interesuje mnie sprawa grilli w W140,może ktoś doprecyzuje moje info,liczę na pepe
z tego co wyczytałem to do liftu wszystkie modele posiadały JEDNAKOWY grill trzy szczebelki
po lifcie model 600 otrzymał w standardzie INNY grill sześć szczebelków tzw.awantgarde,natomiast pięćsetka i pozostałe modele pozostały przy starym wzorze czyli trzy szczebelki
i teraz czy grill awantgarde był oficjalnie jako opcja do np.modelu 500 czy można było robić zamianę tylko na własna rękę bo jak wiadomo otwory w masce są takie same we wszystkich modelach(chyba jednak nie był opcją)
no i czy maska z otworem na atrapę jest taka sama przed i po lifcie?
nie sugerujcie się tylko fotkami aut używanych bo wiekszość z nich ma grille z allegro made in china ,w tym wiele z nich awantgarde za 200zł
tutaj fotka aut po lifcie -z lewej 600 z prawej 500 jak widać 500 ma nadal grill trzy szczebelki( więc to chyba prawda co wyżej napisałem),
powiększcie fotkę i zobaczcie jak grill awantgarde zmienia wygląd auta...,nadaje szerokości i masywności przodu

przeczytałem,że konstruktorzy wyszli na przeciw klientom i w odróżnieniu od aut przedliftowych chcieli wyrażnie odróżnić przód 600 od jej młodszych braci
i chyba im się to udało
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
po lifcie,od 1994r. model 600 odróżniał się zewnętrznie nie tylko znaczkami