teope pisze:
znalazłem u siebie w domciu 10litrów takiej oliwki:
http://mackuz.bolinko.org/is/img4/11585 ... G_0002.jpgjak widać na etykiecie jest napisane DEXRON III a na formu można wyczytać żeby lać DEXRON II
na tylnej etykiecie można przeczytać:
"zgodność ze wszystkimi gatunkami płynów do ASB typu DEXRON III, DEXRON IIE, DEXRON II, DEXRON lub MERCON"
biorąc pod uwagę, że niewiem jaki ilej mam w skrzyni to mogę ten zastosować na dolewkę do obecnego a już niedługo na wymiane właśnie na ten?
Czy ten olej będzie lepszy jakościowo wg Was od wspommnianego w tym wątku mobila???
Podobno to jeden z najlepszych olejów na świecie, z tego, co wiem to firma QUAKER STATE jest głównym dostawcą olejów i smarów dla wojska USA, czyli leją to do czołgów i reszty pojazdów wojskowych, na amerykańskiej ulotce reklamowej jest informacja, że rekord świata przebiegu samochodu bez remontu należy właśnie do tego oleju, minusem jest fakt, że nie można już go kupić w europie jest na ten olej jakieś embargo i można go sprzedawać jedynie na terenie stanów zjednoczonych (czasami zdarza się prywatny impot), osobiście leje ten olej do motocykla i jako ciekawostkę powiem, że można go kupić w europie a dokładnie w Rammstein na terenie Amerykańskiej bazy wojskowej, można tam również kupić inne 100% amerykańskie produkty, amerykańskie samochody (przywożą je ze sobą ze stanów, a potem zostawiają w bazie), amerykanie to dziwni ludzie i ciągną za sobą wszystko, mam kolegę, który tam stacjonuje, ten olej kosztuje tam Ok 2$ za Quarte (0.9 Litra)