markslav pisze:
Wszscy podają przebiegi od ok 300 do 400 tyś swoich 230 i 280 i wg mnie wg tego co mówią to mało palą oleju...
wydaje ze jak silnik benzynowy ma 300-400 to 0,5/1000 powinno być normą, niektórzy podają że nie muszą nawet dolewać między wymianami, co przy przebiegu 350 tyś wskazywałoby że benzynowe silniki powinny przejeżdzac spokojnie 1 mln km
Twierdzisz, że nie ma takiej mozliwości? Ja stawiam że 90% aut w ogłoszeniach ma jakieś 50-200kkm większy przebieg niż podają właściciele. Nie jeden ma pół miliona i nawet nie zakopci. Co za problem zrobić kolejne 500.000km <br>
Dodano po 3 minutach.:<br>
markslav pisze:
Blacharsko ponoć bardzo dobrze, przebieg jakis bajkowy, właściciel mówi że silnik bardzo ładnie pracuje i ma moc, mimo tego spala 1L/1000 oleju (ponoć suchy, bez wycieków). Poczytałem trochę i wynikało by że 1L/1000 to juz bliżej remontu niż dalej, norma chyba 1,5 ? Myślicie że warto? Zgodny z VINem, martwi mnie tylko ten silnik...
Myslę że można go oglądnąć, auto albo ma z 200kkm więcej, albo gdzieś długo stało i może przez to brać dużo oleju, na pewno na gęściejszym oleju zużycie spadnie, może nawet o 30-50%. Autko ładne kolorystycznie, niech wyśle Ci dużo zdjęć, pod maską, wnętrza itd itp. Szkoda że nie ma bogatszego wyposażenia.