MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 8:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

W Góraszce do kupienia kompletne z dokumentami:

W 115 200 na mój gust seria pół. Ktoś zmienił przednie lampy na drugoseryjne i ma dwie dysze spryskiwaczy, ale ma połówkowe boczki, płaską wytłoczkę atrapy i wąską popielniczkę. Ma dokładane oba lusterka zewnętrzne. Prawdopodobnie rok 1969, kolor coś na gust białego, a wnętrze czerwone spalone słońcem. Największym rarytasem jest to, że to wersja francuska i klosze tylnych lamp mają żółto-pomarańczowe wsteczne. Wreszcie zobaczyłem jak to wygląda na żywo :P !

W 114 250 CE seria I, automat(wąski pedał). Kolor szary, ma odcięty kawałek lewego tylnego błotnika i delikatnie jest kropnięty w tył. Rónież wersja francuska, ma żółto-pomarańczowe wsteczne i zółte przeciwmgielne.

W 108 280 S, niebieski. Ma podwójne podłokietniki i poduszkę. Również francuz z podwójnymi, żółtymi lampami.

W Starej Miłosnej stoi natomiast W 107 automat prawostronny z klimą, I seria, kolor (chyba) złoty, welur. Jest kompletny i niezciuchany przebiegiem. Nie wiem czy jest do kupienia w całości, ale raczej tak.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Jutro postaram się je zobaczyc bo to moje rewiry [zlosnik]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop

Jaki koszt zakupu każdego z tych zabytków i czy nadają się na odnowienie.

Tytuł:
kombatant

A czy można z nich kawałki czy sprzedaż wiązana?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
A czy można z nich kawałki czy sprzedaż wiązana?

[zlosnik] Specjalnie wspomniałem o tych podłokietnikach, bo wiedziałem, że Waść się zainteresujesz. Pytałem się i rzekomo tylko w całości z dokumentami. Tak czy inaczej pojechałbym tam negocjować, może coś uda się wskórać. Jednak odradzam napalanie się, bo ceny to tam są kosmiczne. Nie wiem ile oni życzą sobie za te MB i chyba wole nie wiedzieć. Powodzenia, przyda się napewno.

pinkifranz pisze:
czy nadają się na odnowienie

Są zmęczone (najmniej W 108), ale do renowacji nadaja się jak najbardziej.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

No wiec wybrałem się wczoraj na te szroty i zobaczyłem te autka.

W108 280S jest to dobry materiał do renowacji lakier matowy ale fabryczny, ogniska korozji tu i uwdzie. Tapicerka stan opłakany wypalone słońcem a nie zmeczone zyciem no i cena 25.000 zł .

W115 200 seria 0.5 oryginalna oprócz przednich lamp. Auto białe badz kremowe (ciezko powiedzi bo rosnie na nim mech) w środku ma czerwona tapicerke (materiał + MB-tex) stan tapicerki opłakany lecz znowu to wina wypalenia słoncem a co jeszcze ciekawe auto ma wiśniowa deske rozdzielczą . cena niewaiadomo nikt na szrocie nie umiał mi powiedziec .

W114 250CE autko oryginalne seria I, znowu czerwona tapicerka, auto uderzone w lewy tylny róg cena jak wyzej

no i kolejne autko W107 350SLC z kierownica po prwej stronie uderzone w lewy tylny narożnik. Stan auta przed kolizja był prawdopodobnie idelany. Auto wygląda na okaz zdrowia, uszyta została jedynie tapicerka na przednich fotelach (welur zielony) Cena za auto to 19 tys do mąłej negocjacji. Jesli chodzi o czesci to aby opłacało im sie je rozbierac to musz uzyskac od razu za czesci minimum 19 tys zł [zlosnik] inaczej nie będa rozbierac [szalone] .

Powyższe auto sa raczej do sprzedania w całosci ale ceny są raczej z kosmosu [szalone] [wscieklosc]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

AMG pisze:
no i kolejne autko W107 350SLC z kierownica po prwej stronie uderzone w lewy tylny narożnik. Stan auta przed kolizja był prawdopodobnie idelany. Auto wygląda na okaz zdrowia, uszyta została jedynie tapicerka na przednich fotelach (welur zielony) Cena za auto to 19 tys do mąłej negocjacji. Jesli chodzi o czesci to aby opłacało im sie je rozbierac to musz uzyskac od razu za czesci minimum 19 tys zł inaczej nie będa rozbierac .

Faktycznie z kosmosu. Jak snowy szukał SLC, to ogladaliśmy w Piotrkowie 380SLC. Byl do wyjecia za 20 tyś a autko było piękne. Do zrobienia naprawdę tylko kosmetyka. Palił cudownie, silniczek super cykal 0 luzów itp...

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00