MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 1:17 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

własnie masa i jeszcze raz masa.... tu nie licza sie konie a stosunek masa/moc na 1 kg.E 500 moze przegrywa na starcie ale moze jechac 250 albo i wiecej a te plastikowe turbo tjuny to sa tylko na sprint a potem kaplica....Poza tym w E 500 jaki jest komfort....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

kombatant
Awatar użytkownika

Wazup pisze:
(...)i z przykroscia stwierdzam ze praktycznie wogole nie bylo Mercedesow.

Całe szczęście. Niestety innych aut też szkoda ;-), weźcie przestańcie proszę [beksa]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Mitu pisze:
A czym byles? Z reszta to niewazne, wazne jest to ze mozna bylo sie spotkac! O ile miales czas :roll: .

Niestety czasu nie miałem. Przyjechałem ok 7:00 rano, i wyjechałem ok 23:00 wieczorem. Pociągiem... W sumie 48 godzin non-stop na nogach.

Mitu pisze:
Tak, tylko szkopul w tym, ze te wszystkie pojazdy, ktore wymieniasz sa calkowicie przebudowane, a 500 E biorace udzial w takich imprezach sa czesto czysto-fabryczne. Z tego co czytalem o 500 E to rewelacyjnie sie prowadzi i jest naprawde udane.

Ty to wiesz, ja to wiem, ale co chcieli innym udowodnić kierowcy tych 500ek, to zupełnie nie wiem.

Mitu pisze:
Natomiast poprzerabiane wehikuly biorace udzial w takich imprezach nadaja sie najczesciej tylko do jazdy na wprost [hehe].

Audi S4 które wygrało Outlaw miało szpery praktycznie wykluczające jazdę po łuku, ale nie było za bardzo odciążone. Na pokładzie skóra, klima, komputer, pełne nagłośnienie, wygłuszenia, itp. No i czas poniżej 11 sekund...

and6412 pisze:
Niestety innych aut też szkoda ;-)

Szkody nie szkoda ;) Felicja pickup zrobiła furorę w klasie diesel, schodząc grubo poniżej 13 sekund... Dobry rudolf ma potencjał, i mnie to naprawdę zaimponowało...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
and6412 pisze:
Niestety innych aut też szkoda ;-)

Szkody nie szkoda ;) Felicja pickup zrobiła furorę w klasie diesel, schodząc grubo poniżej 13 sekund... Dobry rudolf ma potencjał, i mnie to naprawdę zaimponowało...

No akurat ta Szkoda to diesel, więc go nie szkoda [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja jeszcze do tablic wrócę...oprócz OZZa (to jest nakładka), były na Modlinie jeszcze: S1 ULTER, L5 APIS, W0 MEDIA, G0 MPWR i to chy ba tyle :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

O...jest jeszcze W1 VIRUS.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

blaszek pisze:
Ja jeszcze do tablic wrócę...oprócz OZZa (to jest nakładka)

Nie sądzę, by OZZ sobie przynitował do zderzaka nakładkę z tłem wyhologramowanym w znaczki "PL".

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Byłem... tyle że nie 1 maja tylko 3 i nie na Bemowie tylko w Szymanach pod Szczytnem :lol: Klimaty trochę nie moje ale za to moje dwie piętnastoletnie wycieczkowiczki siusiały z zachwytu [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
TrickyKid pisze:
ET kolejnych W124 to było :

15.158
14.627
14.242
13.989

Być może, były to te same dwie "pięćsetki" które widziałem w Szymanach i z tego co pamiętam wyciągały prawie te same czasy co dawało ok. 147 i 156km/h (piszę z pamięci) co lokowało je gdzieś w środku stawki samochodów nie przygotowywanych specjalnie na takie imprezy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z ciekawostek należy wymienić 320 konne Polo, 380 konnego Poloneza z silnikiem cosworta czy właśnie budowaną Hondę która przy wadze 850kg. będzie miała 520 KM (już teraz przy tej wadze i 220 KM była najszybszym wozem imprezy). Był również 520 konny Lancer , ale po pierwszym wyścigu, padł napęd i auto wycofało się z uczestnictwa, chociaż bardzo długo czekało na odważnego do startu [zlosnik] Musieliście widzieć go na Bemowie ,bo podobno też tam startował i też uległ awarii (chyba padła szpera).

P.S
Sorry za fatalną jakość zdjęć, ale jaki aparat takie fotki :oops: :oops:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Być może, były to te same dwie "pięćsetki" które widziałem w Szymanach i z tego co pamiętam wyciągały prawie te same czasy co dawało ok. 147 i 156km/h (piszę z pamięci) co lokowało je gdzieś w środku stawki samochodów nie przygotowywanych specjalnie na takie imprezy.

Na Bemowie miały wyciągnięte prawe reflektory, co by łykać więcej świeżego powietrza przez oczodół...

Stawros pisze:

Był również 520 konny Lancer , ale po pierwszym wyścigu, padł napęd i auto wycofało się z uczestnictwa, chociaż bardzo długo czekało na odważnego do startu [zlosnik] Musieliście widzieć go na Bemowie ,bo podobno też tam startował i też uległ awarii (chyba padła szpera).

