Witam wszystkich kogo temat może zainteresowac.
Chciałbym podzielić się moimi przemysleniami nt. mojej rajdówki,
Wychodząc z założenia że W123 CE z automatem (którym już jedną eliminację w Kielcach wygrałem w Klasie I i w grupie pojemnościowej I-3000, (nie wiem jakim cudem, ale puchary stoją) czas iść za ciosem i wygrać grupę II
Ale Szarego W123 nie będę przerabiał pod klasę II w zawodach classicauto, (klima welury automat) i nie chcąc nic innego niż 123 z M110, kupiłęm drugie C123 w manualu, bez klimy, bez szyberdachu do:
Odelżenia
Utwardzenia
Zaoponienia
Zaklatkowania
Jako że wydaje mi się że każda złotówka włożona w auto robione jaknajbiższe podziwianemu przeze mnie W123 Carlsson Hansa Petera Brommera,
http://www.youtube.com/watch?v=Q5bOihJLBhoPowinna zagwarantować w przyszłości zwrot powyżej 1,05 PLN rocznie, postanowiłem że moje będzie podobne do jego auta.
Reasumując, Zapraszam do dyskusji nt. Jak bardzo udalo mi się zbliżyć do klatki jaką on zbudował mając dostęp tylko do filmu i zdjeć w necie, co poprawić, co spiepszyłem,
Ze zdjęć widze że krzyż jest skręcany, byłoby to bez sensu gdyby nie to że da sie go IMO całkiem wykręcić. czyli na wszystkicj punktach mocowania jest odkręcalny ( ergo - można włożyć troche przerobioną tylną kanapę i jechać do Monaco na F1 w 4 osoby - HURRA
Załącznik J mówi że klatka musi mieć pałąk głowny czyli ten od słupka B do słupka B, pałąki przenie do przednich słupków i pałąki tylne (to te po bokach krzyża) i jeden pałąk skośny (będzie na dachu, właściwie już jest)
Wszystkie dodatkowe zastrzały w drzwiach i tylny krzyż są i mnie przykręcane śrubami o homologowanej grubości i twardości.
Zastanawiałem się jeszcze nad dodatkowym zastrzałem w dolnej części pałąka głównego za fotelami kierowcy i pasażera, ale tam idzie wzmocnienie fabryczne pod tylną kanapą, i narazie dam sobie spokój, zawsze będzie można to dołożyć w przyszłości.
Moja klatka kończy się robić w poniedzialek, będzie więcej fotek.
Dzis parę fotek z oryginału z koncentracją na detalach: