Rad.ek pisze:
W tym cudeńku też jest śrubka do ręcznego ustawiania.

(...) Jakiej generacji jest instalka?
To mi wygląda raczej na zawór odcinający aby przy wyłączonym zapłonie gaz nie uciekał z rury. Jeżeli nie masz katalizatorów (ja fabrycznie nie mam) to możesz nie mieć sondy Lambda no i silnika krokowego a instalka jest I gen. (u mnie też).
Rad.ek pisze:
A może orientujesz się co może się dziać na Pb?
Rad.ek pisze:
Co do klapy to w górnej pozycji jest przekoszona i z jednej strony dotyka boku, gdy jest tuż w wejściu do "gardzieli" (?) jest centrycznie.
Ja odwracając ten badziew ustawiłem tak by było tuż w wejściu gardzieli a nie na samej górze (przekoszone).
Czy coś spi...łem? Czy tak ma być?
I tu chyba jest cały problem. Klapa jest pewnie przekoszona po jakimś wystrzale. Muszę Ciebie zmartwić - powinna być prosta i idealnie wycentrowana. Nie wiem czy doczytałeś w linku który podałem że u mnie klapa podchodzi do samej góry i praktycznie opiera sę na gumowym zderzaku poprzeczki (ta poprzeczka powinna być prosta w poziomie). Wtedy z ledwością mogę "objechać" szczelinomierzem 0,05mm klapę dookoła. I moim zdaniem tak powinno być. Wtedy są prawidłowe wolne obroty i dobre zapalanie tak na Pb jak i LPG (oczywiście przy sprawnych innych układach).
Rad.ek pisze:
3)jeszcze to jest przy instalacji (to niebieskie):
To jest elektrozawór odcinający LPG ze zbiornika. Otwiera się przy włączonej stacyjce i przełączeniu na LPG. U mnie po iluś sekundach jak nie chodzi silnik samoczynnie odcina i przełącza na Pb. Pod spodem mam filterek (trzeba wymieniać!!!).
Rad.ek pisze:
ten stożko-walco-hwco był ustawiony do góry:
Tu Ci nie poradzę bo mam zupełnie coś innego

Ale jest to część instalacji LPG (mixer).
Rad.ek pisze:
2)co to za badziew?
Tu mi "zadałeś muchomora" bo nie wiem ale raczej ze względu na jakość fotki.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
I dalej

Czy to część merca czy inst. gazowej?
Ta poprzeczka to część merca.
Hmm... Dlaczego w klapie jest dziurka (albo co to jest). Oprócz tego nie powinno byc tej podkładki ze śrubą w środku poprzeczki. U mnie jest mały gumowy zderzak od spodu.
Rad.ek pisze:
Czy coś spi...łem? Czy tak ma być?
Napewno masz spie... ustawienie klapy. Jeżeli w niej jest dziurka to kolejna dupa. Mogłeś schrzanić ustawienie tego stożko-walco-hwco (nie wiem jak ma być prawidłowo).