Frozen.Vodka pisze:
Ooooo właśnie takich konkretów potrzebowałem
Czyli rozumiem ze na przód to maksymalnie 13tki a na tył też?
Basy to mi aż tak nie sa potrzebne więc z pewnością sobie odpuszczę przy zeppelinach wiele tam tego nie było;)
13tek nie wsadzisz. Mozna kombinowac instalujac je od spodu deski, ale wowczas bedziesz potrzebowal dystanse i oczywiscie wiaze sie o z wyjeciem calej deski i jej ponownym zalozeniem (2-3h jak wiesz co robisz, znacznie dluzej, jezeli nie wiesz...
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
).
Frozen.Vodka pisze:
Wzmacniacz----> chyba też sobie daruję bo to ja chce słuchać muzyki a nie musi cała ulica. Szczególnie teraz to hiphop rules
ELEMENTARNY BLAD W ROZUMOWANIU!!!
Wzmacniaczy nie instaluje sie po to, zeby sluchac GLOSNIEJ. Chodzi o to, ze koncowka mocy w jednostce sterujacej jest bardzo slaba. W duzym uproszczeniu - musi pracowac bardzo wysilona, aby napedzic glosniki. To powoduje znieksztalcenia. Pomijajac slaba jakosc dzwieku, jest to niebezpieczne dla glosnikow. Wzmacniacz, dysponujacy znacznie wieksza moca, pracuje niewysilony i w efekcie zapewnia ZNACZNIE lepsza jakosc dzwieku.
Frozen.Vodka pisze:
Czyli rozumiem, że na przód to maksymalnie 13tki a na tył też?
Pytanie czy da się tą tylną półkę w 123 coupe jakoś zmodyfikować zeby wstawić troszke mocniejsze głośniki np16 tki? Jakie firmy polecacie???
Po co?
Glosniki z tylu maja sens przy kinie samochodowym, ale przy sluchaniu muzyki stereo zazwyczaj tylko psuja scene. Mozesz pomyslec o zalozeniu samych kickbasow na tyl, jako 'wypelniaczy' dla sceny z przodu, ale radze z tym poeksperymentowac , bo moga przyniesc wiecej szkody niz pozytku.