MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 16, 2025 12:07 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=614810

Mi kiedyś za skórę zalazła Skoda 100S :evil:

Mieliście kiedyś tak ???? [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nigdy
wszystkie auta byly zadbane wychuchane i sie odwdzieczaly (lacznie z trabim). nie uznaje takich metod.

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

lysy2 pisze:
nigdy
wszystkie auta byly zadbane wychuchane i sie odwdzieczaly (lacznie z trabim). nie uznaje takich metod.

Ja też nie, ale chodzi mi o poziom zdenerwowania. Czasami auto daje popalić, szczególnie jak rozbija się o duperele.

Pamiętam jak kiedyś w rzeczonej Skodzie 100S złościłem się na pasażerkę ponieważ urwała plastikową klamkę do otwierania drzwi. Po prostu ułamała się. Nie minęło kilka minut i z moją zrobiło się to samo [zlosnik] [zlosnik] .

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tez nie uznaje takich metod. Jak mu sie samochod nie podobal to mogl sprzedac, nawet po zanizonej cenie - mniej by stracil :roll: .

A czytaliscie komentarze :-? . Zenada na calego. Ale trudno, aby bylo inaczej skoro media naglasniaja przywozenie zza granicy kilkunastoletniego zlomu :x . Przeciez w opinii uzytkownikow nowszych samochodow lub pseudosamochodow 10-letnie i strasze auta to wraki nadajace sie tylko na zlomowisko. Zastanawiam sie tylko kiedy doczekamy sie prawdziwych samochodow na Zeraniu... albo chociaz czesciowo prawdziwych. Mam juz dosc pojazdow i wynalzkow. U cioci na imieninach najwazniejsze jest powiedziec, ze jezdzi sie nowym. A jak sie doda ze jezdze "nowom szewroletom" to szwagier zaksztusi sie grzybkiem marynowanym, a bratowa zrobi sie czerwona - wiadomo z jakiego powodu. Nie zapomne z jaka pogarda patrzyla na mnie siostra cioteczna i wujek gdy czyscilem atrape w Ojcowym T, a oni podjechali nowa Skoda Fabia. Az mi sie ich zal zrobilo, ze ciagle jezdza nowymi. Najpierw 126p, a potem Fabia. A jak moj Ojciec mowil ciotce przed kupnem Fabii, zeby moze W 201, to ciotka szybko Go na ziemie sprowadzila, ze wystarczy jak On w rodzinie jezdzi starymi zechami. Ojciec szybko odpowiedzial, ze nie jest osamotniony w tym temacie, a ten ktory Mu towarzyszy jest jeszcze bardziej napalony na te stare zechy jak On.
[zlosniki] [zlosniki] [zlosniki] [zlosniki] [zlosniki] [zlosniki]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ta sam jestem ciekawy kto za tym stoi ale na Interii samochody sprowadzane to sa nazywane tylko -'' złom,szrot,grat itp''....A niestety jest takak prawda ze do jakosci aut z lat 80/90 tych juz chyba sie nie wroci.... nie mowiac juz o prostocie konstrukcji......Fabia,ble.. :lol: nie ma to jak stara Gwiazda....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
ta sam jestem ciekawy kto za tym stoi ale na Interii samochody sprowadzane to sa nazywane tylko -'' złom,szrot,grat itp''....A niestety jest takak prawda ze do jakosci aut z lat 80/90 tych juz chyba sie nie wroci.... nie mowiac juz o prostocie konstrukcji......Fabia,ble.. :lol: nie ma to jak stara Gwiazda....

Akurat lata 80-te. to poczatek "kibli", a 90-te. to apogeum, bo o obecnych to szkoda nawet pisac. Najlepiej z jakoscia bylo w latach 60-tych. i 70-tych. Najwiecej legend i najtrwalsze konstrukcje co chocby po MB widac najlepiej :) [ok] .

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mitu no nie przesadzaj.......mi chodzi o jakosc takich aut jak MB,VW,BMW,AUDI itp.Proste silniki-solidne zawieszenia-bardzo zywotne i trwałe-no i proste i tanie w serwisowaniu-Zobacz co ludziska sciagneli z zachodu.Sporo VW golfow wszelakie passaty,audi 80 ,BMW 5,3 czy wszelakie MB.Te auta maj po 15 lat lub wiecej i ciagle sa ok.O to mi chodziło.O dzisiejszych wynalazkach to nie wspominam bo szkoda gadac...Np passat po 5 aluminiowych wachaczy na jedno koło w naszych warunkach to porazka :evil: .Najlepsze jest pancerne W 124 lub podobne.... [zlosnik]

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
Zastanawiam sie tylko kiedy doczekamy sie prawdziwych samochodow na Zeraniu... albo chociaz czesciowo prawdziwych.

