Ja te czesci dostalem razem z kompletem do wymiany uszczelki pod glowica. Kupowalem z ASO i w komplecie przyszlo naprawde duzo roznych uszczelek.
Nie mam numerow.
Ale jak sobie wejdziesz w EPC z Twoim VINem, to do numeru sie dokopiesz.
Jeszcze sobie przypomnialem ze moze byc problem z kolkiem ustalającym dla prawego slizgu lancucha rozrzadu. Pokrywa powinna sie bez problemu z niego zeslizgnac, zreszta jest do niego przykrecona za pomoca sruby z podkladka. Ten kolek to jest tuleja z gwintem w srodku i jest osadzona w glowicy na wcisk. Przechodzi od glowicy, poprzez slizg az do pokrywy, gdzie konczy sie wspomniana srubka z podkladka.
Zerknij do tego linkaZdjecia 7 i 8 pokazuja jak postepowac z kolkiem.
Zdjecie 10 pokzauje uszczelke C ulozona na miejscu.
Autor wymienia takze jakich srodkow uszczelniajacych uzyc, ale gdy ja pytalem o takie w ASO, to sie mnie pytali ILE KG CHCE KUPIC, wiec z miejsca podziekowalem.
Ta pokrywa przednia to nie jest jakaś witalna część silnika. To co robisz przy pokrywie spowoduje lub zaleczy wycieki tylko przy niej, wiec przebieg i odwolanie sie do stanu innych komponentow silnika do mnie nie przemawia.
Jezeli nie spodziewasz sie problemow z uszczelka pod glowica w najblizszym czasie, to ja bym zainwestowal popoludnie w zaleczenie tego wycieku. Ale jak pod głowicą padnie to cala robota od nowa...