Ocet pisze:
To jest bardzo dobra zasada, w pelni sie zgadzam, gorzej ze slownictwem.
Tzn.?
Cytuj:
Mnie rowniez zalezy, na utrzymaniu/poleprzeniu dobrej atmosfery w jakiejs spolecznosci ludzkiej (mniej anonimowo - naszej).
Ale:
Jak mozna napisac bardziej ogolnie? Czy jest tylko jeden czlowiek odpowiadajacy okresleniu pp?
Kol. Ocet, oczywiscie ze mozna. Np. tak: "pomimo problemow z aklimatyzacja w poczatkach mojej bytnosci wsrod Was
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
", albo "mimo przeciwnosci losu w poczatkowym okresie ciesze sie, ze jednak wsrod Was jestem.." etc. Mozna? Mozna!
Cytuj:
Jezeli jest tylko jeden, to wtedy juz nie jest anonimowo, a jezeli nie to jest ogolnie. Mam nadzieje, ze nie ma zadnego, i wtedy pp sie
Jak to nie jest anonimowo?
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Mamy chyba inne spojrzenia na anonimowosc... Nieanonimowo to jest tylko wtedy, gdy padna konkretne fakkty, nazwiska etc. Wszystko inne jest anonimowe, bo zawsze sie mozna wykrecac, zaslaniac brakiem pamieci itp.
Cytuj:
poprostu pomylil, i nie ma co wnikac co mu sie wydawalo

.
Stwierdzenie pp mozna zinterpretowac jako: w kazdej spolecznosci zdazaja sie tzw. kwasy badz nieporozumienia, ale dobrze, ze sa tez inne sytuacje, przewazajace. Ergo, nie ma nad czym dyskutowac.
Sorry, mam inne zdanie o braku koniecznosci wyjasnienia (czy jak wolisz przedyskutowania) tego problemu. Bo z postu kol. pp (bez zadnych uprzedzen, i tak nie kojarze czlowieka..) wylania sie obraz malego rozlamu, separatyzmu czy czegos w tym stylu
Cytuj:
Jezeli kogos interesuje, z kim i kiedy w historii (jak pisze pp) pospieral sie pp, moze przejzec forum, gdzie prawdopodobnie cala dyskusja juz sie odbyla, ze wszelkimi za i przeciw, i mam nadzieje sie juz zakonczyla.
A to z kolei inne bledne podejscie. Jak ktos kogos o cos posadza/ma do niego zal/cos sugeruje, to wypadaloby sprawe wyjasnic osobiscie (na priv - ale to przed upublicznieniem, potem juz publicznie), a nie kazac szukac w archiwum powodu calego zajscia
Cytuj:
Mam nadzieje, ze samo wspomnienie o niej nie jest jej otwieraniem na nowo.
Ja tam nie kojarze w ogole, o co moglo pojsc, i komu. Ale moze dlatego, ze tego typu zajscia wyjasniam na miejscu, i potem juz wszystko wiadomo. I albo jest spokoj, albo
![[but]](./images/smilies/but.gif)
[piesc][zlosnik] przy najblizszej okazji
Cytuj:
PS. Ciesze sie, ze tak duzo nas dba o dobra atmosfere
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Ja tez - bede walczyl do ostatniego zywego, poki kamien na kamieniu nie pozostanie
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
[oczko]