MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 20, 2025 6:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tuz przed opuszczeniem przeze mnie WZ dałem kilku osobom obietnicę, że jak tylko przyjadę, to napiszę coś na temat WZ na forum, co niniejszym czynię ;) Niestety podróż powrotna zajęła mi trochę więcej czasu, niż przypuszczałem, a wszystko z powodu zamieci śnieżnej i gołoledzi, na którą się natknąłem gdzieś w okolicach Śląska - więc post nie jest pisany o 7, tylko o 8 rano 8) .
Miało miejsce wiele ważnych ustaleń, nie będę tu pisał jakich, myślę,że wszystko w swoim czasie zostanie ogłoszone. Zdziwiło mnie jedno: niska frekwencja - przybyło około 20 osób, podczas, gdy klubowiczów jest prawie 50.... a jak wiadomo, nieobecni głosu nie mają. I mają teraz czego żałować ;)
Teraz udaję się na zasłużony odpoczynek po dobie trwającej 26 godzin, z czego 14 spędzonych za kółkiem...

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Klubowicz

Numer GG: 267496
Mike_THE_GR8 pisze:
Tuz przed opuszczeniem przeze mnie WZ dałem kilku osobom obietnicę, że jak tylko przyjadę, to napiszę coś na temat WZ na forum, co niniejszym czynię ;) Niestety podróż powrotna zajęła mi trochę więcej czasu, niż przypuszczałem, a wszystko z powodu zamieci śnieżnej i gołoledzi, na którą się natknąłem gdzieś w okolicach Śląska - więc post nie jest pisany o 7, tylko o 8 rano 8) .
Miało miejsce wiele ważnych ustaleń, nie będę tu pisał jakich, myślę,że wszystko w swoim czasie zostanie ogłoszone. Zdziwiło mnie jedno: niska frekwencja - przybyło około 20 osób, podczas, gdy klubowiczów jest prawie 50.... a jak wiadomo, nieobecni głosu nie mają. I mają teraz czego żałować ;)
Teraz udaję się na zasłużony odpoczynek po dobie trwającej 26 godzin, z czego 14 spędzonych za kółkiem...

Dobrze, że cało dotarłeś [usmiech] (dzięki za SMSową pobudkę po 7 rano [szalone]). Uważam, że na WZ zapadły ważne dla nas wszystkich decyzje, z czego się bardzo cieszę. Masz rację - mogło być nas trochę więcej. Pomimo tego miło sie było znowu spotkać [usmiech] - szkoda, że z MMC pod nosem :evil: . Podziękowania dla JarkaG, który trzymał piecze na organizacją noclegów, atrakcji itp. na miejscu [usmiech].
Też się udaję na odpoczynek oraz leczyć pypcie na języku od zabierania głosu na WZ [zlosnik] .

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sorry wielkie za podubkę, ale prosiłeś o "esesmana" jak dotrę - myślałem, że masz wyłączony telefon, a przynajmniej dźwięki jak śpisz. Sorry jeszcze raz. Mam nadzieję, że następne spotkanie odbędzie się w jeszczce większym gronie i będzie równie miło (może nieśmiało zasugeruję, że bez niektórych osób z MMC.....).

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Witam wsystkich i cesze sie, że dojechaliście spokojnie do domów.

Ja również bardzo chcę podziękować Jarkowi, który sam jednoosobowo zorganizowł nam całą impreze

DZIĘKUJE JARKU

Tak impreze również uważam za bardzo udaną i owocną. Szczegóły w innym miejscu.

Mike_THE_GR8 pisze:
Mam nadzieję, że następne spotkanie odbędzie się w jeszczce większym gronie i będzie równie miło (może nieśmiało zasugeruję, że bez niektórych osób z MMC.....).

Tutaj Panowie bym takich opinii na waszm miejscu nie wypisywał,faktem jest, że priorytetową sprawą było Walne MB/8 Club Poland ale powinniśmy (i było to naszym obowiązkiem) zorganizować czas nieklubowiczom w czasie trwania walnego. Nasza wina. Nsi goście meli prawo być zdenerwowani i zniesmaczeni po pierwsze dużym poślizgiem czasowym a potem dość długim walny.

Przepraszam wszystkich zawiedzinych tytaj akurat nie popisaliśmy się organizacją. :( mam nadzieje że nam wybaczycie i nie zrazicie się do nas jako klubu i ludzi mam nadzieje, że impreza po walnym troche zrekompensowała ten dłygi czas oczekiwania.

Pozdrawiam wszystkich i obiecuje poprawę.

ps.

jeszcze raz dzękuje Jarkowi za zorganizowanie wszystkiego.

Tytuł:
nowy

Cytuj:
Przepraszam wszystkich zawiedzinych tytaj akurat nie popisaliśmy się organizacją. :( mam nadzieje że nam wybaczycie i nie zrazicie się do nas jako klubu i ludzi mam nadzieje, że impreza po walnym troche zrekompensowała ten dłygi czas oczekiwania.

Pozdrawiam wszystkich i obiecuje poprawę.

ps.

jeszcze raz dzękuje Jarkowi za zorganizowanie wszystkiego.
Przeprosiny przyjete :) Widze ze sobie do serca wziales to co powiedzial Janusz.Porzadny z Ciebie Gosc, Gosciu :)
Pozdrawiam

Tytuł:
Klubowicz

Mike_THE_GR8 pisze:
Sorry wielkie za podubkę, ale prosiłeś o "esesmana" jak dotrę - myślałem, że masz wyłączony telefon, a przynajmniej dźwięki jak śpisz. Sorry jeszcze raz.

