Witam wszystkich!
Panowie mam powazny dylemat... Musze sprzedac ktorys z samochodów (oczywiscie na rzecz nowej gwiazdy

) i nie wiem który...
Post traktuje powaznie, tym bardziej, ze jest to forum gwiazdy i to raczej starszych rocznikow [a jest tu sporo fachowcow tematu] ale pomyslu nie mam bladego...
Przedstawiam bohaterow:
1. w124 e220 '94, bez skory i automatu - reszta jest, nigdy nie uderzony, przebieg oryginalny 280t km - bez gazu. Zaczyna szumiec tylni most [niestety z ASR wiec boli]. Pali okolo 11-12 w miescie, trasa 8,5-9 [na klimie].
2. BMW e34 525TDS '93, bez skory, automatu, szyberu i grzanej pupy, nigdy nie uderzony, przebieg oryginalny 181t km. Jezdzi super, bez problemow. trasa 7l ON, w miescie 8,5-9l. [143 PS - dynamika prawie jak e220]
Obydwa auta sa swietne, najwazniejsze, ze nie byly po dzwonach - gdyby choc jeden byl po dzwonie to nie mialbym problemu...
Zwyciezca zostanie do jazdy - glownie miejskiej, z tym, ze jezeli w124 to niestety musialbym przerobic na kuchenke, bo panstwo cenami benzyny nie rozpiescza.
Kupcow mam i na jednego i na drugiego - z tym problemu nie ma.
Tylko czy diesel BMW czy kuchenka gazowa i niezawodne w124...??? [oczywiscie nowy i tak bedzie MB, wiec marki nie zdradze
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
]
Co byscie wybrali, biorac pod uwage koszty eksploatacji, ewentualne usterki, mozliwosci sprzedazy poszczegolnych aut za np. 5 lat no i ten nieszczesny gaz w MB?? [o lejcach i koniu znam
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
]