Milosh pisze:
Ta luz ustawia sie mlotkiem - "Michałkiem" - 15kg lub kluczykiem i rura stalowa o dl 2m + Pan Witold, ktory ma w rekach tyle sily, ze potrafi tak scisnac monete aby sie orzelek z...sral
![[no]](./images/smilies/no.gif)
A później się ludzie dziwią "ło, Panie, patrz Pan jakie te łożyska teraz robią, wzięły się i rozleciały po paru tysiącach", bo albo doj....ne na chama, albo (jak u mojego ojca po wymianie w ASO

w jego dwunastce fał) - koła latają na boki jakby śruby się odkręciły (serio! nie koloryzuję).Albo "fachowo" wbite młotem, po co komu prasa? Przecież to dla mięczaków. Że krzywo siądzie? Co tam....
Milosh pisze:
nie wiem czy wiesz ale w Sosnowcu jest fabryka Timkena
Wiem.
Za to nie wiem, czy Ty wiesz, ale produkty Timken Poland baaardzo odstają jakością wykonania od swoich braci z innych zakładów grupy Timken.
Znajomy tam pracuje i zasadniczo potwierdza w całej rozciągłości opinie o jakości wyrobów z Sosnowca.
Milosh pisze:
Tam te lozyska zostaly zakupione i co na nich powinno byc napisane Made in Sosnowiec ???
Zwykle kraj, w którym zostały wyprodukowane...
No chyba, że np ma się coś do ukrycia, z różnych względów. Życzysz sobie zdjęcie któregoś z posiadanych przeze mnie łożysk?