MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 6:13 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

WITOJCIE

Naturalnie problem z beką z cieknącym bagażnikiem. Jak mnie to drażni. Ingerencja wody w integralną część mojego auta.
Cieknięcie to odkryle po dokladnym myciu auta ze szlaufem w ręku a potem spadł deszcz (Zwykle tak jest jak umyje to pada). Auto nieźle było podlane generalnie.
Napewno uszczelka bagażnika jest do wymiany i wklejenia. Stara jest odklejona w 2 miesjach na wysokosci szyby. Jak otwieram klape to woda wplywająca przelewa sie do środka. To jest pikuś zrobie to jakoś i będzie dobrze. Ale oo zgrozo okdkrylem ze jeszce gdzies jest problem. A moze to ten sam problem.
Na ścianie gdzie ontowane są lampy tył jesj na samym dole lekkie pocenie sie wodne. Są tam zaślepki plastikowe i jest jedna taka listwa, która przewód przykrywa i pod nią jest wilgotno.
Może to wciakać gdzies przy mocowaniu rejestracji?? Będe to wybebeszał wszystko dlatego mam prośbę zanim to zrobie
Czy możecie mi kolegialnie podac na zasadzie burzy muzgów gdzie są w bagażniku newraligczne miejsca, na ktore zwrócić uwagę? Chodzi o takie które warto obejrzeć dokladnie przy takiej robocie. Oczywiście najpierw zlokalizuje gdzie to cieknie ale przy okazji chcialbym sie dowiedzieć na co jeszcze zwrócić uwage, może coś poprawić itp.
DZIĘKWA[/b]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Jeżeli będziesz już rozbebeszał bagażnik, to zwróć uwagę na klapę - pod listwą ozdobną częśto się zbiera wilgoć o potrafi to ładnie gnić... :( U mnie niestety tak się stało i teraz już jest za późno na ratunek [beksa2]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
U mnie niestety tak się stało i teraz już jest za późno na ratunek

wydaje się być zdrowa

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69795586

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

kalis pisze:

Dzięki za info, ale okolice oświetlenia nie wyglądają zaciekawie :-?

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

postmajtek

Mam podobny problem pomimo ze uszczelka bagaznika wyglada calkiem zdrowo to chyba musze kupic nowa.Podczas ulewnych deszczow wewnatrz bagaznika w charakterystycznych wglebieniach(nie wiem jak je nazwac) te co wystepuja po prawej i lewej stronie zbiera sie woda w tym po stronie kierowcy. Po dokladniejszych ogledzinach stan czesci metalowych nie wyglada ciekawie . Nie mam pojecia jak i ktoredy dostaje sie tam woda co ciekawe po wizycie wmyjni jest sucho!!!!!! :o

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jezeli macie wode w bagazniku, to radzilbym sie przyjrzec takze uszczelce tylnej szyby i rantowi. Tamtedy rowniez woda moze przecieknac do bagaznika.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam
Ja mialem kiedys bmw 320 rekina i tez mialem podobny problem szlag mnie trafial uszczelka nowa klapa prosta a w bagazniku woda, pojechalem do blacharza i okazalo sie po wyjeciu szyby ze woda wciekala zaraz przy dachu w uszczelke i leciala po uszczelce na dol a tam bylo juz wszystko zgnite pod uszczelka i lalo do bagaznika.
Powodzenia

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

A zrób jeszcze test polegający na polewniu samych lamp, zwłaszcza kierunkowskazu i rantu błotnika do niej przylegającego. Uszczelka lampy może przepuszczać wodę, kiedy jest zmęczona/uszkodzona?niestarannie założona, lampa nie ma wszystkich mocowań lub otwór lampowy nie ma geometrii.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

me: how napisał

Cytuj:
Uszczelka lampy może przepuszczać wodę, kiedy jest zmęczona/uszkodzona?niestarannie założona, lampa nie ma wszystkich mocowań lub otwór lampowy nie ma geometrii.

To może być TO. Tam przy kierunkach lekka korozja, która była i została zrobiona na zasadzie zaprawek. Pozatym ta uszczelka jak tak sobie lukałem nie wygląda za ciekawie. TO moze być ten problem ze od strony lamp gdzie tam moknie.
Pozatym niedawno miałem uszczelnienie uszczelek szyby przednie ji tylnej robione i tam nie cieknie napewno. Jedyne co tam wycieka to resztki nadwyżek tego czarnego siuwaksu.
Dzięki za helpa. Wszstko sprawdze rdze wywale zaprawki porobie. Bo to co CH.. nie podobne zeby coś przeciekało

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja to wlasnie dzwoniłem. Panowie w sklepach na powstanców śląskich i na odolańskiej nie mieli na sklądzie uszelki bagażnika a o uszczelce tylnych lamp nie slyszeli ;(. Albo słyszeli o uszczelce między lampą a kloszem :(. Na głupka wyszedlem albo oni sie nie znają. Ale jak rozkręce to zobacze. W związku z brakiem uszeczel bede na starych pracował. Tj starą z bagażnika wyjme i włoże jeszce raz skutecznie przyklejając i zobcze co w lampach.
Jakieś sugestie.. jak ewentualnie coś tam uszczelniać? Siliconem? On coś podobno pożerajacy jest ;(
Zero pomysłów

W123 300D Automatik

SevenFifty 92

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00