Znajomi maja taki model, krwistoczerwony

. W sumie ciekawe autko, osobiscie duzo bardziej mi sie podoba niz w wersji sedan, ale to tylko moje odczucie. Jezdzi sie tym podobnie jak W124, komfort wcale mniejszy nie jest, z tym ze przy C-klassie kombi nivo juz nie szlo seryjnie (o ile w ogole szlo), wiec az tak duzo nie napakujesz zeby tyl nie siadl. Specem od C-klass nie jestem, ale elegant ma juz klamki, listwy boczne i zderzaki z chromem, ladniejsze (jak dla mnie) okladziny drewniane na desce i drzwiach i pewnie jeszcze pare innych dupereli, musialbym sie przyjrzec. No i siedzenia mi jakos przypasowaly, twardsze niz w W124 i jakos tak nizej mi sie siedzialo, takze nawet sie zmiescilem i bylo calkiem wygodnie
A co do silnika, to w miescie pali 10-11 litrow, z tym ze znajomi bardzo malo nim jezdza, wiec spalania na trasie nawet nie sprawdzili.
Jak propozycja zamiany jest korzystna, a autko zadbane, to nie powinienes zalowac, chociaz przesiasc sie z 500tki na "malolitrazowego" kombiaka, to chyba bedzie poczatkowo spory stres i irytacja
No ale rodzina jest wazniejsza od przyjemnosci (czasem)
Pozdrawiam