teope pisze:
czesc,
za 100zł z hakiem moge załatwić Ci kpl
alarm ze sterownikiem, ewentualnie pomoc w montazu
Właściwie nie chcę alarmu, bo alarmy nic nie dają. Złodzieje mają je rozpracowane.

A nawet jeśli jakieś auto "wyje" na ulicy - nikt na to nie zwraca uwagi. Dlatego chcę tylko kupić sterownik z pilotami (chodzi m tylko o wygodę otwierania auta). Najtańsze kosztują (na allegro) po ok. 60 PLN + przesyłka ok. 7 PLN, ale sterują sygnalami masowymi (-). Pozatym sygnały te chyba pojawiają się na zbyt któtko - trzebaby zapewne zmienić jakiś kondensator odpowiedzialny za długość podawania sygnałów. W mercedesie jeden sygnał (wyczytałem to kiedyś na naszym forum) jest dodatni (+) drugi ujemny (-) i trwają zdaje się 3 sek? Musiałbym więc zastosować dodatkowo jeden przekaźnik (zmieniajacy jeden sygnał z - na +). No i dochodzi kwestia podłączenia. Z tego co wyczytałem jest to sterownik przystosowany do montażu - możliwe że są już gotowe wtyki pasujące do MB? Co do montażu to nigdy nie miałem problemów w tym temacie, ale zawsze możesz mnie odwiedzić - co 2 pary rąk to nie jedna.
teope pisze:
w łodzi masz tańsze w sklepach i 100%gwarancji

Pytanie czy to wyjdzie mnie taniej... Do Łodzi trzeba dojechać (w zasadzie specjalnie - skończyły się czasy moich pobytów 1 - 2 razy w tygodniu w MAKRO
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
). A ten sterownik mam za 100 PLN + 0 PLN przesyłka ("Przy przedpłacie na konto PRZESYŁKA GRATIS !!!"). A 100% gwarancji - czyt. ile?
Croolick pisze:
Witam, ja zakupiłem taki sterownik u tego człowieka. Pracuje bez zarzutu od ponad roku czsu.
Dzięki
Croolick w zasadzie o taką odpowiedź mi chodziło.
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Interesuje mnie tylko czy Twój sterownik był przystosowany do montażu bez ingerencji w np. izolacje orginalnych wiązek (tego chciałbym uniknąć), tzn. czy wyjścia/wejścia zakończone były wtykami przystosowanymi do podłączenia do centralnego zamka MB bez przeróbek?

VIN WDB1241251b543578
'93 MB W124 300D - elektryczna zagadka...

VIN WDB1241301B880698
"Jeśli psujesz coś dostatecznie długo, w końcu ci się uda"