MERCEDES 4 EVER, dzieki za zaproszenie. Troche mi nie po drodze, ale jak bym byl kiedys w poblizu Czestochowy to z przyjemnoscia wstapie

. W kazdym razie przy ostatnim AU samochod wszystkie wartosci mial w normie:
Podwyzszony bieg jalowy (2480 obr/min):
- CO=0,171 % (dopuszczalnie 0,3 %);
- λ=0,999 (dopuszczalnie 0,97 ... 1,03).
Bieg jalowy:
- CO=0,164 % (dopuszczalnie 0,5 %).
Sprawdzono rowniez reakcje sondy λ na zaklocenia (zmiana podcisnienia w kolektorze ssacym - poprzez nacisniecie pedalu hamulca

): dziala(la) jak nalezy. To bylo w czerwcu 2006 ale problem z nierowna praca juz wtedy wystepowal.
P.S.
Przy okazji odpisywania wynikow zauwazylem, ze TÜV mam do 06/2008 a nie, jak sadzilem, do 03/2008

. <br>
Dodano po 1 godzinach. 19 minutach.:<br>
MERCEDES 4 EVER, dzieki za zaproszenie. Troche mi nie po drodze, ale jak bym byl kiedys w poblizu Czestochowy to z przyjemnoscia wstapie

. W kazdym razie przy ostatnim AU samochod wszystkie wartosci mial w normie:
Podwyzszony bieg jalowy (2480 obr/min):
- CO=0,171 % (dopuszczalnie 0,3 %);
- λ=0,999 (dopuszczalnie 0,97 ... 1,03).
Bieg jalowy:
- CO=0,164 % (dopuszczalnie 0,5 %).
Sprawdzono rowniez reakcje sondy λ na zaklocenia (zmiana podcisnienia w kolektorze ssacym - poprzez nacisniecie pedalu hamulca

): dziala(la) jak nalezy. To bylo w czerwcu 2006 ale problem z nierowna praca juz wtedy wystepowal.
roadrunner pisze:
Mor pisze:
No i wolne obroty są spore,
Masz źle wyregulowany wtrysk to tłumaczy.
Teraz nie wiem kto ma zle wyregulowany wtrysk: ja,
Mor czy moze
PawelRall?

roadrunner pisze:
Temat regulacji wtrysku był juz poruszany kilkukrotnie na forum
Tak, ale nie wiadomo, czy to wtrysk jest odpowiedzialny za nierowna prace. U mnie, jak napisalem, spaliny sa w porzadku a ponadto mam podstawy zeby przypuszczac, ze wtrysku, w przeciwienstwie do skrzyni

, nikt w tym aucie jeszcze nie regulowal.
P.S.
Przy okazji odpisywania wynikow zauwazylem, ze TÜV mam do 06/2008 a nie, jak sadzilem, do 03/2008

.