z rzeczywistą pisemną i egzekwowalną gwarancją.

Pozdrawiam – S1

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ponownie, choć obsada się zmieniła, uprzejmie proszę o przejście na priv ze wzajemnymi "wyrazami szacunku" i tym podobnymi kwestiami. Sugeruję wykorzystanie opcji "zmień". :)

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Ponownie, choć obsada się zmieniła, uprzejmie proszę o przejście na priv ze wzajemnymi "wyrazami szacunku" i tym podobnymi kwestiami. Sugeruję wykorzystanie opcji "zmień". :)

[ok]

:) S1

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No i wracam ponownie do tematu po kilku dniach. Poszukiwania NORMALNEGO mechanika w Krakowie zakończyły sie nadspodziewanie szybko [zlosnik] Trafiłem z polecenia sympatycznego człowieka-właściciela zadbanej beczki w miejsce gdzie jest :
1.fachowo
2. terminowo
3. liczy się z kieszenią klienta
Czyli jednym słowem można. :P
Nie ma problemów z terminem, umówieniem się, odebraniem auta na jeden dzień chociaż miało zostac. Sympatycznie.
W "maluchu" zostały wymienione kable WN, była zawieszona klapa przepływomierza a po kilku dniachokazalo sie że wariuje także sonda lambda. To wszystko wymagało trochę cierpliwości i zaangazowania w spokojne dłubanie by dojśc do istoty problemu.
Teraz maluch pali na dotyk, duuużo mniej spala.Jest Ok.
Samsung>jeżeli nie życzysz sobie dalszej znajomosci to uszanujęTwoją wolę. Z tym większą ulgą, że po przeczytaniu Twoich postów widzę, że niewiele tracę. Po prostu życie jest bardziej skomplikowanie i przewiduje znacznie więcej niż tylko dwa warianty w serwisie VW [zlosnik]
Ja wychodzę z piaskownicy. :evil:
P.S. Przy okazji ww/w warsztacie zostaly zrobione wymieniane wcześniej niedomagania mech.:ręczny z tarczami/tył i szczękami,wymiana sprężyn tylnych, wymiana płynów we wspomaganiu wraz z filtrem (szlam i błoto :evil: ) ,wymiana płynu hamulcowego, poprawa napinacza łańcucha i roliki bo hałasowała co nieco. Sprzegło wału zostało nietknięte a jedynie dokręcony sam wał. Minimalnie ale wystarczylo by stukanie przy zmianie biegów ustało. Parę rzeczy wyszło poprostu dzięki CZASOWI i UWADZE poświeconemu autku.
And6412>odezwijsię jak tam postępy w pracach. Oddałes maszyne do p. Witka?3-mam kciuki 8)

Croolick

210 000 km

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00