Bukol pisze:
Masz skórzaną tapicerkę? Bo przy skórze okropnie trzeszczy ona o uchwyt tylnych drzwi.
No mam skórkę (niektórzy na tym forum powiedzieliby, że "jest w świni"
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
), ale czy tapicerka drzwi w pierwszej serii też jest skórzana? Hmm... Na pewno nie jest "marszczona" tylko dziurkowana.
Początkowo też stawiałem na to, że skóra trzeszczy, ale na "łączeniu" oparcia z siedziskiem tylnej kanapy, więc odpiąłem kable od grzania kanapy i kanapę wyrzuciłem na zewnątrz i... dalej trzeszczało.
Co więcej... W obu beczułkach miałem "skaj"

i też trzeszczało, dźwięk był bliźniaczo podobny... Znajomy posiadacz dełu nexia (przepraszam

) stwierdził, że u niego też trzeszczało, wymienił sworznie zawiasów i przeszło, ale to dełu... Hmmm?
Jest to strasznie irytujące, w prosiaku mi wszystko trzeszczy, stuka i puka, ale ryk pustego wydechu wszystko skutecznie zagłusza. Jak się zdenerwuję/stracę cierpliwość to... zmodyfikuję wydech W126
Bukol pisze:
Nie każdy automat 126 rusza z 2 biegu. Może w Twoim tak ma być? Moja 280 rusza też z 1.
Sęk w tym, że mój automacik wg numeru seryjnego (sprawdzałem na automaty.peel, czy gdzieś tam) powinien ruszać sobie z dwójki, a rusza z jedynki - zbyt gwałtownie jak na taki "statek"

Do gwałtownego ruszania mam inne auto(a).
Bukol pisze:
Pokaż swoją 380-tkę!!!
Ale ja się wstydzę

Nie auta tylko jakości posiadanych zdjęć - bo jedyną cyfrówkę mam w swojej jedynej szarej komórce

Jestem miłośnikiem "tradycyjnej fotografii" (tradycyjnych samochodów motocykli, sprzętu audio i innych też

)
Przodek:
Szoferka:
Bukol pisze:
Przejrzyj przy okazji stan łańcucha rozrządu, bo ten silnik ma niestety tylko jeden i potrafi się toto zerwać. Jedyny znany mi błąd konstrukcyjny 380-tki.
Wiem, wiem... Trochę poci się oleum pod jedną pokrywą zaworową, więc przy okazji wymiany uszczelki obcenię łańcuszek. Słyszałem, że wielu użytkowników (również niemiaszków) przerabiało "przód" silnika na łańcuch dwurzędowy, jak w M117. Prawda to?
I znów mały offtopic - mam wrażenie, że moje 380 warczy bardziej "ogniście" od 500tki kumpla... Wydech mam szczelny i kompletny jakby co

Podoba mnie się to
Bukol pisze:
znajomy ostatnio założył blosa. Ponoć pieje z zachwytu. Ale faktycznie estetyka pod maską jest ważna, zwłaszcza przy V8.
Jak już pisałem na wstępie. Blos u mnie odpada, lubię ten silnik z patelnią, bez tego wydaje się jakiś taki... nijaki taki! Myślę, że jak teraz zwalcze lewackie powietrze i założę duży reduktor to będzie chodził jak złoto.
Bukol pisze:
Polecam benzynę
Dzięki, ale, nie skorzystam. LPG stosuję ze względów ideologicznych, jeśli tak można powiedzieć i w każdym aucie jakie będę miał, będę kładł LPG. Chyba, że jego cena zrówna się z benzyną, albo wóz będzie pędzony "napędziochą"

, wtedy przerzuce się na frytkę.
Płacę podatki i nie uważam, żebym miał jeszcze wspomagać kolejne bandy nieudaczników (tzw. klasy rządzące) ogromnym vatem i akcyzą w benie. W LPG podatków jest mniej i są one naliczane od mniejszej kwoty.
Po prostu.
Bukol pisze:
Powodzenia
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
Dzięki. Będzie mi potrzebne

georem pisze:
Ekonomizer na wolnych obrotach i to zarówno na D czy P powinien spoczywać po lewej stronie.
O właśnie, coś takiego chciałem usłyszeć! U mnie niestety na wolnych, po zapięciu biegu wskazówka się podnosi :/
Co do lewego powietrza to wszystkie rułki widoczne od góry posprawdzałem, teraz w wolnej chwili zajrzę pod k-jet.
Pozdrawiam