Witam. Pierwszy post a wiec wypadaloby pozdrowic wszystkich uzytkownikow forum co niniejszym czynie : ) Mam male pytanie a mianowicie ostatnio tatus zdecydowal sie na okularnika z konca 2001 roku (prawde mowiac to mu odradzalem bo co w124 to w124

. Silnik 270 cdi jak w temacie. To ze samochod jestuszkodzony pomijam bo chodzi mi o sprawy silnikowe a mianowicie niemiec w ogloszeniu napisal ze samochod posiada chip carlssona na 204 ps. Sek w tym ze z tego co sie orientuje to w niemczech przy instalacji takiego cuda jest konieczny jest odpowiedni wpis w briefie bo inaczej moga byc problemy z przegladem. Ale slyszalem tez ze czasem zdarza sie brak wpisu bo niemiec chce zaoszczedzic na jakichs tam oplatach (nie wiem na jakich ale pewnie cos z ubezpieczeniem). Stad moje pytanko a mianowicie jak najprostszym mozliwym sposobem poznac czy ten konkretny samochod ma tego chipa czy tez nie. Niedlugo i tak pojdzie pod komputer zeby wszystko dokladnie sprawdzic ale ja juz sie nie moge doczekac

Jakby nie bylo 204 koniki a 170 to jest troszke roznica : ) Sprawdzajac vin rowniez nie bylo tam zadnej adnotacji dotyczacej tego chipa czyli mozna sie domyslac, ze jesli nawet on tam jest to zostal zalozony pozniej. Ale moze ktos ma "inne" mozliwosci zeby to sprawdzic dlatego podam nr identyfikacyjny : )
WDB 2102161B4624490
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi : )
A tak swoja droga to jesli ktos bylby zainteresowany kupnem mercedesa 124 12.92r 300d kolor (niestety) bialy to niedlugo zamieszcze na forum ogloszenie ale pisze od razu bo moze ktos poszukuje takiego autka
Jeszcze raz dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam