Witam , 1 - skrzynia manualna 4-ro biegowa 2 - kłopot od czasu kiedy wlałem preparat marki STP do czyszczenia wtryskiwaczy tz. pierwszy 1000 km. było wsztstko OK nawet dostał troszkę więcej mocy , no a póżniej się stało w trakcie jazdy (dłuższej trasy 500 km bez przerwy) osłabł z rury zaczeło kopcić na czarno okazało się że pali ponad 20 litrów na 100 km ale z tym sobie już (chyba) poradziłem bo po wymianie regulatora paliwa spalanie wróciło do normy tz. 12 litrów/100
3 - dławienie silnika dzieje się zarówno no postoju jak i w trakcie jazdy tz. wystarczy że przycisnę trochę gwałtowniej gaz i już się dusi po czym wchodzi na obroty to na postoju , a w trakcie jazdy gdy nacisnę za za mocno gaz,muli się, poprostu nie zbiera się tak że strach nawet wyprzedzać . Niema różnicy czy silnik jest ciepły czy zimny objawy są takie same. a jak się już rozbuja to jedzie te 80 -100 km/h ale cały czac rzeba uważać z gazem żebyt nie dodawać za dużo.
4 - już nie dymi ,nie zgrzytał , nie szarpał , brak wysokiego C.
5 - tankuje tylko na markowych stacjach (shel, BP) bo na paliwie z jakichś "dziwnych" stacji nie chce moja gwiazda jeżdzić tz. objawy są mniej więcej takie same jakie mam teraz przy tej awarii + jeszcze szarpanie
6-filtra paliwa jeszcze nie zmieniałem jak go mam tj. 3 lata , a filtr poeietrza był wymieniany w tamtym roku - jest czysty
7 - analizy spalin nie robiłem
8- uuuu na tym nie bardzo się znam

nie wiem jaki to jest zapłon prośił bym o rozwinięcie pytania jak dla laika (zielonego

) lub pytanie pomocnicze

Obrotomierz delikatnie faluje 800-850-900
9 - strasznie " rzygało z rury na czarno po przygazówce na asfaldzie zostawała czarna plama ale to ustało po wymianie regulatora ciśnienia paliwa i przejechaniu jakichś 50-ciu km
10 - szukałem, ale nie dużo znelazłem
11 - ortografia i te sprawy

ale myśle że to nie ta tematyka forum (z całym szacunkiem) a drugie to język nasz język czały czas ewoluuje i za chwile braknie już tych ogonków przy a e itd. (unifikacja) i tak dobrze że nie wszyscy używają tej zangielszczonej nowomowy i bełkotu który jest niezrozumiały dla większości ludzi czasami mam wrażenie że(prawie) cała młodzież siedziała w pierdlu bo wszyscy grypsują

no ale trochę odbiegłem od tematu
Z GóRY DZIęKI ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM