MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 9:42 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
nie spiesz sie z zakupem, przejrzyj spokojnie kilka ofert. to juz sa pieniadze za ktore cos mozna wybrac, przychylam sie do wypowiedzi przedmowcy, kup cos za 6 reszta na "nie uniknione niespodzianki". ja samochodu szukalem intensywnie 4 m-ce, ale nie mialem jakiegos cisnienia (maluch caly czas jezdzil . moj brat kupil nie dawno 123 2.4D '80 za ok 5.5tys. od pierwszego wlasciciela.

Generalnie się nie spieszę - maluch cały czas jeździ :)
Niemniej w listopadzie będzie nas więcej i do tego czasu chciałbym zdążyć.
Na razie śledzę tylko ogłoszenia na allegro.
Bliżej zqacznę się interesować tematem za ok. tydzień.

Może macie jakieś sugestie jak zabrać się do zakupu np. przez allegro. Oferowane tam auta pochodzą z zupełnie różnych stron kraju. Przeraża mnie perspektywa wielu wypraw celem ogłądania ofert. Czy można cokolwiek oszacować zdalnie?
Na co zwracać uwagę, jakie pytania zadawać ?

Tytuł:
wiarus senior

gpekalski pisze:
Może macie jakieś sugestie jak zabrać się do zakupu np. przez allegro

allegro bym sobie odpuscil, bo wszystkie samochody ktore sa tam oferowane sa w "stanie idealnym i bezwypadkowym", a na miejscu okazuje sie zupelnie co innego!
ja osobiscie szukalbym na wlasna reke poza granicami naszego kraju jekiegos W123 300D! za 2000euro mozna juz spokojnie cos znalezc! nie idealnego ale na pewno lepsze to niz szukanie w kraju cos w okolicy 8000zl.

pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
ja osobiscie szukalbym na wlasna reke poza granicami naszego kraju jekiegos W123 300D! za 2000euro mozna juz spokojnie cos znalezc! nie idealnego ale na pewno lepsze to niz szukanie w kraju cos w okolicy 8000zl.

Myślałem o tym ale koszty przy planowanym wkładzie wydają się zbyt wysokie. 2000EUR to jyż 8tys PLN do tego opłaty rejestracyjne, koszt wyjazdu - to już jesteśmy ok 12 tys. A skąd pewność, że trafię za pierwszym razem?
Natomiast użyłem kontaktów z ludźmi którzy generalnie auta sprowadzają. Wiedzą czego potrzebuję i ile mam kasy. Jak coś "trafią" dadzą znać.

Tytuł:
swój chłop

aegm pisze:
gpekalski pisze:
Może macie jakieś sugestie jak zabrać się do zakupu np. przez allegro

allegro bym sobie odpuscil, bo wszystkie samochody ktore sa tam oferowane sa w "stanie idealnym i bezwypadkowym", a na miejscu okazuje sie zupelnie co innego!

pozdrawiam

I tu sie z Panem nie zgodzę....obydwie moje Coupety znalazłem poprzez allegro...obydwie od starszych Panów...jednym jeździł Niemiec....teraz po starszym Szwajcarze.
Moim zdaniem allegro jest bardzo dobrym miejscem....wstępną selekcję możesz zdalnie przeprowadzić...o VIN poprosić,dokładne zdjęcia....w końcu trzeba pojechać...ale w końcu nie kupujesz skarpetek tylko samochód.
Powodzenia życzę.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam

ja swoją Mercedes 190E 2.0 88' kupiłem na allegro.
Oryginalny przebieg 160 kkm, książka serwisowa, wydruk z przeglądu jeszcze w DE w marcu tego roku. Zarejestrowane w kraju od miesiąca.
Słowem piękne zadbane auto. Dałem 5000 zł.
Ale jechałem po niego 500 km pociągiem.
Wcześniej poprosiłem dodatkowe zdjęcia tapicerki, kierownicy, nadkoli. Wyjazd poprzedziłem długą rozmową ze sprzedającym. I muszę się przyznać, że stan jaki zobaczyłem na miejscu był lepszy od tego, który sobie wyobrażałem.
Oczywiście nie obeszło się bez nakładów wymieniłęm tarcze hamulcowe, muszę założyć alarm, i pomalować błotnik bo zlazł bezbarwny lakier. Naprawa była wpisana w książkę gwarancyjną. Acha i jeszcze wymieniłem bezpiecznik w przekaźniku od sterowania wtryskiem.

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

polecam

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... %3AIT&rd=1

prawie sie dogadalem z herr Helmutem, mam do niego maniary, podawalem juz w wątku Speediego, zwyciezca z ebaya sie nie zgłosił ... za 1200 E mozna miec fajnego w124 z nowymi oponami i nie dzialającą 5 biegiem ... jednym słowem zajebista usterka obnizająca wartosc auta ... z 1110E mozna jeszcze na pewno stargowac, a ja go moge miec przywiezionego przez znajomego za 800 zł ... (jest mi winien przywiezienie auta, za ktore kase juz dostał ) szukaj w niemcach auta, a koszt sprowadzenia bedziesz mial przeze mnie mniejszy niz z Polski

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Ostatnio zmieniony pn wrz 05, 2005 10:43 am przez erio, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witaj
A może takie coś :
http://w114-115.org.pl/forum/viewtopic. ... 746#121746

A i dodam jakieś części , bo mam ich sporo .

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00