Jeśli mówisz o białym Lancerze VTG, to owszem - na Bemowie podczas drugiego biegu rozsypało się coś w układzie przeniesienia napędu, ale widać, że auto ma potencjał... Ciekaw jestem kiedy ktoś wpadnie na pomysł, by przywieźć z USA jakiegoś wyhuśtanego dragstera z prawdziwego zdarzenia [S-10 albo Mustang z końca lat 80 w specyfikacji Super Comp NHRA] który schodzi poniżej 10 sekund z palcem w kolektorze...

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Na Bemowie miały wyciągnięte prawe reflektory, co by łykać więcej świeżego powietrza przez oczodół...

Tutaj też, zdjęcie zrobione jest już po wyścigach, Lancer - ten sam, biały z jakimiś żółtymi czy złotymi napisami.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Lancer - ten sam, biały z jakimiś żółtymi czy złotymi napisami.

Ten Lancer miał reklamy pisma w którym pracuję :D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mój pewien przyjaciel ma kolegę...prezesa VTG. No i R1 OZZ ma czarne Audi A4 sedan...a ten OZZ co na Modlinie jest prawie zawsze, to ma austriackie tablice. Jutro podrzucę artykuł na ten temat jak będę pamiętał.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

blaszek pisze:
Mój pewien przyjaciel ma kolegę...prezesa VTG. No i R1 OZZ ma czarne Audi A4 sedan...a ten OZZ co na Modlinie jest prawie zawsze, to ma austriackie tablice. Jutro podrzucę artykuł na ten temat jak będę pamiętał.

No to pytanie po raz kolejny - skoro Audik jest rzekomo zarejestrowany w Austrii, po co mu srebrna wlepka rejestracyjna na przedniej szybie?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Obrazek - złapany na ulicy...nie na żadnej imprezie.

Obrazek - no i zdjęcie z Bemowa.

komentarzy do tej tablicy z pewnej stronki: 8

UL'bek |
2005-04-13 09:12:21 | mam gdzieś na dysku filmik z jazd testowych tego
GMC Typhoon VTG
m.in. jak misio eclipse dostaje baty

dosłownie asfalt zwija...

na forum streetowym właściciel vetty na bi-turbo pisał, że dwa razy został ojechany przez tego potwora

dizkret |
2005-04-12 20:18:30 | słabo jest???
widać nowy projekt VTG :)

SysteM |
2005-04-12 13:36:16 | VTG S4 Killer...?
zobacz: http://www.vtg.pl/projekty.php

Szumek |
2005-04-12 11:35:58 | A można prosić o adres ich strony?

WWL |
2005-04-12 10:47:12 | W jakims stopniu wytlumaczalne, poniewaz oni tym RS4 tylko na zawodach smigaja, a przyjezdza na lawecie zawsze. Chociaz z drugiej strony, stac ich na oddzielne blaszki indywidualne... Dobra temat zarzucony na ich forum to moze ktos sie przyzna do prawdy. Pozdrowka. WWL

UL'bek |
2005-04-12 00:29:08 | A moja teoria spisku jest taka:)
-blachę OZZ'a zakładają na imprezy streetowe, na srebrne RS4, gdyż ta fura jest bardziej reprezentacyjna jako reklama.

W sumie jak przemknal grochowską z prędkością "3cią świetlną" to ani mi w głowie było ganiać za nim, mając świadomość, że pamiętam że jakiegoś OZZa już mamy.
Fotka całkiem z przypadku, bo akurat złapało go czerwone i nim zdążyłem schować telefon do kieszeni, OZZ już był na następnych światłach, puszczając kłąb dymu z wydechu przy każdej zmianie biegu.

WWL |
2005-04-11 23:35:29 | Tu może być kilka wątków dlaczego... Może być to legalnie zdana blaszka i wzieta no nowy wymiatacz OZ-a a moze po prostu Ulbek przylapal "ich" na tajemniczej, chwilowej podmiance blaszek, w celach ktorych mozna sie domyslac ;)
Mniejsza o wiekszosc. Nie ma co gdybac. Mysle ze juz w maju na zawodach wyjdzie. Pogloski chodza rozne. Fajnie ze to wyszlo u Nas i widzialem ze temat juz jest poruszony na forum streetowcow. Pozdro 600. WWL

SysteM |
2005-04-11 20:22:56 | To ten sam OZZ od RS4...?

Po sukcesie sto.blog.pl postanowilismy byc rownie fajni i polecielismy opcje z rejestracja.

Jeśli chcesz być równie fajny bądź czujny, uważaj na drogach, słuchaj evah, podsyłaj zdjęcie na mail i nie rozczaruj się jego niebytem na tej stronie...

P.S
Także nie wiem...a może to L5 APIS? :D A widziałeś tablicę z naklejki???

Tytuł:
wiarus junior

blaszek pisze:
O...jest jeszcze W1 VIRUS.

W1 VIRUS to ode mnie [zlosnik]

W124 300CE 91' - sprzedam
W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'
W212 E250 bluetec 4 Matic 15'
http://www.mateofhu.pl
http://www.wydruk.info

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00