MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 9:11 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam po dluzszej przerwie. Reaktywuje swoje W123, poszukuje mechanika w Lodzi i okolicach, ktory zna sie na starszych gwiazdach. W zeszlym roku robilem pare drobiazgow na ul. Wiosnianej, ale ponoc nie maja tam juz mechanika "znawcy beczek". Zlokalizowalem jeden "serwis" na ul. Nowe Sady (przy Obywatelskiej), gdzie na podworku stoi kilka starszych modeli Mercedesow, ale nie przekonali mnie ci ludzie - za wymiane klockow przod/tyl (razem z klockami) wzieli 70zl - na moj gust troche malo, bo tyle to kosztuja same klocki, wole nie myslec co za scierwo mi tam wsadzili :/

Prosze o namiary na sprawdzonego mechanika w Lodzi i okolicach (powiedzmy do 80-100km od Lodzi). W dalszej perspektywie planuje wykonac remont blachy i lakierowanie, takze nie pogardzilbym rowniez namiarem na wykonawce/ow tychze uslug.

Pozdro, Sonik

ps czy ktos moze podac mi oznaczenia tych dwoch paskow miedzy silnikiem a chlodnica? (ponoc roznia sie dlugosciami)

ps2 czy koncowki wtryskiwaczy maja rozne oznaczenia dla roznych modeli i rocznikow? wymienia sie wszystkie czy mozna tylko ten, ktory chlapie?

Aktualnie:
Mercedes W123 240D 1981r, Skoda Fabia 1,4TDi 2006r

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

sonik1976 pisze:
W zeszlym roku robilem pare drobiazgow na ul. Wiosnianej, ale ponoc nie maja tam juz mechanika "znawcy beczek"

Witaj!

Ten mechanik z Wiośnianej (znawca beczek) siedzi obecnie, a napewno siedział jeszcze kilka miesięcy temu, na ulicy P.O.W na odcinku między Jaracza a Narutowicza po prawej stronie ( jadąc od Jaracza,z reszta inaczej sie nie da:) ) Numeru ulicy nie pamiętam. Numeru telefonu nie szukałem, poszukam. Co prawda my się z Panem nie polubilismy bo nie trzyma ustaloncyh kwot i terminów,ale na robocie się zna i był wychwalany przez Panią Ewę :)

Pamiętam,ze wjeżdzało się do niego na posesję przez barmę mniej wiecej w połowie tego odcinka ulicy P.O.W. Brama z portiernią.Sam warsztat jest w czymś na kształt garazy po lewej stronie dziedzińca.

Jak znajde numer,to dam znać.

Ja mam swojego sprawdzonego mechnika, na ulicy Tomaszowskiej. Jeśli byłbyś zainteresowany,to daj znać na PW. Tego moge polecić z czystym sumieniem, jest wybitnie poukładanym i sprawdzownym człowiekiem, który uczył się fachu na leciwych mercach w czasach ich świetności.

Tytuł:
swój chłop

Na Wiośnianej znowu jest pan mechanik. Jak zawsze jest wychwalany przez panią Ewę [zlosnik] starszy pan no i faktycznie wie co w beczkach i 115 piszczy. Jedyne co można mu zarzucić to tempo prac, ale przynajmniej jest dokładny w swoich działaniach.

PS: McCoy a jak byś rzucił namiar na tego mechanika na Tomaszowskiej to dźwięczny będę ;)

Wyprzedzaj, wyprzedzaj - Twoje nerki uratują komuś życie !!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witus_d pisze:
PS: McCoy a jak byś rzucił namiar na tego mechanika na Tomaszowskiej to dźwięczny będę ;)

Witus_d: McCoy podal mi nastepujace namiary: UniMotor, Tomaszowska 12, Przemysław Duda - tel : 502 231 664

Chlopaki, dzieki za pomoc! :)

Syrena 105Lux 1978r, Skoda 110 1973r, Polonez FSO1500 1987r, Daewoo Lanos 1,6 1999r, Skoda Octavia 1,8T 2001r

Aktualnie:

Mercedes W123 240D 1981r, Skoda Fabia 1,4TDi 2006r

Tytuł:
swój chłop

ja robiłem na wiośnianej także i nie byłem zadowolony bo upaćkali mi tapicerkę strasznie brudnymi łapskami!!! widziałem tego pana "nowego" i powiem że nie zostawiłbym swojej beczuni.
jest jeszcze krakowska - mercuś, ale sa drodzy i nie masz pewności what's up z twoim autem ale nie słyszałem narzekań - ja tam nie robiłem.

ja polecam swojego mechanika - robi wszystkie auta w rodzinie i nie moge powiedzieć złego słowa o nim poza tym cholera że mieszka w kanzas. Ale jest dokładny, tani, nie robi fuszerek, mysli kreatywnie i jest odpowiedzialny i nie robi 15 aut na raz, a to jest bardzo ważne w pracy człowieka naprawiajacego auta. zwie się Tomek Grabowski , kanzas ul. katna chyba 7 (zielona brama po prawej stronie) tel. 608 503 071, można się powoływać na mnie - halski

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

sonik1976 pisze:
Witus_d: McCoy podal mi nastepujace namiary

W rzeczy samej. Pan Przemek ucieszy sie na widok poczicwej beki w dieslu zwłaszcza. Moje M102 tez cieszy jego oko. A mnie strasznie cieszy widok Pana Przemka nad moim M102 [zlosnik]

Generalnie polecam Dieslomaniakom z Łodzi i okolic.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00