Witam wszystkich. W niedługim czasie chciałbym sprawić sobie najlepsze auto na świecie (czyli mercedesa). Zaczynam się powoli rozglądać, nie ukrywając, że moim typem jest w124 po face-lifcie (a więc E-klasa 94-95 rok). Chciałbym takie autko z klimą, dobrze utrzymane (liczę się z wydatkiem około 15000-20000 zł - mój ostatni typ, co prawda bez klimy, miał stłuczkę na autobahnie ... wiem, że nie tylko ja na nie robiłem sobie ochotę). Wolałbym dieselka w nadwoziu T, jednak zauważyłem we Wrocławiu taką E-klasse w nadwoziu sedan. Widać że w przyzwoitym stanie. I dlatego mam do was pytanko - czy ktoś zna to auto ?
stoi w komisie Velta2 we Wrocławiu (stadion olimpijski). Czy to nie ten sam który wcześniej stał w Odra Car (obok dworca nadodrze)? Widać niestety ochydny spojlerek (ale to da się naprawić).
Zastanawia mnie czy czasem nie jest kierownica za bardzo spracowana jak na 191 000 km. No i jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - zauważyłem kartkę z wymiany oleju z końca 2004 roku - mial wtedy 189 000 km - wiec w ciagu 2 lat przejechal 2000km ?
Oczywiscie gdyby ktoś z was miał wiedzę na temat zadbanego w124 (94-95) kombi, klima, asb - 250 lub 300D to proszę o info (2,8 benz to trzeba by bylo zagazować).
Acha - i jeszcze jedno. Czy nie wiecie czy silniki diesela 24V lub 20V (250D i 300D) produkowane w 94-95 roku, mają pododnie wytrzymałe pompy paliwa co wcześniejsze jednostki?