No co Ty, Mike? Po to miałem włączony, żeby odebrac tego SMSa, w razie czego pospieszyć z pomocą [cool] . I tak pobudke przed Tobą zafundowała wycieczka pod wezwaniem o. Rydzyka. Zastanawiałem się na ekshibicjonistycznym uciszeniem tego towarzystwa [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
(...) tego miło sie było znowu spotkać [usmiech] - szkoda, że z MMC pod nosem :evil:

Sebian (i Mike) - to nie bylo MMC, tylko ludzie z forum na autokaciku. Przyjechali pod wieczor, i grzecznie czekali, az sie walne zakonczy. Dlugo czekali...
Chlopaki nie smierdza, nie darli zbyt mocno pyskow (zreszta, miales apartament, czyli nic nie powinno Ci przeszkadzac)... chyba ze MacKuz znow dal koncert [hehe] - tak wiec IMHO Twoj zal jest nie na miejscu.

Cytuj:
. Podziękowania dla JarkaG, który trzymał piecze na [zlosnik] .

No wlasnie - poczuwalem sie do zapewnienia jak najlepszej obslugi wszystkich obecnych w Forcie IV - i dlatego jest mi przykro, zes tak pejoratywnie wspomnial o ludziach spoza MB/8. Jest takie staropolskie powiedzenie "Gosc w dom, Bog w dom", ktore najczesciej dzialalo w polaczeniu z prawem do gosciny (Twoj dom byl traktowany jako teren eksterytorialny = nic Twojemu gosciowi nie moglo sie stac, kim by nie byl) = gospodarz stawal, chcac nie chcac, w obronie swojego goscia. Obrazajac goscia, obrazasz wlasciwie gospodarza - pamietaj o tym na przyszlosc...

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Klubowicz

JareG pisze:
Sebian (i Mike) - to nie bylo MMC, tylko ludzie z forum na autokaciku. Przyjechali pod wieczor, i grzecznie czekali, az sie walne zakonczy. Dlugo czekali...
Chlopaki nie smierdza, nie darli zbyt mocno pyskow (zreszta, miales apartament, czyli nic nie powinno Ci przeszkadzac)... chyba ze MacKuz znow dal koncert [hehe] - tak wiec IMHO Twoj zal jest nie na miejscu.

Aż tak źle się nie wyraziłem. W sumie spodziewałem sie po oficjalnej części wspólnych rozmów, pytań... szczególnie po tym, co się stało w ciągu ostatnich dni na Forum MMC (Autokącik).
Po tym co przeczytałem na tamtejszym Forum rzeczywiście byłem nastawiony na NIE i nie zmianiłem zdania, że WZ MB/8 Club jest sprawą wewnętrzną naszego klubu i nie powinna wzmianka o takim wydarzeniu pojawić się na tamtym Forum. I dobrze wiesz, jak byłem zbulwersowany hasłami: jedziemy na bibkę do Torunia.

Prywatnie: mam nadzieję, że chłopaki zawiążą kolejny zawodowy Klub MB w kraju bez Plastiego, Lukiego itp. zydlowców - w sumie nie ma to jak zdrowa, podkreślam zdrowa, konkurencja... i przyjacielska wymiana doświadczeń.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
JareG pisze:

Aż tak źle się nie wyraziłem. W sumie spodziewałem sie po oficjalnej części wspólnych rozmów, pytań... szczególnie po tym, co się stało w ciągu ostatnich dni na Forum MMC (Autokącik).

Na tym etapie nie bylo takiej koniecznosci - wystarczyly tzw. rozmowy kuluarowe [hehe]

Cytuj:
Po tym co przeczytałem na tamtejszym Forum rzeczywiście byłem nastawiony na NIE i nie zmianiłem zdania, że WZ MB/8 Club jest sprawą wewnętrzną naszego klubu i nie powinna wzmianka o takim wydarzeniu pojawić się na tamtym Forum. I dobrze wiesz, jak byłem zbulwersowany hasłami: jedziemy na bibkę do Torunia.

Jesli chodzi o te hasla: masz racje. Ale nie da sie zapanowac nad co poniektorymi, jak zapewne wiesz [hehe] Co do WZ tez masz racje - ale ich na nim nie bylo.
Co do w/w wzmianki nie masz racji, i tak Ci juz ustapilem dwa razy [zlosnik][hehe]

Cytuj:
Prywatnie: mam nadzieję, że chłopaki zawiążą kolejny zawodowy Klub MB w kraju bez Plastiego, Lukiego itp. zydlowców - w sumie nie ma to jak zdrowa, podkreślam zdrowa, konkurencja... i przyjacielska wymiana doświadczeń.

I tak bedzie [ok]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73

jareg@mb.org.pl

http://www.mb.org.pl/

Klubowicz

JareG pisze:
I tak bedzie [ok]

Howgh! [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Zastanawiałem się na ekshibicjonistycznym uciszeniem tego towarzystwa [zlosnik]

O Jezu, przecież te babcie mogły dostać zawału !!! [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] A jakby się o tym dowiedział tatuś-dyek ??? Aż strach pomyśleć...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00