MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 28, 2025 12:39 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

lukasz 200 pisze:
Cytuj:
Tylko ze względu na narzucone normy zużycia paliwa w USA...
Normalnie pewnie nie wpadło by to fabryce Mercedes do głowy

A może to obmyślił jakiś pionier takiego paliwa w sportowych samochodach.
Dziś jest prototyp SL 400 CDI,i nie wymyslony przez normy spalin.

...i też ma 80hp (ew. chyba 88hp)? [oczko]
Mi to nie przeszkadza, że to Diesel, tylko to jaką moc oferuje.
Cała reszta jest cacy [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
Dzieki wielkie Panowie!! z niecierpliwoscia sprawdzam codziennie nowe posty, bo powiem szczerze ze napalilem sie na ten silnik 2.3. Ja znam ten motor, bo w benzynie mialem pelno 123ce ale nigdy w gazie. a Panowie kriss i Sebian prosze o spokoj:) razem jezdzimy "pod jedna gwiazda" a wy sie tu klocicie:) kriss Twoje uwagi bardzo mi pomogly, wlasnie chodzilo mi o to czy ten gaz nie szkodzi silnikowi MB, mam zamiar rownoczesnie zmienic swiece, piszecie jeszcze o kablach... co jeszcze wypadaloby zmienic, nie wspominajac o tym ze olej to zmieniam nawet czesciej niz trzeba, Castrol oczywiscie tylko:) aha!!ojciec zrobil mi niespodzianke... mam teraz w mojej kupejce jasniutka skore:)na razie tylko siedzenia sa zrobione, ale w nastepnej kolejnosci bedzie kokpit i boczki, wszystko w jasnej skorze:) jak zrobie wszystko to podesle fotki:)
dzieki za wszystkie rady,ale czekam na kolejne!
co sadzicie o cenie gazu, pojdzie w gore? bo obserwuje ceny paliw w USA i z dnia na dzien tu drozeje... wiec chyba nastepny argument opowiadajacy sie po stronie LPG...
P.S: nie klocic sie!! jestesmy wszyscy fanami MB i musimy sie trzymac razem!!

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wystarczy może tego pseudo tuningu? :roll:

Kolego bary123ce

1. Wsadzić można praktycznie każdy silnik, byle się zmieścił. Co najwyżej trzeba będzie przerobić kilka rzeczy :D i wyłożyć sporo waluta czy inna bilet. Trzeba też będzie oczywiście znaleźć mechanika, który to wykona i da gwarancję na robotę. Klimat Forum jest taki, że raczej uzyskasz radę przywrócenia samochodu do w miarę oryginalnego stanu.

2. Jeśli chcesz wiedzieć, jak w opinii użytkowników sprawują sie różne silniki na LPG, to rusz palcami oraz szarymi i użyj wyszukiwarki. Przy okazji dowiesz się, jaka jest główna przyczyna niszczenia się silników zasilanych tym paliwem. Generalnie - jak nie spartolą instalacji, to da radę.

Co do tonu wypowiedzi nt. LPG, pozwolę sobie przeanalizować później całą dyskusję bardzo szczegółowo.

Pozdr, wookee

EDIT: No dobra. Poczytałem sobie na spokojnie. Uprzejmie proszę o zakończenie dyskusji pt. "Dawać LPG czy nie i dlaczego". Stanowisko Klubu w tej sprawie jest wyrażone jasno w Regulaminie Forum.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00