MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 28, 2025 7:37 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
Naprawde ten detal bardzo mi się spodobał

Zegar jest ciekawy, ale do reszty pasuje jak...I tu każdy kto myśli podobnie do mnie, wstawi sobie odpowiednie porównanie :P Naturalnie, to rzecz gustu...

Skoro mowa o klasie GL, dla tych, którzy jeszcze nie widzieli tego auta, fotka :
Obrazek

Wygląda, jak wszystkie nowe Mercedesy, conajmniej dyskusyjnie, więc dla fanów G klasy dobra nowina, w niezmienionej "budzie" będzie dalej produkowana :) Podobno...

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Zegar jest ciekawy, ale do reszty pasuje jak...I tu każdy kto myśli podobnie do mnie, wstawi sobie odpowiednie porównanie Naturalnie, to rzecz gustu...

Tak samo jak np. w Maseratti czy Aston Martinie [oczko] Dla mnie taki detal jest nap[rawdę ok, pod warunkiem, ze ów zegarek nie wygląda jak chiński badziew kupiony od ruskiego handlarza na jakimś bazarze [oczko]
Radunio pisze:
dla fanów G klasy dobra nowina, w niezmienionej "budzie" będzie dalej produkowana Podobno...

W DCAP tez mówili, że "prawdopodobnie" tak będzie...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zgadza się :) Choć, co jest jak najbardziej subiektywne, Maseratti, dawniej piękne 3200 GT, a obecnie Grandsport, są mniej "stechnizowane", więc ów zegar tak mnie nie razi, jak w S klasie. Co do Astmy, to szkoda się wypowiadać na jej temat- wszak to Ford ;P Tak poważnie, to tu też jest mniej "techno-disco"...Myślałem, że zegary w poprzedniej esce i jeszcze aktualnym CLu są szpetne( nienawidzę tej dyskoteki!!!) ale w noej panowie ze Stuttgartu przeszli sami siebie :( I właśnie w tym zestawieniu, ten klasyczny zegar strasznie mi nie pasuje. Niektórzy odpowiedzą, że to kontrast( techno i analog) i że skoro w Mercedesie tak jest, to że tak być musi, ale...chyba nie tym razem.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Wygląda, jak wszystkie nowe Mercedesy, conajmniej dyskusyjnie, więc dla fanów G klasy dobra nowina, w niezmienionej "budzie" będzie dalej produkowana :) Podobno...

A ja jak to zdjecie pierwszy raz ujrzalem w gazecie i niezwrocilem uwagi na znaczek na masce to pomyslalem:
- A to tak bedzie wygladac nowy Opel Frontera!!!
I jak teraz patrze na to zdjecie i zaslaniam przod to caly czas mi sie z Oplem kojarzy (a ja nic do tej marki nie mam)...Mam nadzieje ze prawdziwe Gelende bedzie dalej produkowane bo to chyba najpiekniejsza terenowka w historii (szczegolnie te z ostatnich lat mix prostoty formy i dyskretnej elegancji w postaci chromow, blyszczacych lakierow i alufelg...bo te woly robocze na stalufelgach, w matowych kolorach to ladne, ale takie woly robocze - a wsrod nich, tych wołów, to ja wole Defendera).

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

zebda pisze:
najpiekniejsza terenowka w historii

To zabawne, bo zawsze uważałem ją za najbrzydszą, ale i najfajniejszą :) G klasa jest tak prosta, kaniasta, to wręcz wsteczny bieg w dziedzinie motoryzacyjnej stylizacji, ale...No właśnie, to świetny wszędołaz, pierwsza liga w terenie i choć przypomina ożywionego pensjonariusza "Jurajskiego Parku" motoryzacji, chciałbym tą stodółkę na 4 kołach mieć w garażu :P A ten nowy model, cóz, w porównaniu do przodka, wypada blado, jakby pozbawiony osobowości, charakteru...Niedobrze.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00