ukaniu pisze:
Jeśli sonda jest sprawna...
Jak wygląda wypełnienie na pinie diagnostycznym na jałowych i 3000 obr.
Powinno być widać wyraźne wahania świadczące o adaptacji (dobrze mieć miernik wskazówkowy).
Jak wygląda sygnał z sondy?
wypełnienie 50% około 7.00 a 7,40 V
z takim wypełnieniem silnik pracuję na jałowych może chodzic 5minut a czasem dłużej ale nie zawsze (nie ma reguły)i nagle dzieje się problem bo wypełnienie spada do 2.50V 2.70V i wtedy silnik kuleje i chodzi tak cały czas dopiero jak zgasze chwile odczekam i odpale to wzrasta ale też nie zawsze (po tym zgaszeniu przy takim niskim wypełnieniu jest problem z odpalnie na rogrzanym silniku) sam już nie wiem co sie dzieje i co ma na to wpływ ale odkryłem jedną ciekawostkę a mianowicie wypełnie na mierniku pokazuje 2.50V i po odłączeniu wtyczki od czujnika temp. powraca znów do 50% no i silnik pracuje ,po ponownym podłaczeniu tej wtyczki do czujnika nie ma żadnych zmian, wypełnienir cały czas 50%,coś mi sie wydaję że ma tu jakiś związek temp.a może po prostu ten czujnik??? jeśli on to jak go sprawdzic lub ominąc
jeden gośc mówi mi że to może byc wina termostatu bo temp. po rogrzaniu wskazuję 80stopni a czasem nawet więcej z tym że jest zima więc coś chyba nie tak i za szybko się nagrzewa do tych 80stopni