aegm pisze:
Torell007 pisze:
Jak się uda to kto wie ... może będzie nowy klubowicz w MB/8 Club Poland
Za wszystkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję
hej Torell007! dzieki twojemu postowi dowiedzialem sie o forum lanci! nie wiedzialem ze takie jest
![[szok]](./images/smilies/szok.gif)
i od razu sie na nim zalogowalem z mysla ze dostane tam wsparcie i odpowiedzi na moje pytania tak jak tobie(twojemu kumplowi) my pomagamy!
Witam,
forum Lancii istnieje

podobnie jak Lancia Klub Polska którego jestem założycielem. Serdecznie zapraszam na forum i w razie pytań o dotyczących Lancii rozwieje praktycznie każde wątpliwości zarówno ja jak i klubowicze
Co do Mercedesów jestem obryty w temacie ale nie posiadałem takowego osobiście więc ciężko mi co kolwiek powiedzieć

Wujek miał MB W123 240D w stanie idealnym od I właściciela z niemiec, sprowadzony był w drugiej połowie lat 80' z przebiegiem bodaj 40 000 km ... dwa lata temu został sprzedany z powodu śmierci właściciela w trybie natychmiastowym za kwote 6.000 zł z przebiegiem 210 000 km ... w stanie idealnym, nie bita naprawiana tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach, z pełną dokumentacją od momentu kupna, poprzez cały serwis od momentu wyjazdu z DE aż do mometu śmierci właściciela ...
Jego przyjaciel miał od nowości sprowadzonego z kanady W126 300 SD z roku 1981. Auto jeździło i jeździło od kąd pamiętam

właściciel auto brał ze soba gdzie się dało ... jeździł nim po całym świecie i pare lat temu sprzedał z przebiegiem 1 200 000 km z groszami ... i ... kupił następną W126 i wyjechał w świat
Troche o Mercach wiem

Ciotka ma A140 i miałem przyjemnośc w nim majsterkowac i musze powiedzieć, że total kicha ( bez urazy dla posiadaczy ). Auto jest zrobione totalnie nie po 'Mercowskiemu' nie to co stare dobre sprawdzone 'Mietki' ... ogólnie kiszka ...