MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 2:26 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior

Ostatnio dzwonił do mnie znajomy, kiedys pisał na forum pod nickiem Roman 850. Pytał, czy nie znam kogoś, kto nie chce kupić beczki, nie wystawiał jej na allegro, bo chciał, żeby auto trafiło w dobre ręce. To 3 litrowy diesel, nieszczepiony i zgodny z vinem poza jakimiś drobnymi detalami. Auto remontował rok czasu, lakier i blacha zrobiona dobrze. Do dopieszczenia detale, typu naprawa centralnego zamka, nieoryginalne fotele przednie itp. Jakbys był zainteresowany kolego brzus moge z nim pogadać.

Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem

swój chłop

Za 6 k pln nie ma nic godnego uwagi.

No moze ta czerwona jak jest faktycznie taka jak w opisie.
Ale licz sie z zakupem drzwi, naprawa spodow pozostalych (jest w opisie), lakierowaniem canajmniej dwoch elementow, "pakietem startowym" - przy dobrych wiatrach 2-2,5 k pln na starcie. Ale chyba warto.

Ja bym osoboscie przemyslal ta czerwona.

Co do uzytkowania na codzien, faktycznie sa ludzie, wiec chyba jest to mozliwe. Mi byloby szkoda fajnej W123.

postmistrz
Awatar użytkownika

brzus pisze:
Koledzy, co najczęściej dokucza beczkom ?

Właściciele!!! Mordercy techniki, druciarze i fajansiarze. Tacy, co to twierdzą "Panie, lać ropę i nic więcej". Nieserwisowanie auta, niewymienianie oleju, nierobienie przeglądów. Kiepscy mechanicy, tacy co "fachową" gadką maskują braki wiedzy. Sól na drogach. Kiepscy blacharze. Moim zdaniem te osoby i rzeczy najbardziej dokuczają beczkom. A teraz trzeba tylko dopisać wszelkie możliwe konsekwencje powyższych punktów ... i mamy niezłą masakrę :) Dlatego warto zawsze zwracać uwagę od kogo kupujemy samochód. Często właściciel, nieświadomie, zdradzi wiele swoim zachowaniem, wyglądem, żoną ;) domem czy podwórkiem - w myśl zasady, że o wszystko dba się podobnie.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

swój chłop
Awatar użytkownika

Numer GG: 4377992
Bukol
Cytuj:
Właściciele!!! Mordercy techniki, druciarze i fajansiarze.

do tej całej litanii to brakuje chyba tylko .....taryfiarze [hihi]
ale to święta prawda,że te auta nie miały lekko ,ulubione autko taryfiarzy ..itp.eksploatowane do granic możliwości które współczesne auto połowy tego nie wytrzyma,pisze nie miały bo,już coraz mniej ich widać.nawet taryfiarze skoczyli modelami wyżej na w202 w210 a i nowsze modele jak jakaś większa miejscowość.A te co na alleg... to 90 %nadaje się do remontu ewentualnie, na części jako dawca...
Powodzenia w poszukiwania tej jedynej... ;) bo to jak z kobietom nie od razu trafiasz na to co byś chciał,czasami trzeba iść na kompromis [oczko]
powodzenia

Bus 207 79,208/312 sprint,W202 C200
E38 BMW 754IL,E38 730IA,E32 730IA/E28 [b]M[/b]535IA
SUBARU LEGACY 2,5/3xVW CADDY
NIE TRZEBA BYĆ ASTRONOMEM BY KOCHAĆ GWIAZDY

swój chłop

http://otomoto.pl/mercedes-benz-w123-C17419645.html

A z tym egzemplarzem coś jest nie tak? Bo cena bardzo ok moim zdaniem, sam bym się nim pointeresował... gyby to był diesel kombi:P

swój chłop

andrejko pisze:

A z tym egzemplarzem coś jest nie tak? Bo cena bardzo ok moim zdaniem, sam bym się nim pointeresował... gyby to był diesel kombi:P

