adam.ok pisze:
ale prawo nie działa w stecz... to skoro mnie nie złapali a ubezpieczenie teraz mam to nie powinni robic problemu, nie ma obowiązku posiadania wszystkich polis od momentu zakupu, polisa się kończy moge iść do innego ubezpieczyciela... chyba że się myle???
ja słyszałem ze jak ruszy CEPIK maja byc sprawdzane wszystko 5 lat w tył, tak mi powiedzieli w ubezpieczalni jak opłacałem taryfe.
normalnie to jest chore, złodziejstwo to mało powiedziane, jaki jest sens opłacania samochodu, ktory np nie jest zdolny do jazdy bo np nie ma zawieszenia, bo co, ze niby norobi kaszany na drodze? totalne nieporozumienie, tu chodzi tylko o to zeby za darmo faszerowac kase towarzystwom ubezpieczeniowym
Dodano po 7 minutach.: [quote="adam.ok"]no to pół polski zapłaci frycowe, nie znam nikogo komu się nie zdażyło zapomnieć o oc
he,he i własnie o to chodzi, wyobrazacie sobie jaka to jest kasa?
znam kolesia ktory kupił sobie gazika, 3 lata przy nim grzebał zanim przerejestrował i opłacił, no i sie do niego przyburzyli i dostał kare ponad 12000zł
kara 2300 jest naliczana jezeli jest przerwa w OC pomiedzy 4 a 14 dni (o ile sie nie myle) powyzej 14 dni jest wiecej
jak dla mnie to bezprawie, bo u kazdego mojego sosiada stoi przynajmniej jeden samochod ktory jest nie zdolny o jazdy i napewno nie opłacają OC, a takich ludzi jest mnóstwo