No coż Mitu, lat 60, 70-tych niestety nie wskrzesisz

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Mitu no nie przesadzaj.......mi chodzi o jakosc takich aut jak MB,VW,BMW,AUDI itp.Proste silniki-solidne zawieszenia-bardzo zywotne i trwałe-no i proste i tanie w serwisowaniu-Zobacz co ludziska sciagneli z zachodu.Sporo VW golfow wszelakie passaty,audi 80 ,BMW 5,3 czy wszelakie MB.Te auta maj po 15 lat lub wiecej i ciagle sa ok.O to mi chodziło.

Wcale nie przesadzam. Sciagneli, ale nie dlatego, ze kochaja stare/uzywane samochody. Wiekszosc z nich kupilaby nowe gdyby bylo ich stac :roll: . Z reszta mi tez chodzi o jakosc tych aut ktore Ty wymieniles. Oszczednosci i zmiany konstrukcyjne na masowa skale zaczely sie wlasnie w latach 80-tych, a w 90-tych to juz z kazdym rokiem bylo coraz bardziej nastawione na czeste serwisowanie.

MERCEDES 4 EVER pisze:
Najlepsze jest pancerne W 124 lub podobne.... [zlosnik]

W 124 jest pancerne w porownaniu z W 210, ale w porownaniu z W 123 to jest juz kiepsko. Rozumiem, ze mowa o wytrzymalosci?

Grzegi pisze:
No coż Mitu, lat 60, 70-tych niestety nie wskrzesisz

Niby racja, ale 80-tych czy 90-tych tez nie [zlosnik] ;) . A 60-te. i 70-te. zawsze bede zywe w moim sercu [serce] [skromny] . [happy]

Tytuł:
Klubowicz

Mitu pisze:
... a w 90-tych to juz z kazdym rokiem bylo coraz bardziej nastawione na czeste serwisowanie.

Szczegolnie przy zwiekszonych przebiegach miedzy czynnosciami obslugowimi :-?

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Zawsze twierdziłem, że Amerykanom z tego bogactwa już odbija... [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Mitu no nie przesadzaj.......mi chodzi o jakosc takich aut jak MB,VW,BMW,AUDI itp.

Wezmy pod lupe BMW. Np. w serii 5 E 28 dwa motory dostaly pasek zamiast lancucha :roll: ... Przyklady mozna mnozyc czy to MB czy BMW. O grupie VW sie nie wypowiadam, bo nie przepadam jakos specjalnie, ale kazdy kolejny Golf jest coraz mniej wytrzymaly. Jak mowia maniacy tego modelu: "Golf skonczyl sie na II".
[zlosniki]

laudan pisze:
Szczegolnie przy zwiekszonych przebiegach miedzy czynnosciami obslugowimi :-?

Czyzbym znow nie mial racji [zlosnik] ;) ? Chyba szykuje sie kolejna namietna dyskusja [zlosnikok] .

Pozdrawiam :) .

Tytuł:
Klubowicz

Mitu pisze:
Czyzbym znow nie mial racji [zlosnik] ;) ?

Ano masz nie do konca ;) Styl, design itd zupelnie inne tak samo jak przebiegi do naprawy glownej, czestotliwosc przegladow. Nie mowie tu tylko o MB, a o wszystkich markach.

wiarus junior

Grzegi pisze:
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=614810

Mi kiedyś za skórę zalazła Skoda 100S :evil:

Mieliście kiedyś tak ???? [zlosnik]

Nie miałem tak bo ........nie miałem broni (przy sobie) ale przyznam szczerze ,że gościa rozumiem.Kiedy rozkraczyła mi się Mercedes w Niemczech to gdybym miał gnata ....hmm :) dziś miałbym hmmmm inne auto ??:)
Przecież taki przypadek trzeba rozważac indywidualnie może to było wyjątkowo wredne auto . Rozumiem faceta -Wyrok .....niewinny :)

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00