Masz i kombi - o ile dobrze widziałem było w innym wątku:

http://allegro.pl/mercedes-w123-240dt-j ... 84436.html

postmajtek

Dzięki serdeczne za posty. Jutro coś dopiszę, bo dziś dopiero wróciłem z roboty ( tak tak o godzinie 01 w nocy).
Cytuj:
Właściciele!!! Mordercy techniki, druciarze i fajansiarze. Tacy, co to twierdzą "Panie, lać ropę i nic więcej". Nieserwisowanie auta, niewymienianie oleju, nierobienie przeglądów. Kiepscy mechanicy, tacy co "fachową" gadką maskują braki wiedzy. Sól na drogach. Kiepscy blacharze. Moim zdaniem te osoby i rzeczy najbardziej dokuczają beczkom. A teraz trzeba tylko dopisać wszelkie możliwe konsekwencje powyższych punktów ... i mamy niezłą masakrę Dlatego warto zawsze zwracać uwagę od kogo kupujemy samochód. Często właściciel, nieświadomie, zdradzi wiele swoim zachowaniem, wyglądem, żoną domem czy podwórkiem - w myśl zasady, że o wszystko dba się podobnie.

Również nie rozumiem ludzi, którzy nie dbają o swoją własność, jaka by nie była. Jeszcze bardziej nie rozumiem ludzi, którzy nie szanują tak pięknych aut jak w123. Ale cóż bywa różnie. Dla jednych A3 dla innych w123. Oczywiście zapamiętam cenną uwagę aby zwrócić uwagę od kogo się auto nabywa.
Dzwoniłem dziś do człowieka, który sprzedaję 240D to powiedział mi, że z niego h....y mechanik i coś stuka ale on nie wie co, że podłoga jakaś taka inna niż w coupe jego kolego itp itd. Dużo życzy bo 8k, ale pojadę zobaczę bo to tylko 100km i pół dnia w plecy ; ) . Przywiozę zdjęcia i nr VIN to mam nadzieję, że POMOŻECIE ? ;)
Na dziś tyle.
Pozdrawiam: padając na ryj.

wiarus junior
Awatar użytkownika

bagry4 pisze:
andrejko pisze:

Masz i kombi - o ile dobrze widziałem było w innym wątku:

http://allegro.pl/mercedes-w123-240dt-j ... 84436.html

Wczoraj było jeszcze na otomoto i z Torunia za 4200 zł... Dziś już u handlarza...

wiarus junior
Awatar użytkownika

90125 pisze:
Czy warto zainteresować się tym samochodem?
http://otomoto.pl/mercedes-benz-w123-ii ... 33603.html
handlarz źle rozpisał kody

bagry widzisz, a nie grzmisz?! [zlosnikz]

90125 to auto z kolegi którego wymieniłem wyżej, tam już chyba trzeba tylko polakierować, naprawione już jest...

swój chłop

DJ MAKU pisze:
90125 pisze:
Czy warto zainteresować się tym samochodem?
http://otomoto.pl/mercedes-benz-w123-ii ... 33603.html
handlarz źle rozpisał kody

bagry widzisz, a nie grzmisz?! [zlosnikz]

90125 to auto z kolegi którego wymieniłem wyżej, tam już chyba trzeba tylko polakierować, naprawione już jest...

Ten cały temat to bicie piany - u mnie bardzo dobry oraz aż dobry sedan na wyciągnięcie ręki - diesel, benzyna do wyboru, a tu przekomarzania. Znam nieco rynek - nikt nie wyjmie, równie dobrego sedana jak moje za niższy pieniądz. Ani w Polsce ani za granicą.
Aha i wisi mi kalafiorem czy któregoś sprzedam dzisiaj za pół roku czy w ogóle. Może pożyczę diesla znajomemu albo podaruję bratu, przyda im się. Jak jednego sprzedam to kupię sobie 190, bo jeszcze nie miałem, a jeździ się tym super. Mam namierzoną taką piękną z przebiegiem 150tys i książkami ale strasznie (jak na forum) drogo - 5,5 tys!

