plutonowyxxx pisze:
1 . zauwazylem ze po ok 1000 km ubylo mi jakies 200 ml plynu z ukladu chlodzenia czy to jest normalne w mietku czy moze gdzies wystepuje jakas nieszczelnosc w ukladzie chlodzenia(wycieków nie widac w ogóle silnik bez wycieków)
Sprawdz chlodnice, ktoredys musi go ubywac.
plutonowyxxx pisze:
2 .Druga rzecza ktora mnie interesuje sa dziwne chalasy ktore dochodza ze skrzyni biegow slychac je po puszczeniu pedalu sprzegla na wolnych obrotach ,coz to moze byc jakies lozysko w skrzyni, podobno to normalne w MB(pod czas jazdy nie slyszalne, biegi wchodza bez problemu no moze troche wsteczny ciezko?)
Tak jak kolega napisal, lozysko oporowe walka sprzegla.
plutonowyxxx pisze:
3 . przy predkosci ok 130 km i tylko przy takiej autko wpada w delikatne wibracje(wal raczej wykluczony bo po rozpedzeniu do 140 km/h i puszczeniu na luz autko przy 130 zaczyna trochu telepac co to moze byc, dodam ze auto nie bite na 99%.
Moze opony, ale predkosc dosc duza jak na nie.
plutonowyxxx pisze:
4.No i w sumie sprawa najważniejsza mial z tylu hudrauliczne zawieszenie lecz amory sie zatarly i sobie wrzucilem zwykle w dobrej cenie lecz mam problem bo chyba powinno wymienic sie rowniez sprezyny ,autko trochu buja i stoi tak jakbym pod gorke jechal, mam pytanie jaka twardosc powinny miec tylne sprezyny moze jakis numer , moze ktos doradzi mam mozliwosc zalatwic ale potrzebuje jakies namiary ,przednie nadkole ma jakis 10 cm przeswit.
Troche kiepsko zrobiles, bo Nivo to fajna rzecz, a zmiany to nie tylko amorki, ale i sprezyny itd.