Witam ma problem z układem chłodzenia,ostatnio wymieniłem wisko,gdyż tamto już sie konczyło a idzie lato wyższe temp,więc wymieniłem,podczas wymiany wyjmowałem chłodnice,która była już kiedyś lepiona czymś z powodu przecieku,po całej operacji złożyłem wszystko jak trzeba zalałem płynem i się okazało że w miejscu lepionym przecieka,pojeżdziłem tak pare dni wyciek nie był ogromny raz na jakiś czas kropelka(dbałem o odpowiedni stan płynu),i wtedy zauważyłem dziwny objaw,po nagrzaniu auta,do 90st i dodaniu gazu korek w zbiorniczku upuszcza ciśnienie,dzis wymieniłem chłodnice,zalałem płyn i jazda,podczas jazdy jest ok,ale wystarczy postawić auto na wolnych obrotach i po chwili temp rosnie i nie ma zamiaru sie zatrzymywac po drodze,powoli rosnie aż do 120st,tylu nie osiągnełem,wcześniej włączyłem ogrzewanie,dodałem gazu i spadła, tak jest za każdym razem gdy rozgrzane auto postoi na wolnych obrotach,i historia z korkie sie powtarza,nie wiem co robic,czy to uszczelka pod głowicą,wody w oleju nie ma ani odwrotnie,nie dymi na biało,pomocy,auto takie jak w podpisie
_________________ MB W124 250TurboD 95r -Moja pierwsza gwiazdka
|