Co do tego kodu - fotelik dla dziecka, to i mnie się kiedyś dostało, jak zadałem pytanie na forum gdzie jest ten k.. fotelik w moim pięknym Signalrot z 1983r.?
Dlatego rozumiem kolegę z Kielc, że w tym akurat temacie, popłynął.

A autorowi wątku i innym "eksplorującym" - Good Luck [ok]

postmajtek

Cytuj:
A autorowi wątku i innym "eksplorującym" - Good Luck
- dobre słowo zawsze się przyda [clown]

bagry4 - mój znajomy jedzie w przyszłym miesiącu do Poznania to może się spotkamy.
Cytuj:
Znam nieco rynek - nikt nie wyjmie, równie dobrego sedana jak moje za niższy pieniądz. Ani w Polsce ani za granicą.

Wiesz, nie wydaję mi się, żeby była to do końca prawda. Oczywiście nie śmiem nic zarzucać twoim w123, bo oba auta wydaję się naprawdę godne uwagi, ale z tego co wyczytałem na tym forum to Ty kupiłeś obie za mniejsze pieniądze niż za nie teraz chcesz. Więc można ,,wyjąć" równie dobrego sedana jak Twoje za niższy pieniądz [pytanie] - ale to tylko taka mała dygresja.
Cytuj:
Ten cały temat to bicie piany

To już zupełna bujda. Dzięki temu tematowi dowiedziałem się masę rzeczy.

Słuchajcie, a jakie są orientacyjne koszta w dzisiejszej Polsce za zrobienie blacharki + lakierowanie rzecz jasna ( chodzi mi o dobrą robotę )?

Pozdrawiam

swój chłop
Awatar użytkownika

Lakierowanie profesjonalne całego samochodu - sedan 123 - to koszt około 10.000 zł.

Klubowicz
Awatar użytkownika

Danek pisze:
Lakierowanie profesjonalne całego samochodu - sedan 123 - to koszt około 10.000 zł.

Oczywiście znajdziesz takich, którzy ci powiedzą ze za 2-3 tys będziesz miał piekna blachę. Stad uważaj tez na auta po "remącie" za 4 tys.

W123 '78, 230 automat Coloradobeige
chyba ex. W114 '72, 280 CE

nowy

300D pisze:
No moze ta czerwona jak jest faktycznie taka jak w opisie.

Ja widziałem tą czerwoną Bagrego i chciałem ją kupic ale :

- auto jest do opłat a wiec minimum +1200 do ceny
- auto jest dobre blacharsko ale do ceny dochodzi robienie tylnych lewych drzwi + lakierowanie prawego tylnego błotnika i prawych tylnych drzwi oraz "drobiazgów" typu lekka korozja na rantach i przedni pas - byłem z lakiernikiem kilka dni po mojej wizycie i on wstepnie wyliczył koszta na ok 3000-4000 ale bardziej 4000 bo pewnie cos tam jeszcze wyjdzie
- w samochodzie fatalnie chodzą biegi a wlasciwie , bardzo ciezko sie je załacza +- kilka stówek w wariancie optymistycznym
- cos strasznie łupie z tyłu podczas jazdu - chyba mocowanie tłumika - chyba ?
- silnik pracuje nierówno na luzie - regulacja ?
- cos tam jeszcze było - ale juz nie pamiętam
- wnetrze - podarty fotel i popękana deska - ale to akurat wiecie

wiec z auta za ok 6900 robi sie lekko liczac 13000-14.000 + to co jeszcze wyjdzie po drodze

o tej 250 d z sercem w124 / niby 300 d usa przez grzecznosc nie bede sie wypowiadał

a ta 200 biała z Poznania z automatem za 6500 to pic na wode - zdjecia retuszowane - na kazdym elemencie
jest korozja i lakier zmatowiały + przeciagajcy automatat itd - nie warto - auto stoi na poznańskich ratajach i
mozna je sobie obejrzec

pozdrawiam

postmajtek

A czy jest możliwość zrobienia kilku elementów, tak, że nie będzie widać różnicy na całości?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00